Gönderen Konu: Sizce araca LPG taktırsam mı?  (Okunma sayısı 5308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce araca LPG taktırsam mı?
« Yanıtla #20 : Mart 08, 2014, 02:02:58 »
Arkadaş ortada bile yok.bosuna bisey demeye gerek yok yaa
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 08, 2014, 02:02:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 08, 2014, 09:37:53 »
Tabiki evet
En popüler yakıt oldugu oradanda belli.
Hayatının bir döneminde kullanmayan yok.
 :rofl:
evet hayatının bir döneminde sorun yaşamayan da yok:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 08, 2014, 10:12:13 »
Eve 5tane araba girdi hicbirinde bi sorun yaşamadık. Lpg demek sorun demek degil.yonlendirme yapicaksak enazindan kendi dusuncem diye ekleme yaparsak kesin yargılardan oluşan cumleler kurmamis oluruz
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 08, 2014, 10:24:39 »
Sanayilerde gezmeyi seviyorsanız taktırın

Katılmıyorum.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 08, 2014, 10:28:25 »
Burada yazılanlar zaten herkesin kendi düşüncesi.Neden belirteyim ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 08, 2014, 10:31:26 »
Size kalmış yapıp yapmamak.bence lpg de sorun yasamiyan azdir demek farkli birsey lpg de sorun yasamiyan yok demek farklı birsey.ikiside aynı sey diyorsanız zaten konuscak bi durum yoktur.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 08, 2014, 11:11:34 »
Bence lpg de sorun yaşamayan yoktur diyeyim o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 08, 2014, 11:21:46 »
Tesekkurederim anlayışınız için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 08, 2014, 15:32:42 »
Bence lpg de sorun yaşamayan yoktur diyeyim o zaman.

Ben sorun yaşamadım.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 08, 2014, 16:27:37 »
Lpg filtresini degistirmek. lpg bakimlarini yaptirmak sorunsa eger ben sorun yasadim.
Yag  polen hava filtresini degistirmek sorunsa eger benzinli arabaya binmek sanayi sanayi gezmek demektir. dizel isine hic girmeyim bile ben.
ismail bey merak ettigim baska bir konu da. benzinde binecek olduktan sonra neden atmosferik bir motor tercih edilirki?  turbolu olmasi daha buyuk avantaj hemde az yakar. fsi - tsi..

***Arabaya binipte sorun yasamayan varmi acaba
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 08, 2014, 17:10:30 »
taktırın
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 08, 2014, 17:23:48 »
Lpg filtresini degistirmek. lpg bakimlarini yaptirmak sorunsa eger ben sorun yasadim.
Yag  polen hava filtresini degistirmek sorunsa eger benzinli arabaya binmek sanayi sanayi gezmek demektir. dizel isine hic girmeyim bile ben.
ismail bey merak ettigim baska bir konu da. benzinde binecek olduktan sonra neden atmosferik bir motor tercih edilirki?  turbolu olmasi daha buyuk avantaj hemde az yakar. fsi - tsi..

O zaman şöyle bir soruyla yanıtlayalım.Lpg yakıt ekonomisi sağlamamış olsa  kaç kişi lpg tercih ederdi?Sadece ekonomi odaklı bakılırsa evet bir miktar avantajı var.Ancak dönüşümde sağlayacağınız avantajların yanında birçok riskte almış oluyorsunuz.Çok basit bir örnek;Aracınız rölantide sarsıntı yapıyor,servise gidiyorsunuz verilen cevap şöyle:''Lpg dönüşümü yaptırdığınız yere gidin.'Lpg ciye gidiyorsunuz cevap ''Biz de sorun yok abi'' Neden böyle sorunlarla uğraşayım ki?Ben aracımı kullanırken keyif almak isterim.Arıza lambası yanardı yanmaz dı neden bunlarla boğuşayım.Araçlar arıza yapar ama gidersiniz servisinize sorunu bulur ve çözerler.Sanayi derken bunu kastettim.Atmosferik motor sadece tercih meselesi.Ama bir sonraki aracım kısmet olursa zaten hybrid olacak.
***Arabaya binipte sorun yasamayan varmi acaba

