Gönderen Konu: Rus kökenli Akaryakıt dağıtıcısı  (Okunma sayısı 1461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '03
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Rus kökenli Akaryakıt dağıtıcısı
« : Mart 06, 2014, 10:13:45 »
Merhaba arkadaşlar lukoil den benzin alan arkadaşlar varmi  varsa memnunmu yakit fiyati uygun ondan sordum ilginize teşekkür ederdim.....

Toyota Club Türkiye

Rus kökenli Akaryakıt dağıtıcısı
« : Mart 06, 2014, 10:13:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Rus kökenli Akaryakıt dağıtıcısı
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2014, 11:00:14 »
Lukoil firmasının büyük ortaklık payı Azeri kökenli Rus iki iş adamına aittir.Bu firma Türkiye ye Akpet a.ş. satın alarak girdi.Firma oldukça büyük rezerv ve işlem hacmine sahip bir firmadır.Kıyaslayacak olursak Shell den büyüktür.Dağılan SSCB ülkelerinin hemen hepsinde inanılmaz boyutlarda piyasaya hakimdir.
Türkiye de ise başta sahaya iyi donelerle çıkmakla birlikte yeterli tanıtım yapamadı ve sadece büyük şehirlerde istasyonlar açtı.Daha sonra bir başka Türk firmasını daha satın aldı.Satmış olduğu yakıt EPDK tarafından denetlenmektedir ve bu konuda şu güne kadar basına yansımış bir yolsuzluk haberi olmamıştır.
Ben şahsen bu yakıt firmasının İstasyonlarından % 7 indirim sağladıkları için alış veriş yapıyorum.Fiyat konusu pazarlama stratejsidir.Türkiyede satılan yakıtların % 80 vergidir.
Satın almış olduğu ikinci firmanın yasadışı örgüte bağlı olduğu iddiaları firmanın pazar payına çok büyük darbe vurmuş ve firma satın almış olduğu markayı ortadan kaldırarak kendi tabelalarını asmış ve o firmadan gelen yöneticileri işten çıkarmıştır.(Dünya gazetesi ekomomi haberlerinden alıntıdır.)

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2014, 11:03:24 »
İstanbul'da aldığım yerler belli. Bana hiç denk gelmedi lukoil, ama denemeyi düşünüyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 490000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2014, 11:04:42 »
 Benzini daha önce tamamen Lukoilden alıyordum.sıkıntı yaşamadım .Lukoil karta %3 olan indirimi %2 ye çekmeleri ve forever karta bpde %5 indirim gelmesi sebebiyle şimdi bpden alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2014, 11:07:01 »
Kocaelide bu firma gelen herkese % 7 indirimli yakıt satmaktadır.Tabelada fiyat iskontolu şekilde yer alıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2014, 11:08:26 »
Şimdi görüyorum da eskiden Full istasyonlarının yerinde Lukoil'ler bitmeye başladı. Her gün yeni bir istasyonu daha aktif hale getiriyorlar. Zamanında Full da çok eleştirildi, konuşuldu ama ben ve etrafımda çok fazla insan gittik aldık. Şükür ki ne benim ne de etrafımdakilerin başına olumsuz bir şey gelmedi o zamanlarda. Şuan bp forever kartım ve çalıştığım firmanın akaryakıt istasyonu olmasa ben de denerdim.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2014, 11:13:17 »
Full firması yukarıda söz ettiğim ve lukoil tarafından satın alınmış ikinci firmadır.Full hakkında çıkan haberler firmaya çok ağır bedellere mal olunca lukoil full markasını iptal etti.Satılan yakıt ise gerek full ve gerekse lukoil adıyla olsun aynı yakıt idi.Ki 2012 yılından itibaren yakıtlardaki marker uygulamasının sona ermesi ile tüm yasal yakıtlar aynı duruma gelmiştir.Yani hangisinden alırsanız alın yakıt kalitesi aynıdır.Tabi işini düzgün yapan istasyonlardan söz ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2014, 11:14:37 »
Lukoil karta %3 verdiği için arada alıyordum. Worldcardın Nisan 15'e kadar 3x75'e 30 TL kampanyası var, ki %13 ediyor, o yüzden Nisan 15'e kadar en az 3 defa uğramayı düşünüyorum.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2014, 13:41:28 »
Lukoil den 1 kere benzin aldım aldığıma alacağıma pişman oldum .Arkadaş araba alt devirlerde titriyordu sanki aracın ateşlemesinde sorun var gibi ilk başta sanayiye gidecektim sonra ustayı aradım dedim durduk yere bu başladı .İilk sorusu yakıtı nerden aldın dedim Lukoil diye bir yerden aldım dedim usta aferin sana dedi benzin bitene kadar kullan bitince Shell den katkılı benzin al koy dedi bende öyle yaptım .Çok şükür silkeleme falan kalmadı arabam kendine geldi .Şim haftalık kampanya mesajı geliyor ama sütten ağzım yandı bir kere
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2014, 13:55:18 »
eski lpg li aracımla full den lpg aldım 1-2 kez. kesinlikle diğer lpg markalarından çok daha verimsiz bir yakıtı vardı. 1 depo ile daha az kilometre gittim ve çekiş gücünde azalma yaşadım.

