Gönderen Konu: Arkadaşlar kaza yaptım.Lütfen yardımcı olun...  (Okunma sayısı 4282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar kaza yaptım.Lütfen yardımcı olun...
« : Mart 09, 2014, 21:18:05 »
Arkadaşlar daha birkaç gün önce 2009 model 1.6 corolla elegant aldım.Ama maalesef olan oldu ve kaza yaptım.Şükürler olsun bana ve karşıdakilere hiçbir şey olmadı, kimsenin burnu kanamadı.Ancak ben kazada ben haklı olmama rağmen kazadan önce bir şişe bira içmiştim ve o yüzden kaskodan yararlanamayacağım. Bu bana çok ama çok büyük ders oldu.Bu vesile ile forumdaki tüm arkadaşlarıma sesleniyorum: Sakın tek damla alkol aldıktan sonra bile direksiyon başına oturmayın! Hatta siz kullanmasanız bile kullanan arkadaş da azıcık da olsa alkol varsa o araca binmeyin! :kötü: Şimdi sorularıma gelecek olursak;

1-Benim aracımın ön kaputu sağ ön çamurluğu ve tampon değişmesi gerekiyor.Aslında kaput kötü değil ama onarılmaz sanırım.Birde ön sürücü, diz hava yastığı ile sağ yolcu koltuğundaki hava yastığı açıldı.Toplamda üç hava yastığım açıldı yani.

2-Hava yastıklarını onarmayı düşündüm ancak aracı sattığımda eğer alan arkadaş kaza yapar ve o yastıklar açılmaz ve o arkadaşın kılına dahi zarar gelse kendimi bir ömür boyu affetmem. İnsan hayatı ucuz değil diye düşünüyorum ve farkını verip sıfır taktırmayı düşünüyorum.Sizce de doğru değil mi?

3-Karşı tarafta çok büyük hasar yok.Onun sadece sağ arka çamurluk ve tampon değişecek. O hasarı da benim trafik sigortam karşılacayacakmış. Sigortacım böyle dedi.Ondan bari yırttım.

4-Aracım gerçekten sağlammış, en azından burda aracımı gören ustalar böyle dedi.Şaselerinde ve motor kısmında en ufak bir hasar dahi yok.Bir tek sağ taraftaki su bidonu kırılmış.

5-Aracımı kendi imkanlarımla yaptırmam gerekiyor.Burda sanayideki ustalar gerekli yerlerle görüştüler ve aşağı yukarı 5-6 bin liralık masraf çıkardılar.Ben aracımı Kayseri Aksoy plazaya götürüp yaptırmak istiyorum.Sizce ne kadar bir masraf çıkarırlar?

6-Aracım yapıldıktan sonra muayenesi yapılacak ve ondan sonra satmak istiyorum.Hem ehliyetime 6 ay el kondu hemde uzun süre arabaya binecek psikolojim yok maalesef hala olayın etkisindeyim.Yani anlayacağınız arabadan tamamen soğudum. :( :(   Aracım 75.000 km'de lpg'li 2009 model 1.6 corolla.Acaba satmaya kalksam ne kadara verebilirim.

7-Bu yazıyı okuyan forumdaş kardeşlerim ve diğerleri, benden ibret alın ve kesinlikle alkol alarak araç kullanmayın.Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz karşınızdakini düşünün !!! !!! 

Arkadaşlar cevaplarınızı benden esirgemezseniz sevinirim.Teşekkürler...

2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Toyota Club Türkiye

Arkadaşlar kaza yaptım.Lütfen yardımcı olun...
« : Mart 09, 2014, 21:18:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar kaza yaptım.Lütfen yardımcı olun...
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2014, 21:29:15 »
önceikle geçmiş olsun beterin beteri var deyip şükretmek gerekir.Benim anlayamadığım nokta ehlietinize neden 6 ay el koydular bildiğim kadarıyla 1 bira yasal sınırlar içinde.Serviste minumum 10 15 arası bedel isterler kasko işlem dışıysa dısarda yaptırmanız daha mantıklı
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2014, 21:34:45 »
önceikle geçmiş olsun beterin beteri var deyip şükretmek gerekir.Benim anlayamadığım nokta ehlietinize neden 6 ay el koydular bildiğim kadarıyla 1 bira yasal sınırlar içinde.Serviste minumum 10 15 arası bedel isterler kasko işlem dışıysa dısarda yaptırmanız daha mantıklı

Abi çok teşekkür ederim.Bir bira bile yasal sınırların aşılması için yeterliymiş. Ayrıca çok da sigara içmiştim marlboro. Sanırım bu sigarada da bir miktar alkol varmış :(

Dışarda yaptırmak aklıma geldi ama hani aracı oyuncak ederler diye korkuyorum.10-15 arası da oldukça çokmuş :( Neden servis o kadar fark ister ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2014, 21:53:27 »
geçmiş olsun allah beterinden korusun cana geleceğine mala gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2014, 21:54:39 »
geçmiş olsun allah beterinden korusun cana geleceğine mala gelsin

Çok teşekkür ederim Hasan abi.Allah kimsenin başına vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2014, 21:58:59 »
Abi çok teşekkür ederim.Bir bira bile yasal sınırların aşılması için yeterliymiş. Ayrıca çok da sigara içmiştim marlboro. Sanırım bu sigarada da bir miktar alkol varmış :(

Dışarda yaptırmak aklıma geldi ama hani aracı oyuncak ederler diye korkuyorum.10-15 arası da oldukça çokmuş :( Neden servis o kadar fark ister ki?