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 19:21:05
Bakın hemen bir örnek yakaladım.Forum onaylı servisimiz üyemize bir sorun hakkında şöyle cevap veriyor.''Öncelikle aracınızın suyunun tam olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer su tam ise su sisteminin lpg den dolayı hava yaptığı durumlara şahit oluyoruz. Bir de aracınızın fanı çok sık açıyor mu? Bir de aracınızın harareti ortadayken sağ ızgaradan gelen hava sol tarafa göre sıcaklığı düşük mü?Bu lpg işte böyle bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 08, 2014, 19:39:57 »
araca sıfır km de ( 50 km ) alır almaz lpg taktırdım. sağ önden cam dibi direk dibi tarafından zırıltı sesi duyuyorum 1.000 km bakımda servise dedim torpidodan zırıltı sesi geliyor diye cevap olarak lpg den dir dedi. :) nasıl dedim lpg nin göğüsten gelen sesle ne alakası var dedim yok bilmem ne sürtermiş te felan. dedim lpg siz olanlarda da bu ses geliyormuş o nasıl olacak dedim cevap yok.

aracın frenlerinden ses gelir lpg den derler, eksozdan ses gelir lpg den derler, aracın lastiği patlar lpg den derler.
haklısınız yurdum tornavida ustaları ustalıkları bilmediğinden işin içinden çıkamayınca lpg dendir der sallar.
günümüzde  google amca ve www.toyotaclubtr.com gibi adresler olduğu sürece bilinçli kullanıcılar araçları sistemleri motorları olası arızaları daha kolay öğrenebiliyorlar.
 lpg den çıkacak sorunlar az çok bellidir. sübap yakma boğaz kelebeği kirlenmesi arıza lambası ( toyotada pek olmuyor ) motor güç kaybı.

toyota yı tercih sebeplerinin başında ekonomik olması gelmektedir ve de lpg de sorun çıkarmamasıdır. ben tercih ederken bu kriterleri göz önünde bulundurdum. lpg taktırmasanız bile performans gibi bi derdiniz varsa yarış felan yapıyorsanız toyota benzinli de olsa sizi tatmin etmeyecektir. bunun içindirki ekonomik yakıt verileri olan bu markanın motorlarına lpg uygulayıp daha fazla ekonomi elde etmek kullanıcıların ilk düşünceleridir.
   ben aracı kredi ile aldım. nakit param olsa idi 2. el hyibrit bir yaris alıp ilk iş olarakta lpg taktırmayı düşünürdüm. :)

bu gün için konuşuyorum  benzin 95 oktan   litresi 5.09 tl    lpg litresi 2.66 tl    Opet değerleri
   göstergede  6.9-7.2  lt/100 km değer gösteriyor.   10.700 km oldu lpg 8.13 lt tüketiyor şehir içinde
           benzin 7 * 5.09 = 35.63 tl  100 km     lpg      8.13 * 2.66 = 21.62 tl   + %10 benzin  23.80 tl 100 km
           1.000 km de    356  -  238  = 118 tl     10.000 km de 1.180 tl  kendi kullanımıma göreki şu anki değerler.   lpg de fiyat farkları elbetteki eldeki karı etkileyecektir. an itibarı ile durum bu
   cvt araç haliyle alt devirde bile akıp gidiyor, yüksek devirlere gerek duymuyor bunun lpg ye avantajı da oluyor üst devirlerde gezinip sübap yakma sorunundan uzak kalmış oluyorsunuz.
   manuel bile olsa 1.800-2.000 devirde size vites değiştirmenizi tavsiye edip gene üst devirlerde gezmenize gerek duymuyor motor
   sürekli 3.500-5.000 aralığında kullanılıyorsa bir araç   LPG olmasa bile arıza çıkarması muhtemeldir
-- boğaz kelebeği temizliği   kendimizin bile kolayca yapabileceği bir işlemdir ustaya da gitsek 10-20 tl gibi bir rakama yapacaktır ki bu benzinli araçta da gerekli bir olgudur.
--arıza lambası yakması ve performans kaybı aynı olaya dayanır,  fakir yakıt karışımı.
benzinli araca lpg takıp onuda son ayara indirip arabamız uçak gibi olsun diyen bir halkın  içinde bu elbetteki bir sorun olarak gözükecektir.

