Gönderen Konu: Sizce araca LPG taktırsam mı?  (Okunma sayısı 5307 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce araca LPG taktırsam mı?
« Yanıtla #40 : Mart 08, 2014, 20:25:07 »
O zaman şöyle diyeyim aracınız benzinde çok yakıt harcıyorsa taktırın.Benim aracım benzinde ekonomik bir araç.O yüzden benim için gereksiz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 08, 2014, 20:25:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 08, 2014, 20:29:00 »
ahmet abi yanılmıyorsam elektrikli araçdada avrupada vergi teşviki var verkisi alınmıyor.söledigini bende duymuştum.ismail bey ayda 80-90tl diyorsunuz ama yılda 1000tl yi geçiyor.az para degil 80-90tl dediginiz ülkemizde uzun vadede ciddi paralar ediyor.nerden baksanız servis masraflarına para vermiyor oluyoruz aslında.az da bir para degil.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:22:44
sölediğiniz ülkede şuan kriz var.ayrıca benzin ve dizel fiyatlarına bakın isterseniz o ülkelerin.istedigi kadar gülsün ismail bey.burda bir kişinin gülmesiyle bilimsel dogrular degişmiyor daha çevreci motor açısından daha saglıklı bir yanma sagladıgı gerçegini degiştirmiyor.ekonomik olmasıda diger yanı.ayrıca hala pıtır pıtır kaçıyor yani aracım.kolay kolay kullandırmam aracımı ama kullanan maşallah diyor çok seri diyor yani.ne benzinli dizel arabalar var sanayiden çıkmıyor.

TRdede elektrikliler için teşvik var.
ÖTV %40 değilde %8 civarı alınıyor ve MTVde alınmıyor.

İspanyol bir arkadaşım iş için Türkiye'ye geldi.Yaşadığı şehir Marbella.Lpg istasyonlarını görünce bana ''siz tüpü istasyonda mı dolduruyorsunuz?diye sordu.Ben de bunlar araçlar için dedim.Nasıl yani neden aracı lpg ile çalıştırıyorsunuz ki?diye sorunca ekonomik olduğu için deyince güldü.Siz de yok mu?dedim.Hiç duymadım dedi.Bu dünya örnekleri bana biraz garip geliyor.Ya da bizim arkadaş İspanya'da yaşamıyor.:))

Almanyada bile kullanan arkadaşlarım var iken İspanyada duyulmaması biraz şaşırtıcı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 08, 2014, 20:30:17 »
ahmet abi yanılmıyorsam elektrikli araçdada avrupada vergi teşviki var verkisi alınmıyor.söledigini bende duymuştum.ismail bey ayda 80-90tl diyorsunuz ama yılda 1000tl yi geçiyor.az para degil 80-90tl dediginiz ülkemizde uzun vadede ciddi paralar ediyor.nerden baksanız servis masraflarına para vermiyor oluyoruz aslında.az da bir para degil.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:22:44
sölediğiniz ülkede şuan kriz var.ayrıca benzin ve dizel fiyatlarına bakın isterseniz o ülkelerin.istedigi kadar gülsün ismail bey.burda bir kişinin gülmesiyle bilimsel dogrular degişmiyor daha çevreci motor açısından daha saglıklı bir yanma sagladıgı gerçegini degiştirmiyor.ekonomik olmasıda diger yanı.ayrıca hala pıtır pıtır kaçıyor yani aracım.kolay kolay kullandırmam aracımı ama kullanan maşallah diyor çok seri diyor yani.ne benzinli dizel arabalar var sanayiden çıkmıyor.

Katılıyorum. Her araçta iş bakıma bakar. hor kullanılan bakımsız bir araç 50.000 dede motor yer.  Lpg de ise işçilik önemli.

Başka ülkelerde lpg kullanılmamasının sebebi benzinin su gibi ucuz olmasıdır. burdada ucuz olsada bizde lpg kullanmasak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Mart 08, 2014, 20:32:09 »
Ben de şaşırmıştım zaten.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:33:15
Katılıyorum. Her araçta iş bakıma bakar. hor kullanılan bakımsız bir araç 50.000 dede motor yer.  Lpg de ise işçilik önemli.

