Gönderen Konu: yağ sızdırmazlık yardim  (Okunma sayısı 2135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
yağ sızdırmazlık yardim
« : Mart 08, 2014, 16:13:07 »
Arabanın yag kacırdıgını usta fark ettı aslında farkedılmeyecek gıbı degıi bayagı bı yag sızdırmıs ust kapagı ve sol tarafına dogru epey sızmıs lpgcı kapagı sıparıs edelım haftaya gelir 90 lira mastafı var dedı.Gıttım baska ustaya dedı kı kapagın drgısımıne gerek yok sılıkoniarız sızdırmaz ama sadece kağak degıl sol bolmede de var (samzuman tarafıı galıba) arabayı bıraktım ust kapagı sılıkonlayacak sonra ertesı gun ılaclı motor yıkama yaptır 2 gun sonra geiırsın dıyer tarafta varsa tespıt ederız dedı.
Motor yıkama zarar verır mı ben dızellerde sıkıntı dıye bılıyorum...bıde sılıkon saglıklı olur yardımcı olursanız sevınırım
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

yağ sızdırmazlık yardim
« : Mart 08, 2014, 16:13:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ sızdırmazlık yardim
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2014, 21:52:43 »
o kapak silikonlanır güzelce sıkılır bişi kalmaz eğer sadece ondansa.ancak gelelim motor yıkama hususuna daha yenilerde başıma geldi motoru yıkadık 2000 tl ye yakın masraf yedi arabam beyin distribütör tüp beyni modül hep değişti kesinlikle ve kesinlikle motor yıkama . ha gerçekten çok kötü durumdaysa arıza başka türlü tesbit edilemiyosa kaliteli bir motor temizleme spreyini al disbirütörü şarj dinamosunu özellikle soketleri poşetle sar ilacı sık geç bu japonlar öyle bir elektronik sistem yapmışki soketteki kısa devren direk beyni yakabilir.sıktıktan sonra elnin ulaştığı yerleri sil kurumadan kesinlikle kontağı açma .bir toyotacı olaraktan dost tavsiyesi benzinli araçların kaputunun altı afedersiniz şey bile götürse bırakın öyle kalsın üstünden silip geçmek en garantilisi.saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2014, 22:08:30 »
o kapak silikonlanır güzelce sıkılır bişi kalmaz eğer sadece ondansa.ancak gelelim motor yıkama hususuna daha yenilerde başıma geldi motoru yıkadık 2000 tl ye yakın masraf yedi arabam beyin distribütör tüp beyni modül hep değişti kesinlikle ve kesinlikle motor yıkama . ha gerçekten çok kötü durumdaysa arıza başka türlü tesbit edilemiyosa kaliteli bir motor temizleme spreyini al disbirütörü şarj dinamosunu özellikle soketleri poşetle sar ilacı sık geç bu japonlar öyle bir elektronik sistem yapmışki soketteki kısa devren direk beyni yakabilir.sıktıktan sonra elnin ulaştığı yerleri sil kurumadan kesinlikle kontağı açma .bir toyotacı olaraktan dost tavsiyesi benzinli araçların kaputunun altı afedersiniz şey bile götürse bırakın öyle kalsın üstünden silip geçmek en garantilisi.saygılar
üstad bende taraftar degılım yıkamayada motorun sol tarafı yag olmus... yıkamak mantıkklı geldı yag gelen yerı testıp ıcın.. lpg normal tup beynı zarar olur mu onu bılmıyorum acaba baska bı ustaya mı gosterseydım tecrubelı usta motoru yıkat demıuor saolasın ustad