***ayarları tam yapılmış kaliteli bir kit in toyota da sıkıntı çıkardığı duyulmuş şey değildir.

güvenlik konularıda  biraz abartılıyor.   araçlarımızdaki benzin depoları plastiktir en ufak temaslarda yırtılıp kolay alev alabilen benzinin güvenli olduğunu düşünüp çelik tüp içindeki lpg nin hemen yanıp patlayacağını düşünmek ne kadar inandırıcıdır.....

saygıyla ve hörmetle.
herkeze kazasız belasız sürüşler. 
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 08, 2014, 19:47:07 »

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 19:21:05
Bakın hemen bir örnek yakaladım.Forum onaylı servisimiz üyemize bir sorun hakkında şöyle cevap veriyor.''Öncelikle aracınızın suyunun tam olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer su tam ise su sisteminin lpg den dolayı hava yaptığı durumlara şahit oluyoruz. Bir de aracınızın fanı çok sık açıyor mu? Bir de aracınızın harareti ortadayken sağ ızgaradan gelen hava sol tarafa göre sıcaklığı düşük mü?Bu lpg işte böyle bir şey.

bence yanlış düşünüyorsunuz.bu yaşanan sorunlar benzinde ve dizelde yaşanmıyor mu.benzinli ve dizel arabalar sorunsuz mu.bu ilk sorum.ikinci olarakda hangi araca binerseniz binin yakıtı ne olursa olsun araç kendiliginden sorunlu degilse taktırdıgınız lpg kaliteli işçilik malzeme ve iyi bir lpg ise geriye sorun yaratacak tek bir unsur kalır o da insan faktörü.aracınızı temiz kullanır bakımlarını dogru yaptırır zamanında hatta biraz daha erken yaptırırsanız sıkıntı yaşamassınız.ayrıca avantaj ve olumsuzluklardan bahsetmissiniz.gene konu aynı yere geliyor araçla uyumlu kaliteli takılmış kaliteli bir lpg ile sarsıntı servis sıkıntısı arıza lambası vs asla yaşamassınız.gene lpg taktırırmıydım evet taktırırdım lpg aynı zamanda aracın motorunun daha temiz olmasınıda saglıyor.bununla ilgili forumda yazı bulabilirsiniz.ayrıca aracınız nekadar yakıyor bilmiyorum ama lpg nin bakımlarını eksiksiz zamanında yaptırır ve aracınıza uyumlu bir ürün taktırırsanız görceginiz rakamlara inanamassınız.benim aracım ve ayberk in aracı 20krş yakıyor ortalama.sizin aracınız nekadar yakıyor?yokuşta vites küçültmüyorum keyfim tutarsa 160ı görüyorum ve motorum hala pıtır pıtır.her ürünün olumlu ve olumsuz müşterileri olucaktır.sadece olumsuzluklardan yola çıkarak böle düşünmek dogru degil.bence tabi.genede sonuçta karar sizin.aracı hor kullanır kalitesiz bir ürün taktırırsanız sanayide yatar kalkarsınız.bunu zaten inkar eden yok.gene hor kullanır bakımlarını yaptırmassanız dizel ve benzinliden de keyif almazsınız.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 19:49:40
arif bey iyi akşamalar öncelikle.amacım bir görüşü savunmak degil öncelikle forumda keyiflice sohbet edip tartışmak  :) yazınızı tam okumadım daha ama okucam öncelikle eve giren 5 arabada lpg kullanan biri olarak kendimce bilgili oldugumu düşünerek şu yorumu yapıcam.bu genel bir görüştür bu işten anlıyan insanlar oldugunu düşündüğüm kişilerin.araca çokda erken lpg taktırmayın derler.bununda çok saglıklı olmadıgını sölerler.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 19:53:01
sölediklerinize şunuda ekliyim okuduktan sonra.ismail beyede dedim kaliteli bir ürünü kaliteli bir işçilik ve malzeme ile taktıktan sonra arıza lambası vs asla şikayetiniz olmaz.ama lpg nin kuralları bellidir.aracın genel bakımlarını 2000 km hatta imkanınız oluyorsa-3000km erken yaptırmanız.bu durumlar dogrultusunda asla şikayetolcagını sanmıyorum.gaz ayarıda çok önemli.arabamda titreme yok arıza lambası ikazı yok hiçbir sıkıntım yok.çok bahsettik nazar degcek bak :D diger sölediklerinizede aynen katılıyorum.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 08, 2014, 19:58:07 »
Sadece şu soruya cevap bekliyorum dünyada çevreci olduğu için tercih edilen lpg bizde ekonomik olduğu için tercih ediliyor.Sadece çevreci yakıt olarak piyasaya girseydi kaç kişi lpg taktırırdı.Ayda 80-90 lira kar edeceğim diye yukarıda bahsi geçen konulara maruz kalmak istemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 08, 2014, 20:01:59 »
ismail bey pilav ile ekmek yiyen bir toplumuz biz. önceliğimiz her daim ekonomidir. :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 08, 2014, 20:06:06 »
Sadece şu soruya cevap bekliyorum dünyada çevreci olduğu için tercih edilen lpg bizde ekonomik olduğu için tercih ediliyor.Sadece çevreci yakıt olarak piyasaya girseydi kaç kişi lpg taktırırdı.Ayda 80-90 lira kar edeceğim diye yukarıda bahsi geçen konulara maruz kalmak istemem.

