0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bence daha güzel bilgiler vermiş burada, ayrıca önemli noktaları da farketmişler. Kw-Hp çevrimine dikkat etmek lazım.Araç mak motor gücünü ne kadar üst devirde verirse o kadar iyidir. Atmosferik benzinlide bahsi geçen devirler düşük kalır. Aşırı beslemeli benzinliler için mak gücün verildiği motor devirlerine daha yakın gibi, muhtemelen bu yüzden sordu ölçüm yapan. Ayrıca muhtemelen yanlış ayarladı ölçüm sistemini. Ölçümde 4. vites verilerinin kullanılmadının nedeni, bu vitesin genelde 1 ve 1'e yakın değerlerde dişli oranına sahip olmasıdır. Yani motoru, dişlilerden bağımsız olarak en iyi anlatan vitestir. Bunun altındaki vitesler, daha yüksek oranlara sahiptir ve gücü arttırma amaçlıdır, daha üst vitesler ise yolu arttırır(makara sistemlerini bilenler daha iyi anlayacaktır). Bu arada motor güç ölçümlerinde %5 gibi +,- farklar olabilir, yakıt, bakım, hava basıncı, rakım, nem vs ye bağlı olarak. Örneğin Veyron 1001hp gücünde genel olarak bilinmesine rağmen 1100hb güçler görülmektedir benzer nedenler ile.
Sanırım testi Acity nin oradaki Computestte yaptırdnız (Aracımı satarken kapı değişmiş demişlerdi sonrasında servise gidip kapının orjinal olduğuna dair iddalaşmiştık orjinal çıkmıştı. Dyno sonuçlarında bence bir sıkıntı yok Sinan beyinde bahsettiği üzere 4400d/d de vites değiştirmiş bu yüzden araç 100 hp vermiş.Max gücünü 6400d/d de veriyor aracın teknik verilerine bakarsanız oradada göreceksiniz Max torku 4400 d/d vermiş. Bence kafaya takılacak bir durum yok.Tabiki zamanla metal yorugunluğu aktarma organlarındaki kayıplardan dolayı Hp düşüşü mutlak olacaktır
İlginç değerler gerçekten. Alper Abi sen nerede yaptırmıştın ? Bende yaptırıp bir kontrol edeyim diyorum. Bakalım bende de aynı durum yaşanacak mı ?
beraber gideriz hafta içi vaktin olursa, bu otopazarının orda opet var, onun karşısında oto test merkezi var, Ali Uzunoğlu dükkan sahibinin ismi, benim telefon vardır sende, ben yönlendiririm seni. 40 tl ydi en son ücreti.
Tamamdır o zaman. Çarşamba günü müsait oluyorum. Sanada uyarsa haberleşelim abi. Hem görüşüp bir çay, kahve içeriz. Ne dersin ?
Bende avensis aldığımda bosch servisinde bu testi yaptırmıştım değerleri hoşuma gitmemişti forumada yazmıştım bazı arkadaşlar düşük olduğu söylemişti ama servisdeki usta bu normaldir dedi ve arabadada herhangi bir sorun yok aldığım günden bu güne gitmiyor diye birşeyle karşılaşmadım aldığımda araç 17.000 km de idi.