0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o kapak silikonlanır güzelce sıkılır bişi kalmaz eğer sadece ondansa.ancak gelelim motor yıkama hususuna daha yenilerde başıma geldi motoru yıkadık 2000 tl ye yakın masraf yedi arabam beyin distribütör tüp beyni modül hep değişti kesinlikle ve kesinlikle motor yıkama . ha gerçekten çok kötü durumdaysa arıza başka türlü tesbit edilemiyosa kaliteli bir motor temizleme spreyini al disbirütörü şarj dinamosunu özellikle soketleri poşetle sar ilacı sık geç bu japonlar öyle bir elektronik sistem yapmışki soketteki kısa devren direk beyni yakabilir.sıktıktan sonra elnin ulaştığı yerleri sil kurumadan kesinlikle kontağı açma .bir toyotacı olaraktan dost tavsiyesi benzinli araçların kaputunun altı afedersiniz şey bile götürse bırakın öyle kalsın üstünden silip geçmek en garantilisi.saygılar
Yağ kaçak noktaları öncelikle tespit edilmeli. Bunun sebebi de araştırılmalı. Üst kapak söküldü ise uygun şekilde düzeltilmeli ve yine uygun conta konmalı, aksi halde sıkıltırma oranı bile değişebilir. Contaların gözle görülmeyen yerlerinde sorunlar var ise soğutma suyu bile motor yağına karışabilir. Şanzıman tarafından da kaçak var ise o bölgenin de contası uygun olan ile değiştirilmeli. Bunlar tespiti ve müdahalesi çok zor şeyler değil bence, yani geçici değil sağlıklı çözüm yolları uygulanmalı. Motor temizleme için de aerosol ürünler mevcut.
Aslında somunlar açıldı mı contanın değişmesi daha doğru olur, çünkü sıkılan conta o bölgenin şeklini alır ve tekrar açılıp, kapandığında görevini tam performansla yapamaz. Tabi contanın üretim materyali de önemlidir.Bence kaliteli bir takım conta ve uyugun uygulama sorunu halleder. Somunların sıkılma balansı ve torku bile önemli bence. Öncelikle yağ sızdırmalarının görünen noktalarını iyice gözlemlemek lazım. Ayrıca motora uygun yağ tercih etmek lazım bence.
Şanzıman keçesinden kaçağı daha önceleri de duyuyordum. Bu arada dediğim gibi, yağın özelliğine dikkat edin.
ustad castrol 10w40 kullanıyorum ustaların tavsıyesı...yaz kıs ayrımı yapmıyorum
10w-40 motor yağı, şanzıman yağının özellikleri farklıdır.
onu ayrı koydurmustuk samzuman yagı oyle perıyodık yenılenmıyor ölcuye gore tedarık edılıyor dıye bılıyorum...
Şanzıman yağının da belli değişim periyotları vardır, bu şanzıman dişlilerinin sağlığı için çok önemlidir.