Gönderen Konu: 2005 corolla sol 2500 devir yüksek ses sorunu  (Okunma sayısı 1486 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
2005 corolla sol 2500 devir yüksek ses sorunu
« : Mart 06, 2014, 22:36:11 »
Selamlar. Yeni aldığım aracımda araç hangi viteste olursa olsun 2500 devire gelince ses değişiyor ve ayağımın altında hafif titreme oluyor. Bu normal midir? Yoksa nasıl bir sorun olabilir. Aracın rutin bakımları yeni yapıldı. Araç bakımda iken kendim ilgilenemediğim için sorunu söyleyemedim. Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

2005 corolla sol 2500 devir yüksek ses sorunu
« : Mart 06, 2014, 22:36:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla sol 2500 devir yüksek ses sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2014, 22:42:44 »
Arac lpgli mi? Lpg ne zaman takildi bilginiz var mi?
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2014, 22:50:37 »
araç lpgli mi diye sorucam bende?eger öleyse gaz filtresi ve gaz ayarına baktırmanız lazım.gaz ayarı iyi olmıyabilir ve bakımı gelmiş olabilir
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2014, 22:52:20 »
Benim eski atacimda da vardi. Gaz taktirdiktan sonra olmustu. Motor kulakcigi dahil baktirmistim bulamadim.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2014, 22:58:31 »
bu aralar birsürü bu konuda soru soran var.hep de aynı şeyi sölüyorum.85000 de taktırdım tüpü.paraya kıydım en iyi yerlerden birinde taktırdım sürekli takipçisi oldum.165e yaklaştım daha çok şükür birkere bile hata vermedi.bakımdan bakıma filtresini alırım gerektigi dönemlerde ayarını yaptırırım.tüpün markasından ziyade taktırılan yer işçilik malzeme kalitesi çok önemli.bu sölediklerim başlangıç nedenleri eger bunlar degilse arkasından beyine bakması gerekcek.o da degilse bakıcaz daha içerilere girecez zaten  :(
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2014, 16:12:29 »
Yanıtlarınız için teşekkürler... Benden önceki sahibi lovato tüp taktırmış. Yalnız tüpten değimiş gibi geliyor. Benzinde de kullanınca aynı sorun var... Borovalı (toyota servisi) check up a girdi debriyajda sorun çıktı değiştirdim fren hortumlarını değiştirdim. Egzostan şüpheleniyorum. Yoğun çalıştığım için hafta içi götüremiyorum Bu 2 hafta hafta sonu bile doluyum.. Tek korktuğum ( gerçi borovalı söylerdi) bu araçların manifolt sorunu olduğunu duymuştum. İnşallah öyle değildir. Ayrıca sorunu çözersem buraya yazacağım. İlginiz için tekrar teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2014, 16:18:38 »
aynı arabayı kullanıyoruz sadece benimki 2002 model.öle korkulcak birşey oldugunu sanmıyorum.lpg de bile keyfim tutarsa hala 160-180 görüyorum.kolay kolay motoru açtırmayın derim.sonuna kadar inceleyin acele etmeyin.egzostan da olabilir dediginiz gibi.gene bizide bilgilendirirseniz seviniriz tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2014, 17:00:10 »
Ogün kardeşim motoru açtırma niyetim yok zaten. Araçtan genel olarak çok memnunum 2001 1,4 terra dan sonra tabir yerindeyse uçak gibi geldi. Bir de ben eski aracımı devirli kullanıyordum. Alışkanlıktan buna da arada öyle kullanıyorum. Dediğim gibi kendim ilgilenemedim  bakımını yaparken bir de egzosa baktıracağım İnşallah sorunu bulurum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2014, 17:09:21 »
