Gönderen Konu: Krank filtresi nedir ne değildir bir yardımcı olur musunuz ?  (Okunma sayısı 8340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Yine ben ve yine bir filtre macerası :lol:

Pimaştan yeterli verim alamadım hatta dahada düşürüyormuş orjinal sistemi takınca anladım. En azından 1-2 vitesler berbatmış şimdide 3. vites 5500-6500 arası bitmiyor orjinal sistem ile açık hava filtresiyle baya akıcıydı :D

Simota iyiydi güzeldi fakat araştırmalarım sonucunda geçirgenlik konusunda AEM ve K&Nden daha düşükmüş. Ayrıca baştan belirteyim komple kit almayı planlıyorum öyle pimaş falan uğraşmayı düşünmüyorum :)

Gelelim asıl konuya bu krank filtresi nedir ne değildir ne işe yarar zararı var mıdır yararı nereye kadar performansta + veya - aynı şekilde yakıt içinde öğrenmek istiyorum.

Bide bu kit işi yaza doğru olacağı kesin hemen ardından egsoz sistemiyle oynamayı planlıyorum son taraf orjinal kalacak amacım gürültü kirliliği değil performans  artması ve aracı rahatlatmak. Biraz yardım bekliyorum açıkçası.

1) Krank filtresi nedir ?
2) AEM K&N Simota hangisi önerinizdir ? (simota kullandım 30-35.000 km boyunca)
3) Birde boruyu özel yaptırıp sadece filtre mi alsam ?

Teşekkürler şimdiden :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Krank filtresi nedir ne değildir bir yardımcı olur musunuz ?
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2014, 21:41:28 »
Ercü bu işler başladı mı bitmez, astarı yüzünü geçer :-) katalizatoru iptal ediceksin, araya düz boru, hava filtresi diye başlar,  yay, jant, kule gergisi derken... :-):-):-) Anladin sen onu kardesim.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2014, 21:55:49 »
Tadi damagimda kaldi abi hani ilk baslarda yaptigim kit bayabsaglikli geliyordu fakat arac dolduramiyormus :) filtre 77 mm aradako boru 70 mm ana boru 65 mm eger bu tamntersi olsa hizi yuksek olurdu ama bende hizi dusuktu iceri giren havanin :) kat gidecek zaten filtreden sonraki plan o yonde :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2014, 23:53:50 »
Ercüment kutu içi yeter illa ses istiyor isen benim düz boru ile egzozdan yaptıralım :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2014, 00:37:26 »
Ercüment kutu içi yeter illa ses istiyor isen benim düz boru ile egzozdan yaptıralım :)

Abi acik filtre gercekten hos oluyor tam tadamamisim zevkini ben o yuzden tam sistem gireyim diyorum :) egsoz istemiyorum abi kat iptali ve 51lik boru olur muhtemelen belki sadece kat iptali olur tadinda olur. Kati soksem baya rahatlayacak arabada bakalim beklemedeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2014, 00:39:04 »
Dene haber et sonucu bizde geçelim o zaman biraz abartalım sesi :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2014, 01:25:22 »
Eksoz sesi veren insani cileden cikaran herkesin bol bol ceza yemesi dileklerimle.
 :) :) :)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2014, 02:23:41 »
Krank filtresi yağda oluşan buharı atmasını sağlar normalde bu olay emme manifolduna bağlı ve dışarı atılmadan tekrar içeri yollanıyor sebebi ise çevreyi kirletmemek buna krank filtresi bağlayarak içeri değilde dışarı yollanmış oluyor bu sadece krank çevresi birazcık daha serin durumda kalabiliyormuş bende sağlam bir araştırmadan sonra bunları öğrenmiş bulunuyorum. Birde açıkta bırakırsak motora çok yakın olursa camda yağlanma ve klimayı-havanlandırmayı açtığımızda içerisi yağ kokuyormuş bilgilerinize arz olunur boruyla aşağıya yollamak çok daha mantıklı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2014, 09:16:31 »
Özel krank filtreleri var kardeşim ondan alırsın hiç olmadı minik hava filtresi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2014, 09:25:16 »
Tb akar.arabanin kaderini degistirir hemde maliyet olarak bahsedilenlerden daha uyguna gelir.
techte bi arkadaş bahsetmis bi bölümü bu;
her silindire ayrı bir hava girişi sağlıyo yani her silindire ayrı hava filtresi gibi.