Bu dediginiz ülkelerde LPG takıldıgında devlet aracın vergilerinde indirim yapıyor.
Böylece cazip olmuş oluyor.

Enazından Japonyada böyle oldugunu biliyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 08, 2014, 20:14:59 »
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24971448.asp

yakında türkiyedede lpg yi çevrecilik adı altında lanse edecekler. İnanıyorumki bazı dizel kullanıcısı aracını satacak. Çevreciliktenmi ? hayır mtv den dolayı. Eğerki yurt dışındaki gibi avantajlar türkiyede verilse dizel kullananlar azalır.

Gelelim konumuza biz 15.000 km de sıfıra yakın 1.3 getz almıştık. araca "atiker" lpg taktırdık. sattığımızda araç 90.000 e yakındı.  Hiçbir zaman sıkıntı çıkartmadı. Bakımdan bakıma kaput açıldı. Tekrar lpg taktırsam yine atiker taktırırım.

brc lpg kitli sandero kullandım. 5.000 km kadar. Hiçbir sıkıntısı olmadı. Ortak noktaları bursada tanınmış firmalarda takılmasıydı.

Forumda detaylı konular var. doğru montajla sorun çıkartan lpg azdır.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:15:51
Bu dediginiz ülkelerde LPG takıldıgında devlet aracın vergilerinde indirim yapıyor.
Böylece cazip olmuş oluyor.

Enazından Japonyada böyle oldugunu biliyorum.

hatta radyoda duyduğum kadarıyla lpg taktıracaklara kit parası devletten. ve bir sürü ayrıcalıkları vardı. tam hatırlayamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 08, 2014, 20:16:55 »
İspanyol bir arkadaşım iş için Türkiye'ye geldi.Yaşadığı şehir Marbella.Lpg istasyonlarını görünce bana ''siz tüpü istasyonda mı dolduruyorsunuz?diye sordu.Ben de bunlar araçlar için dedim.Nasıl yani neden aracı lpg ile çalıştırıyorsunuz ki?diye sorunca ekonomik olduğu için deyince güldü.Siz de yok mu?dedim.Hiç duymadım dedi.Bu dünya örnekleri bana biraz garip geliyor.Ya da bizim arkadaş İspanya'da yaşamıyor.:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 08, 2014, 20:19:40 »
ahmet abi yanılmıyorsam elektrikli araçdada avrupada vergi teşviki var verkisi alınmıyor.söledigini bende duymuştum.ismail bey ayda 80-90tl diyorsunuz ama yılda 1000tl yi geçiyor.az para degil 80-90tl dediginiz ülkemizde uzun vadede ciddi paralar ediyor.nerden baksanız servis masraflarına para vermiyor oluyoruz aslında.az da bir para degil.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2014, 20:22:44
İspanyol bir arkadaşım iş için Türkiye'ye geldi.Yaşadığı şehir Marbella.Lpg istasyonlarını görünce bana ''siz tüpü istasyonda mı dolduruyorsunuz?diye sordu.Ben de bunlar araçlar için dedim.Nasıl yani neden aracı lpg ile çalıştırıyorsunuz ki?diye sorunca ekonomik olduğu için deyince güldü.Siz de yok mu?dedim.Hiç duymadım dedi.Bu dünya örnekleri bana biraz garip geliyor.Ya da bizim arkadaş İspanya'da yaşamıyor.:))

sölediğiniz ülkede şuan kriz var.ayrıca benzin ve dizel fiyatlarına bakın isterseniz o ülkelerin.istedigi kadar gülsün ismail bey.burda bir kişinin gülmesiyle bilimsel dogrular degişmiyor daha çevreci motor açısından daha saglıklı bir yanma sagladıgı gerçegini degiştirmiyor.ekonomik olmasıda diger yanı.ayrıca hala pıtır pıtır kaçıyor yani aracım.kolay kolay kullandırmam aracımı ama kullanan maşallah diyor çok seri diyor yani.ne benzinli dizel arabalar var sanayiden çıkmıyor.
2002 corolla sol vvt-i