gündüz bey yazıcaktım agzımda kaldı bilerek yazmadım bilmişlik taslıomuş olmasın diye.devirli kullanmadan dolayı farklı bir sıkıntıyı ben yaşadım ve manifold silindir vs vs açıp inmeliyiz dediler yaptırmadım ve şuan hiçbir sıkıntısı yok.şuan uygun degilim ama çözümümü yazıcam belki sizde de etkili olur aklınıza yatarsa.motoru şunun için açtırmayın dedim genelde servislerde motor açma merakı oluyor hemen oyüzden.onlar için basit belki ama bizim için o kadar basit olmamalıdır diye dedim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2014, 17:16:03 »
Ogün Bey uygun bir zamanda yazacağınız çözümünüzü bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 08, 2014, 00:09:07 »
aracı ilk aldığım zamanlar tüp taktırdıktan sonra(tüpü kendim taktırdım lovato)yüksek devirde kullandım zevkine keyfine.çok geçmeden 2ay sonra araba traktör gibi çalışmaya ve birsüre ısınana kadar yolda öle gitmeye devametti.ankarada gitmediğim servis kalmadı hepsi manifolda bakalım motoru açalım olmadı silindire ineriz vs gibi tekliflerde bulundu.yaklaşık 4ay boyunca her ay buji ve yag değişimi yaptım.devirsiz kullanmaya başladım ve arkasındanda aracı teste soktum motorum hala çok iyi ne manifol ne silindir herhangi birşey degilmiş bunu anladım.benim çözümüm bu oldu.hepsi geçtikten sonra geçen 165000 e gelmeden bu bakımı yaptırdım(kışa başlamadan)herzaman gittiğim ustaya götürdüm arabayı bıraktım al kullan diye yarın gelirim diye.motorun saglam hiçbirşeyi yok dedi.burda karalamak için demiyorum asla ama servislere göre motor açmak kolay birşey oyüzden anlattım bunu.belki biraz fazla maliyet yaptım ama motorum hala diri.şehir içinde daha az yakan bir e12 duymadım şuana kadar 20krş yakıyor pıtır pıtır.90-100 arası giderim.devir yapmam ama 5.viteste 160 ı çok rahat gördüğünü bilirim.bunuda hala saglıklı oldugunu göstermek için dedim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2014, 01:41:34 »
aracı ilk aldığım zamanlar tüp taktırdıktan sonra(tüpü kendim taktırdım lovato)yüksek devirde kullandım zevkine keyfine.çok geçmeden 2ay sonra araba traktör gibi çalışmaya ve birsüre ısınana kadar yolda öle gitmeye devametti.ankarada gitmediğim servis kalmadı hepsi manifolda bakalım motoru açalım olmadı silindire ineriz vs gibi tekliflerde bulundu.yaklaşık 4ay boyunca her ay buji ve yag değişimi yaptım.devirsiz kullanmaya başladım ve arkasındanda aracı teste soktum motorum hala çok iyi ne manifol ne silindir herhangi birşey degilmiş bunu anladım.benim çözümüm bu oldu.hepsi geçtikten sonra geçen 165000 e gelmeden bu bakımı yaptırdım(kışa başlamadan)herzaman gittiğim ustaya götürdüm arabayı bıraktım al kullan diye yarın gelirim diye.motorun saglam hiçbirşeyi yok dedi.burda karalamak için demiyorum asla ama servislere göre motor açmak kolay birşey oyüzden anlattım bunu.belki biraz fazla maliyet yaptım ama motorum hala diri.şehir içinde daha az yakan bir e12 duymadım şuana kadar 20krş yakıyor pıtır pıtır.90-100 arası giderim.devir yapmam ama 5.viteste 160 ı çok rahat gördüğünü bilirim.bunuda hala saglıklı oldugunu göstermek için dedim

Bence arkadaşın bahsettigi sorun daha farklı.
O yıllarda kullanılan şanzımanın dişli oranlarının kısa olmasından kaynaklanıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 08, 2014, 02:00:53 »
Yanlış anlaşılmasın mekanik bilgim cok yok zaten.sadece bir örnek olsun diye soledim.nedense servisler hemen motoru açalım diyolar belkide acmadanda çözülür diye anlattım. Yoksa farklı olabilir elbet.mesala nekadar traktör gibi calissada 2500devirde hic sıkıntı cekmedim.maksat motor açmadan her yolu denemek diye
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2014, 10:52:21 »
Rölanti ayarlarında bir sıkıntı olabilir. Ama teknik bilgim yok.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.