İtiraz edip kan tahlili yaptırsaydınız ya. Geçmiş olsun

http://www.uzmantv.com/alkollu-arac-kullanma-cezalarina-itiraz-edilebilir-mi

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=340081
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2014, 22:04:25 »
Çok geçmiş olsun alkol kontrolünde promil değerlerimi yüksek çıktı.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2014, 22:05:54 »
İtiraz edip kan tahlili yaptırsaydınız ya. Geçmiş olsun

http://www.uzmantv.com/alkollu-arac-kullanma-cezalarina-itiraz-edilebilir-mi

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=340081

Çok sağol abi.Artık yapacak birşey yok.Ben dersimi aldım ama bana çok pahalıya mal oldu.Hani şimdi düşünüyorum belki bu alışkanlığım devam etse ilerde evlendiğimde karım çocuğumda o arabada olsa sonuçlarını tahmin bile edemiyorum.Resmen ölümden döndüm.İnşallah bunda da bir hayır vardır diyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2014, 22:07:59
Çok geçmiş olsun alkol kontrolünde promil değerlerimi yüksek çıktı.

Aynen öyle oldu.İlk olay yerinde ölçüldü.84 çıktı.Hastaneye götürdü polisler 130 oldu.Hiç birşey anlamadım. ama dedim ya artık olan oldu.Bundan sonrasına bakmam lazım.Umarım da 10-15 arası bişi olmasın.10.000 i geçmez inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2014, 22:09:46 »
Öncelikle geçmiş olsun.
Kazada kusur %100 karşıda ise isterse 250 promil alkol olsun kesinlikle ve kesinlikle sigorta şirketi ödemek zorunda.
Ama kusur oranı küçükte olsa size de verildi ise durum ne olur bilmiyorum.
Ama bütün kusur karşıya verilmiş ise siz servisin söylediğine bakmayın kesinlikle kaskoya başvurun.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2014, 22:13:13 »
Öncelikle geçmiş olsun.
Kazada kusur %100 karşıda ise isterse 250 promil alkol olsun kesinlikle ve kesinlikle sigorta şirketi ödemek zorunda.
Ama kusur oranı küçükte olsa size de verildi ise durum ne olur bilmiyorum.
Ama bütün kusur karşıya verilmiş ise siz servisin söylediğine bakmayın kesinlikle kaskoya başvurun.

Bilemiyorum Adnan abi.Sigorta şirketi ve polislerin söylediği bu.Alkol olunca iş bitiyor.Polis raporunu da yarın alacağız.Büyük ihtimal tüm suçu alkol olduğundan bana yazacaklar :( Ama ne deyim.Hakettim  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2014, 22:19:26 »
Bilemiyorum Adnan abi.Sigorta şirketi ve polislerin söylediği bu.Alkol olunca iş bitiyor.Polis raporunu da yarın alacağız.Büyük ihtimal tüm suçu alkol olduğundan bana yazacaklar :(

Erdem bu durumda ne söylesek boş.
Fakat yukarıda karşı araç senin trafik sigortan dan yararlanacağını yazmışsın. (sigortacın söylemiş)
Bu durumda kusur büyük ihtimalle sana verilir.
Daha önce bizim başımıza gelen olayda bir otobüs önünde giden kamyona arkadan çarpmıştı.
Kamyon sürücüsü 180 promil civarında alkollü idi, tüm yasal işlem yapıldı kamyon sürücüsünün ehliyetine alındı ceza falan yazıldı, Ama kamyon hasarının tamamını %100 kusurlu olan otobüs sigortası karşıladı.

Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 09, 2014, 22:32:52 »
Şimdi bu işte bir sıkıntı var...
Eğer yasal limitlerin üzerinde alkol aldıysanız ve kaza yaptıysanız, kaskonuz gibi trafik sigortanız da herhangi bir hasarı ödemez, karşı tarafı da cepten ödemek zorunda kalırsınız diye biliyorum ben...

Buarada aracınız yürür haldeyse Ankara'da yaptırın bence, üstelik hava yastığı be kaporta parçalarının neredeyse tamamını çıkma olarak temin edebilmeniz daha kolay olur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 09, 2014, 22:36:49 »
Eğer yasal limitlerin üzerinde alkol aldıysanız ve kaza yaptıysanız, kaskonuz gibi trafik sigortanız da herhangi bir hasarı ödemez, karşı tarafı da cepten ödemek zorunda kalırsınız diye biliyorum ben...