Başka ülkelerde lpg kullanılmamasının sebebi benzinin su gibi ucuz olmasıdır. burdada ucuz olsada bizde lpg kullanmasak...
Ucuz olmazsa neden kullanmazsınız çevreciydi hani?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 08, 2014, 20:34:38 »
Ben de şaşırmıştım zaten.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:33:15
Ucuz olmazsa neden kullanmazsınız çevreciydi hani?

Bende şuan corollamı benzinli kullanıyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 08, 2014, 20:37:09 »
Almanyada bende biliyorum kullanan ama tabi ucuz benzinin avantaji onlardaki.sasirtici gercekten genede.Allah hep ole ekonomik kazasiz sorunsuz binmeyi nasip hepsin ismail bey.toyota zaten ekonomik bir araba.hayirli gunlerle kullanin ins.biz tabi daha ekonomik oldugunu dusunerek bole bir ise girdik.ama kendim adina cokda memnunum ve herzaman taraftariim artik.herseyin basi araca iyi bakmak bakimlarini ii malzemeyle gunu gecirmeden yaptirmak ve kaliteli malzeme guzel urunler kullanarak binmekde.yoksa dediginiz dogru cikamazsiniz sanayiden ne benzinlide ne dizelde ne de lpg de
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 08, 2014, 20:38:35 »
Lpg konusunda tek olumlu düşüncem.Bir gün taktırısam (Çok zor ama)Çorum'da taktıracağım.Tabi ki Mehmet Bey hala bu sektörde olursa.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 08, 2014, 20:40:18 »
İsmail bey yakın bi zamanda sizden aurisin lpg tüketim değerleri konulu bir başlık bekliyorum :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 08, 2014, 20:41:39 »
Bu iyidi zeki abi  :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mart 08, 2014, 20:42:12 »
Konu üzerine tartışırken bile heveslendim ya.Bu lpg nasıl bir şey.:)

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:43:27
Beni forum ne zaman Fanatik yaparsa o zaman lpg taktıracağım.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 08, 2014, 20:44:16 »
Abi korkmayın bu kadar lpgden arabanın subaplarina zarar verene kadar 4-5 takim subap parasi kara gecirir.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 08, 2014, 20:44:40 »
Lpg konusunda tek olumlu düşüncem.Bir gün taktırısam (Çok zor ama)Çorum'da taktıracağım.Tabi ki Mehmet Bey hala bu sektörde olursa.:)

iste anlatmak istedigimde buydu zaten benim.guven ve kalite isin icinde olunca hersey guzel olur.bende damla otodan sasmam .guven kalite ve eksiksiz bakim hor kullanmama birarada olunca keyif oluyor emin olun.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 08, 2014, 20:45:24 »
Stepneyi ne yapacağız eve mi bırakacağız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 08, 2014, 20:46:52 »
Konu üzerine tartışırken bile heveslendim ya.Bu lpg nasıl bir şey.:)

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:43:27
Beni forum ne zaman Fanatik yaparsa o zaman lpg taktıracağım.:)

hahahahaha  :rofl: ismail abiyi fanatik yapalım hemen  :D korkulduu kadar degil ismail abi yaa olsa sirf ekonomik diye canımızı emanet etmeyiz.fazlasiylada ekonomik inanamassin cebine kalan paraya

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:48:35
Stepneyi ne yapacağız eve mi bırakacağız?

dert ettigin seye bak ismail abi ben tasırım stepneyi :D bagajda oluyor yerde kaplamiyor cok.ama bagajdan birazcık caliyorsun tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mart 08, 2014, 20:49:09 »
Aracım evin 2. aracı olmasa yarın gider atiker taktırırım.  Şehir içi biniliyor çok km yapmıyorum. Hesapladım taktırdığıma değmeyecek. 