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2014, 22:18:22 »
Yağ kaçak noktaları öncelikle tespit edilmeli. Bunun sebebi de araştırılmalı. Üst kapak söküldü ise uygun şekilde düzeltilmeli ve yine uygun conta konmalı, aksi halde sıkıltırma oranı bile değişebilir. Contaların gözle görülmeyen yerlerinde sorunlar var ise soğutma suyu bile motor yağına karışabilir. Şanzıman tarafından da kaçak var ise o bölgenin de contası uygun olan ile değiştirilmeli. Bunlar tespiti ve müdahalesi çok zor şeyler değil bence, yani geçici değil sağlıklı çözüm yolları uygulanmalı.
Motor temizleme için de aerosol ürünler mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2014, 23:41:12 »
Yağ kaçak noktaları öncelikle tespit edilmeli. Bunun sebebi de araştırılmalı. Üst kapak söküldü ise uygun şekilde düzeltilmeli ve yine uygun conta konmalı, aksi halde sıkıltırma oranı bile değişebilir. Contaların gözle görülmeyen yerlerinde sorunlar var ise soğutma suyu bile motor yağına karışabilir. Şanzıman tarafından da kaçak var ise o bölgenin de contası uygun olan ile değiştirilmeli. Bunlar tespiti ve müdahalesi çok zor şeyler değil bence, yani geçici değil sağlıklı çözüm yolları uygulanmalı.
Motor temizleme için de aerosol ürünler mevcut.
Hakan bey contayı yenı degıstırdım o da sıkıntı verebılır usta sadece sılıkonluyacak bellı pekı contadaysa hala sızdırr mı somjnlardan mı cıkar mı galıba bızı ugrastıracak da malum en azından ıyı bı usta bulurjz bu surecte... tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2014, 13:38:58 »
 Aslında somunlar açıldı mı contanın değişmesi daha doğru olur, çünkü sıkılan conta o bölgenin şeklini alır ve tekrar açılıp, kapandığında görevini tam performansla yapamaz. Tabi contanın üretim materyali de önemlidir.
Bence kaliteli bir takım conta ve uyugun uygulama sorunu halleder. Somunların sıkılma balansı ve torku bile önemli bence.
 Öncelikle yağ sızdırmalarının görünen noktalarını iyice gözlemlemek lazım. Ayrıca motora uygun yağ tercih etmek lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2014, 14:46:50 »
Aslında somunlar açıldı mı contanın değişmesi daha doğru olur, çünkü sıkılan conta o bölgenin şeklini alır ve tekrar açılıp, kapandığında görevini tam performansla yapamaz. Tabi contanın üretim materyali de önemlidir.
Bence kaliteli bir takım conta ve uyugun uygulama sorunu halleder. Somunların sıkılma balansı ve torku bile önemli bence.
 Öncelikle yağ sızdırmalarının görünen noktalarını iyice gözlemlemek lazım. Ayrıca motora uygun yağ tercih etmek lazım bence.
Yıkamacıya gıttım sahıbı vıcdanlıydı
hocam alt koruma cıkacak kanallı bı yerde yıkacanak dedı  yıkamacıda da efsane kasa varmıs onun da basına gelmıs aynı olay benım gıttıgım usta ust kapagı degıstırmıs olmamıs yıne devam etmıs keceden oldugunu bulmuslar. Bem bu motor yıkatsam 3 kere yıkatacam  25den 75 tl  daha el emegı vermeden para gıdecek usta onerdı keceyı degıstırwcem sadece mazotla mı temızlıyor gerısını de artılk yapacak bı sey yok
Conta ısını de soyleyım ustaya takımı 70 ti contanın yeterkı yapılsın da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2014, 10:09:47 »
  Şanzıman keçesinden kaçağı daha önceleri de duyuyordum. Bu arada dediğim gibi, yağın özelliğine dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2014, 12:21:30 »
  Şanzıman keçesinden kaçağı daha önceleri de duyuyordum. Bu arada dediğim gibi, yağın özelliğine dikkat edin.
ustad castrol 10w40 kullanıyorum ustaların tavsıyesı...yaz kıs ayrımı yapmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2014, 12:33:14 »
ustad castrol 10w40 kullanıyorum ustaların tavsıyesı...yaz kıs ayrımı yapmıyorum

10w-40 motor yağı, şanzıman yağının özellikleri farklıdır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2014, 19:44:14 »
10w-40 motor yağı, şanzıman yağının özellikleri farklıdır.
Eyvalşak ustad
onu ayrı koydurmustuk samzuman yagı oyle  perıyodık yenılenmıyor ölcuye gore tedarık edılıyor dıye bılıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2014, 11:07:59 »

onu ayrı koydurmustuk samzuman yagı oyle  perıyodık yenılenmıyor ölcuye gore tedarık edılıyor dıye bılıyorum...
Şanzıman yağının da belli değişim periyotları vardır, bu şanzıman dişlilerinin sağlığı için çok önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 14, 2014, 17:57:35 »
Şanzıman yağının da belli değişim periyotları vardır, bu şanzıman dişlilerinin sağlığı için çok önemlidir.
ustad yenı ustaya goturdum dediler sıkıntı contadan dedım kecıler fılan olabılır mı? Yok contadan dedı, üstad conta bulamadım yedek parcacıdan 1.3 corollanın var acaba uyumlu olur mu ne dersiniz?