0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Başlıktan anlaşılacağı giib 2006 Corolla tera aracım var .Dün içini temizledim dikkatimi bir şey çekti bu araçta 4 airbag var diye biliyorum ben direksiyon ve göğüste airbag yerleri belli. Âmâ başka yerde ne srs yazısı neden airbag yazısı göremedim. Normal de yan hava yastığı var diye biliyorum ama koltukların yanın da airbag veya srs yazması gerekmiyor mu veya bende airbag yok mu .
Koltuklarin ayar kisminda yaziyor plastik aksam ustune kagit yapistirilmis.benimkinin yarisi kopmus seninkilerde oyle olmustur. Makyajli terralarin hepsi 4 airbagli
Toyotada yan hava yastıkları ön koltukların dışındadır.Burada SRS yazısı vardır.Bu yazının oldugu yerdeki dikişleri yırtarak açılır.Bu nedenlede kesinlikle kılıf takılmadı tavsiye edilmez.Patlama sırasında hava yastıgı farklı bölgeden çıkabilir. Mesela sırtınızda.
Sedan lar Türkiye Montaj olduğu için sanırım bu tip bir şey var .İlk iletide belirttiğim gibi 2005 sol hb vardı onda koltuğun yanında emniyet kemeri hizasında yazıyordu .Ayrıca ön arka direklerde de yazı var onlarda 8 airbag olduğu için .