o sebeple benzin olayına da hep soğuk baktım. o gitti lukoil geldi, hala o kötü imajdan ötürü ben lukoilden de almıyorum.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2014, 17:20:12 »
lpg ile benzini ordan alıyorum bazen.şuana kadar hiçbir sıkıntı çekmedim.lpgsini zaten tavsiye ediyorum.benzininden de şikayetçi degilim.çok benzin alıp harcamadıgım için çokda tavsiyeedemem.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2014, 18:59:33 »
Lukoil in azeri kökenli olduğunu bilmiyodum
2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2014, 19:39:27 »
Arkadaşlar, ben daha önce 1,5 yıl kadar Full'den benzin kullandım. Hiç bir sıkıntısını ve performans kaybını görmedim. Lukoil Full'ü alınca müşteri portföyünü de aldı. Daha önce de Lukoil'den yakıt almıştım. Hiç bir sıkıntı yaşamamıştım. Bu arada Forever kartım da olduğu için BP'yi de kullanıyorum. Günümüz ekonomi devri nerede indirimli yakıt varsa oradan almaya devam edeceğiz. Bu arada yakıtın neredeyse çamur gibi olduğu ülkelerde (Irak, Afganistan vb.) en çok ve sorunsuz kullanılan araç TOYOTA olduğu için araçlarımızın motoruna ve performansına zarar vereceğini sanmıyorum. Bu güne kadar ki tecrübem de bunu gösterdi. 
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2014, 21:24:22 »
yanıt veren konuyu okuyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2014, 22:41:45 »
Ben aktif olarak luk oil kullaniyorum 4.96 yaziyor tabelada kendi kartlarini gecirince 4.91den aliyorum benzininden mutluyum hicbir sikintisi yok ama bazen sapittigi oluyor ya istedigim gibi cekmiyor yada haddinden fazla yakiyor ama ayda 3 kez falan oldu 1 haftadir yakit almiyorum hatta biraz daha fazla durum nedir bilemeyecegim ama degisen bireey olacagibi sanmiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 07, 2014, 18:28:25
Ben aktif olarak luk oil kullaniyorum 4.96 yaziyor tabelada kendi kartlarini gecirince 4.91den aliyorum benzininden mutluyum hicbir sikintisi yok ama bazen sapittigi oluyor ya istedigim gibi cekmiyor yada haddinden fazla yakiyor ama ayda 3 kez falan oldu 1 haftadir yakit almiyorum hatta biraz daha fazla durum nedir bilemeyecegim ama degisen bireey olacagibi sanmiyorum.

Dün yazmıştım bugün benzin aldım özellikle dikkat ettim baya güzeldi bugün güzel çekişi vardı sıkıntısız kullanın derim :) En azından Eskişehir için durum bu yönde başka illerde yada farklı istasyonlarda durum nedir ne değildir bilmiyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 11, 2014, 08:15:18 »
yok bir sıkıntı benzin +lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 11, 2014, 15:22:17 »
Lukoil den 1 kere benzin aldım aldığıma alacağıma pişman oldum .Arkadaş araba alt devirlerde titriyordu sanki aracın ateşlemesinde sorun var gibi ilk başta sanayiye gidecektim sonra ustayı aradım dedim durduk yere bu başladı .İilk sorusu yakıtı nerden aldın dedim Lukoil diye bir yerden aldım dedim usta aferin sana dedi benzin bitene kadar kullan bitince Shell den katkılı benzin al koy dedi bende öyle yaptım .Çok şükür silkeleme falan kalmadı arabam kendine geldi .Şim haftalık kampanya mesajı geliyor ama sütten ağzım yandı bir kere
Sadece bu firma değil hangi firma olursa olsun yakıt kaynaklı bir arıza oluşursa kanuni haklarımız var arkadaşlar.Şayet yasal mercilere başvuru olmazsa bir değişme olmaz buraya yazdığımızla kalırız.

Başka bir Türk kökenli akaryakıt firmasında çalışan pompa görevlisi araca mazot yerine benzin koyunca araç sahibi 20 km sonra yolda kaldı ve şikayet üzerine mahkeme aracın tazmin edilmesine hüküm verdi.Sonuç:Tüketicnin aracı nissan juke fiyasa fiayatı 36-40 bin arası iken firma kasko bedeli olan 45 000 tl ödeyerek aracı satın almak zorunda kaldı.

Çok güzel bir örnek olaydır ki burada sahte yakıt ta yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 11, 2014, 17:27:15 »
Eğer istasyonun depoları zamanında temizlenir ve buhardan kaynaklanan suyu alınırsa kolay kolay sıkıntı olmaz. Ayrıca yakıt pompaya gelmeden 3 ayrı filtreden geçiyor bunların da düzenli olarak bakımının yapılması lazım.
Diğer bir husus ise depolara tankerden yakıt boşaltılırken, yakıt almamak lazım çünkü bu sırada su gelme ihtimali var.
Bundan önceki aracıma bende full istasyonundan aldım ve hiç sorun yaşamadım. Gittiği yol ve performans gayet iyi idi. Hatta 97 diye satılan 95 oktan ekstra katkılı benzini çok güzeldi.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi