Gönderen Konu: 1,3 special klima fanı  (Okunma sayısı 1495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1,6 wwti TERRA SPECİAL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 235000
  • Model Yılı: '02
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
1,3 special klima fanı
« : Mart 07, 2014, 14:34:59 »
merhaba  arkadaşlar
 dün aracımı temizledikten sonra uzun zamandır klimam çalışmıyor diye klimayı açtım. Daha önce duymadığım garip bir sarsıntı sesi duydum. Geri kapattım araçtan inince kaputu açıp tekrar çalıştırdım. Klimanın fan içindeki pervanesi kırılmış. Üzerinde denso yazıyor, internette biraz araştırdım sadece pervane satılmıyor yada ben bulamadım. Komple değişmesi mi gerekiyor, yoksa sadece pervane değişimi mi oluyor sonuçta motorunda bi sıkıntı yok sadece pervanenin bir kaç kanadı kırılmış. Yardımlarınızı bekliyorum
Korkmayın! Trafik kurallarına uyarak hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Toyota Club Türkiye

1,3 special klima fanı
« : Mart 07, 2014, 14:34:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: 1,3 special klima fanı
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2014, 14:28:58 »
merhaba  arkadaşlar
 dün aracımı temizledikten sonra uzun zamandır klimam çalışmıyor diye klimayı açtım. Daha önce duymadığım garip bir sarsıntı sesi duydum. Geri kapattım araçtan inince kaputu açıp tekrar çalıştırdım. Klimanın fan içindeki pervanesi kırılmış. Üzerinde denso yazıyor, internette biraz araştırdım sadece pervane satılmıyor yada ben bulamadım. Komple değişmesi mi gerekiyor, yoksa sadece pervane değişimi mi oluyor sonuçta motorunda bi sıkıntı yok sadece pervanenin bir kaç kanadı kırılmış. Yardımlarınızı bekliyorum

Geçmiş olsun.

Serviste sadece davlumbaz ya da sadece fan olarak satılıyor diye biliyorum, ama sadece fanı parçacı dahil hiçkimsenin satacağını sanmam. hurdacılarda pervane harici problemli bir fan bulmanız da çok zor bence:(

pervane kanatları nasıl kırılır ki sebepsiz yere?  araya birşeyler falan mı girdi? yoksa öndeb hasar aldı - yaptırıldı da fark etmediniz mi?
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2014, 15:13:46 »
Melih bey fan kaç yapraklı ? tam karşılığna düşen diğer pervaneyi dibinden kırın balansı düzelecek ve ses yapmayacak eskisi kadar çok üflemesede düzgün çalışacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2014, 17:27:25 »
Kırma işine girişmeyin balansı düzelebilir fakat soğutma işlemini tam anlamı ile yerine getiremeyeceğinden aracınızda hararet sorunu yaşayabilirsiniz.Naçiz hana tavsiyem pervaneyi söktürüp başka araçların uyan pervanesi felan varsa ona bakın veya hurdacılardan çıkmasın bakın derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2014, 20:50:21 »
Kırma işine girişmeyin balansı düzelebilir fakat soğutma işlemini tam anlamı ile yerine getiremeyeceğinden aracınızda hararet sorunu yaşayabilirsiniz.Naçiz hana tavsiyem pervaneyi söktürüp başka araçların uyan pervanesi felan varsa ona bakın veya hurdacılardan çıkmasın bakın derim

klimadan bahsediyoruz radyator degil , daha dikkatli okursak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2014, 23:25:03 »
merhaba  arkadaşlar
Fanı davlumbazıyla beraber sökün yada söktürün çıkmacılar ve yedek parçacılara bakın diğer araçların pervaneleri uyabilir sıfırı komple olabilir oda büyük ihtimal servisten başka yerde bulunmaz forumda Ufuk Sönmez var onunlada iletişime geçebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1,6 wwti TERRA SPECİAL
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2014, 14:49:39 »
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Fan büyük ihtimal plakanın yanından giren taş gibi bir şey nedeniyle kırılmış. Ustaya gösterdim, komple  değişmesi lazım dedi ayrı satılmaz dedi. Bulunduğum yerde pek işten anlayan yok. Çıkmacılara bakıyorum  buralarda pek yok ama bi kaç yeri aradım geri dönüş yapacaklar sadece sizlerinde söylediği gibi pervane değişimi ile halledebilerim diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2014, 15:58:17 »
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Fan büyük ihtimal plakanın yanından giren taş gibi bir şey nedeniyle kırılmış. Ustaya gösterdim, komple  değişmesi lazım dedi ayrı satılmaz dedi. Bulunduğum yerde pek işten anlayan yok. Çıkmacılara bakıyorum  buralarda pek yok ama bi kaç yeri aradım geri dönüş yapacaklar sadece sizlerinde söylediği gibi pervane değişimi ile halledebilerim diye düşünüyorum.

Acele etmezseniz, yaza kadar sıkı bir araştırma ile halledersiniz inşaALLAH. Geçmiş olsun ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1,6 wwti TERRA SPECİAL
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2014, 01:26:38 »
Uzun zaman oldu forumdan ayrı kalalı. Sorunumuzu hallettik, ustam elinde bulunan başka bir klima fanının pervanesini davlumbazının içine monte etti.Şu an sorunsuz çalışıyor. Bilgi veren arkadaşlara tekrardan teşekkürler..