Bende bundan korktuğum için gittim danıştim sigortacı ya tanıdık olması iyi oldu işte. Karşı tarafı benim trafik sigortam karşılaşıyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2014, 22:40:12

Buarada aracınız yürür haldeyse Ankara'da yaptırın bence, üstelik hava yastığı be kaporta parçalarının neredeyse tamamını çıkma olarak temin edebilmeniz daha kolay olur...

Aracım yürür halde değil çünkü sağ ön lastik de patlamış servis daha garanti gibi geliyor ama bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 09, 2014, 22:46:22 »
Bende bundan korktuğum için gittim danıştim sigortacı ya tanıdık olması iyi oldu işte. Karşı tarafı benim trafik sigortam karşılaşıyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2014, 22:40:12
Aracım yürür halde değil çünkü sağ ön lastik de patlamış servis daha garanti gibi geliyor ama bilemiyorum
Servis bence çok maliyetli olur...
Yok illa ben serviste yaptıracağım derseniz, aracı kazalı haliyle satıp, üstüne servise vereceğinizin biraz fazlasını verip aynısının kaza yapmamış olanını almayı da bir düşünün derim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 09, 2014, 23:14:38 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bu alkol durumu ile ilgili nette bir kaç haber okumuştum. Mahkemeye verip kazananlar olmuş sanırım. Eğer kural gereği hatalı değilseniz , alkolden dolayı hasarın karşılanmamasını dava edebilirsiniz. Bence bir araştırın. Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2014, 23:35:13 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bu alkol durumu ile ilgili nette bir kaç haber okumuştum. Mahkemeye verip kazananlar olmuş sanırım. Eğer kural gereği hatalı değilseniz , alkolden dolayı hasarın karşılanmamasını dava edebilirsiniz. Bence bir araştırın. Tekrar geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim kardeşim sağol eyvallah.Benden okuyun ibret alın.Alkolün şakası yok  !!!

Servis bence çok maliyetli olur...
Yok illa ben serviste yaptıracağım derseniz, aracı kazalı haliyle satıp, üstüne servise vereceğinizin biraz fazlasını verip aynısının kaza yapmamış olanını almayı da bir düşünün derim...

Az önce Ankara Ostimde çalışan çok yakın bir akrabam ile görüştüm.Burda benim tanıdığım özel servisler var dedi.Çıkma parça bulabildiğimizi buluruz bulamadığımızı orjinal alıp yaptırırız çok daha ucuza işiniz hallolur bende araçla ilgilenir her türlü yardımı yaparım dedi.Bu çıkma parça işi hiç aklıma gelmemişti. Umarım yarın o akrabam yarın erkenden babamı arayıp ikna eder ve arabayı oraya götürürüz.Bende fazla fazla cebimdem para çıkarmamış olurum.Verdiğin tavsiye için çok teşekkür ederim kardeşim.Benim için dua edin de yarın babam ikna olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 10, 2014, 00:09:56 »
Geçmiş olsun. Gerçekten üzüldüm.  Sevindiğim bir nokta hatanı anlayım adın gibi erdemli davranman. Aracacı satacaksan çok zararın olmayacaksa bu şekilde de satabilirsin. genelde kabortacılar alıyor onlar daha düşük maliyetle aracı toplayıp satıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2014, 06:49:59 »
Geçmiş olsun abi. İnşallah ilk ve son kazan olur. Bu arada araci zaten satmayi dusunuyormussun. Bu halde niye satmiyorsun abi. Alacak arkadaş onarsin
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2014, 07:45:02 »
Geçmiş olsun. Gerçekten üzüldüm.  Sevindiğim bir nokta hatanı anlayım adın gibi erdemli davranman. Aracacı satacaksan çok zararın olmayacaksa bu şekilde de satabilirsin. genelde kabortacılar alıyor onlar daha düşük maliyetle aracı toplayıp satıyorlar.

Abi çok sağol eyvallah.Bunu bende düşündüm.Ama o zaman araba neredeyse hurda fiyatına gidecek.Şöyle baktığım zaman öndeki 3 airbag haricinde arabamın 2 parçası işlem görcek.Satarken çok fazla bir zararım olmayacağını düşünüyorum, zaten burdaki ustalarda öyle dediler. Aracı bu halde veirsen zararın çok fazla olur diye...

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2014, 07:47:31
Geçmiş olsun abi. İnşallah ilk ve son kazan olur. Bu arada araci zaten satmayi dusunuyormussun. Bu halde niye satmiyorsun abi. Alacak arkadaş onarsin

İlkecim sağol teşekkür ederim.Evet aracı satmayı düşünüyorum ancak Mustafa abiyede anlattığım gibi o zaman çok zararım oluyor.Benden sana abi tavsiyesi:Sakın tek damla alkol alsan bile direksiyonun başına geçme! Sen alkollü olmasan bile eğer araç sürücüsünde alkol varsa yine binme o arabaya! Sakın kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2014, 09:14:57 »
Geçmiş olsun. Daha kötüsü de olabilirdi, şükretmek lazım. Aracınız 1.6 comfortsa tahminen 31-33 civarına satılabilir düşüncesindeyim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.