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2014, 09:26:45 »
Özel krank filtreleri var kardeşim ondan alırsın hiç olmadı minik hava filtresi :)

Oyle dusunuyorum zaten aga alirim muhtemelen yakinlarda filtrede oldu guzel ince bir ayar veririm her yonden krank filtresi ile birlikte 40-50 liralik bir harcamayla cok cok tatli olacak insallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2014, 10:02:56 »
Krank filtresi yağda oluşan buharı atmasını sağlar normalde bu olay emme manifolduna bağlı ve dışarı atılmadan tekrar içeri yollanıyor sebebi ise çevreyi kirletmemek buna krank filtresi bağlayarak içeri değilde dışarı yollanmış oluyor bu sadece krank çevresi birazcık daha serin durumda kalabiliyormuş bende sağlam bir araştırmadan sonra bunları öğrenmiş bulunuyorum. Birde açıkta bırakırsak motora çok yakın olursa camda yağlanma ve klimayı-havanlandırmayı açtığımızda içerisi yağ kokuyormuş bilgilerinize arz olunur boruyla aşağıya yollamak çok daha mantıklı. 

Ercü benim corollada Krank filtresi ve yağ tutucu vardı, ebaydan alabilirsin tavsiye ederim ;)  oil catch tank diye aratacaksın ebayda

şurda gördüğün kırmızı parça , üzerindede krank filtresi var . birde voltage stabilizer alabilirsin raizin marka :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2014, 15:40:02 »
Oil cacht tankı seneler önce düşünmüştüm abi o zaman kit diye birşeyim yoktu şimdi mantıklı olacak gibi duruyor bakalım şu ay bi geçsin yavaştan birşeyler daha eklerim :) Voltaj stablizerdan emin değil yada daha sonraki planlarımda ama yağ tankı gündemde yine şu aralar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2014, 16:04:14 »
Bıdık kadar 4 tane kapasitör mü var onun içinde? :D

Bir işe yarıyor mu?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2014, 16:45:11 »
Yeni bilgiler :)

Oil Catch Tank
Catch can'lerin amacı, külbütör ve krankcase havalandırmadan çıkan yağ buharını, içinde yoğunlaştırıp, yağ damlaları halinde tutmaktır. Normalde bu havalandırma hortumları, turbo inlet'e, oradan da turbonun ağzına gider, böylelikle yağ buharı sisteme verilir ve silindire girip yakılır. Normal koşullar altında bunu hissetmezsiniz bile. Emisyon yasaları uyarınca, motordan dışarıya hiçbir uçucu madde veya hidrokarbon çıkışına izin verilmediği içinbu tür bir geri dönüş kullanılır ama eğer modlu bir araç sözkonusu ise, yüksek boost kullanılıyor, yatak ve segman toleransları yüksek bir yarış motoru sahibi iseniz, kranktan ve kapaklardan gelen yağ buharı miktarı artar. Bunu turbonun ağzına vermeniz durumunda, önce turbo emişi, sonra intercoolerin içi, ve manifold çeperleri yağlanır. Bu istenmeyen birşey olduğu için, emisyonu ve çevreyi koruma yasalarınca bu buharın yakılımını boşverip , belirli aralıklar ile boşaltmak üzere bu yağ buharı dışarıda bir kutuda yoğunlaştırılır tek olayı budur, catch can'lerin girişlerin farklı mm olması da, akım miktarı ile orantılıdır. Yüksek akım ve çok gaz miktarı için büyük, daha düşük gaz ve buhar gelişi için küçük hortum ve rekor kullanılır aslında bi işe daha yarar mesela conta yanınca seviye çubugundan anlayabiliyorsunuz vs vs..

ALINTIDIR.  Url : http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/94530-oil-catch-tank-yapimi.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 26, 2014, 17:32:08 »
Krank al şuna birde Ercü.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2014, 17:48:34 »
Krank al şuna birde Ercü.

Oil catch tank ile birlikte olacak o krank filtresi olayı abı sadece krankla çözülecek iş değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2014, 18:55:44 »
Bıdık kadar 4 tane kapasitör mü var onun içinde? :D

Bir işe yarıyor mu?

Alper uzun zmn oldu ama  yanlis hatirlmiyorsam cucuk kadar deiginin kapasitesi ,1 tanesi 100,000 mikrofarad

piyasada  elektronikciden satin alamazsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2014, 19:42:33 »
:islik:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2014, 20:06:59 »
Baska konu yok dimi trollenecek :D  neyse 1 aya dogru bi oil catch tank alirim gelismelerden haberdar ederim sizi