Yurt dışında çevrecilik var benzin ucuz kim takıyor ? Adamlar zorla lpg taktırmaya uraşıyorlar :) kit bedava otopark bedava vergi yok bir sürü konuda indirimleri var. tanınmış bir radyoda söylenmişti tam hatırlayamıyorum. Bunlar türkiyede olsa dizel ve benzin kullanan kesim azalacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:51:12
hahahahaha  :rofl: ismail abiyi fanatik yapalım hemen  :D korkulduu kadar degil ismail abi yaa olsa sirf ekonomik diye canımızı emanet etmeyiz.fazlasiylada ekonomik inanamassin cebine kalan paraya

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:48:35
dert ettigin seye bak ismail abi ben tasırım stepneyi :D bagajda oluyor yerde kaplamiyor cok.ama bagajdan birazcık caliyorsun tabi

Artık stepnemi kaldı ? Tamir kiti diye birşey var :) Çok dert ediyorsanız ufak stepneler var her şeye çözüm bulunur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 08, 2014, 20:53:37 »
Tam olaya konsantre oluyorum.Mesaide arkadaşların şu sözlerini duyuyorum.Hemen vazgeçiyorum.''Hafta sonu benim lpg ciye gidip bir ayar yaptırayım.Sanki çok yakıyor gibi'':)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 08, 2014, 20:59:05 »
Tam olaya konsantre oluyorum.Mesaide arkadaşların şu sözlerini duyuyorum.Hemen vazgeçiyorum.''Hafta sonu benim lpg ciye gidip bir ayar yaptırayım.Sanki çok yakıyor gibi'':)

Önemli olan doğru montaj kendim ucuz ve yerli malı olan atikeri 70.000 km kullanmasam inanın ağzımı açmazdım. Brc yide 5.000 km kullandım. ondada aynı şekilde. Tanınmış bir yerden, bilinçli takılan bir kitte tekrar ayar yapma vs olmaz. her bakımda kontrol amaçlı ayarlara bakıyorlar o kadar. en azından bende böyleydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 08, 2014, 21:01:38 »
Çorum yolu gözüktü gibi.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 08, 2014, 21:06:00 »
Ismail abi bu isinde kendine ii bir servis bulmaktan farkı yok.bu isi duzgun yapan bi yer bulursan malzemesi kaliteliyse bir yazin bir kışın birde gaz filtresi degistirdikten sonra ayar yaptirman yeterli.heryer lpgci dolu elini atsan carpiyorsun.onemli olan iyi bir yer bulmak.benim arkadasimin arabasi stopluyorduduz yolda giderken gitmis bi yere yyaptırmış. Aracın gaz ayarını kismis acacagina..benim yere gittik simdi canavar gibi.ovmek icin demedim.ornek olsun diye.cok yakmasi bakimi geldigi icinde olabilir yani :) tek bakimi filtre ve ayar sadece.ben hic yaşamadım valla nazar degmesin titreme performans dususu vs (zaten basmam ama keyfine 160 yaptığım oldu) cok yakti vs demedim.buaralar cok yakıyor cunku aracimin bakimi geldi :D

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 21:07:24
Ismail abi bu isinde kendine ii bir servis bulmaktan farkı yok.bu isi duzgun yapan bi yer bulursan malzemesi kaliteliyse bir yazin bir kışın birde gaz filtresi degistirdikten sonra ayar yaptirman yeterli.heryer lpgci dolu elini atsan carpiyorsun.onemli olan iyi bir yer bulmak.benim arkadasimin arabasi stopluyorduduz yolda giderken gitmis bi yere yyaptırmış. Aracın gaz ayarını kismis acacagina..benim yere gittik simdi canavar gibi.ovmek icin demedim.ornek olsun diye.cok yakmasi bakimi geldigi icinde olabilir yani :) tek bakimi filtre ve ayar sadece.ben hic yaşamadım valla nazar degmesin titreme performans dususu vs (zaten basmam ama keyfine 160 yaptığım oldu) cok yakti vs demedim.buaralar cok yakıyor cunku aracimin bakimi geldi :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mart 08, 2014, 21:12:36 »
Neydi?Bir söylem vardı.Kaliteli kit,iyi montaj ve iyi bir işçilikle sorunsuz olur.Bunu bulmak zor gerçekten.