Gönderen Konu: Toyota Yaris - 2013 Yeni Kasa - BOD PERDE Uygulaması  (Okunma sayısı 10027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris - 2013 Yeni Kasa - BOD PERDE Uygulaması
« Yanıtla #40 : Temmuz 04, 2014, 23:41:37 »
Çağatay hocam,

Bu BOD AYDIN daymış. Benim memleket, anne baba mekanı, gidip direk mekanında yaptırma imkanı var. Size bir soru BOD perde mi? yoksa Cam Filmi mi?

Cam filmi yaptırmayı düşünüyordum ama bu BOD perde olayını okuyunca birde memlekette çıkınca BOD perde olayı aklıma yattı gibi. Filmden çekincem polis mevzusu, durduk yere canımı sıkmak istemiyorum. Hele birde arka camdan söktürülme olayıda olursa rezistansların zarar görme olayıda can sıkıcı olur.

Arkadaşlar , BOD perdenin avantajları ve dezavantajları nedir ?
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 04, 2014, 23:41:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 04, 2014, 23:57:05 »
Çağatay hocam,

Bu BOD AYDIN daymış. Benim memleket, anne baba mekanı, gidip direk mekanında yaptırma imkanı var. Size bir soru BOD perde mi? yoksa Cam Filmi mi?

Cam filmi yaptırmayı düşünüyordum ama bu BOD perde olayını okuyunca birde memlekette çıkınca BOD perde olayı aklıma yattı gibi. Filmden çekincem polis mevzusu, durduk yere canımı sıkmak istemiyorum. Hele birde arka camdan söktürülme olayıda olursa rezistansların zarar görme olayıda can sıkıcı olur.

Arkadaşlar , BOD perdenin avantajları ve dezavantajları nedir ?

Murat Bey valla ben de şimdi farkettim Aydın'da olduğunu.. Tühh diyorum... Benim de memleketim sayılır... 1991'den beri Aydın'lıyız... Ege candır :) Benim de anne baba Aydın'da... Hay Allah ya vallahi bilseydim Peder Beyi yollar hallettirirdim.. Neyse nasip :)
Bodun bence en büyük avantajı şu, pencere açıkken de güneşi kesebilmesi :) Cam filminde olamayacak bir şey... Onun dışında dezavantaj... Bilemiyorum tabi bir 2-3 numara cam filmi gibi kesmiyor güneşi ama bugün sıcak havada fark yarattı mı yarattı benim için...

Ben de en çok polisle münakaşaya girmemek için cam filminden uzak durdum... 100 liraya da yaptırsanız yolun ortasında ceza yazıp üstüne o filmleri söktürse ben sinirlerime pek hakim olamayabilirim :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #42 : Temmuz 05, 2014, 00:21:19 »
Bu perdeler sadece arka camlar vede en arka kısma mı oluyor? Sürücü ve yanındaki koltuk içinde oluyor mu? Yıkanabilir birşey mi? Güneşten falan soluyormu ? Gerçi siz yeni taktırdınız biraz erken belki sizin için bu sorular ama bilginiz vardır belki.

Birde camlar açık giderken arka tarafta düşme uçma vb. şeyler olabilir mi?

Film konusunda valla polisle münakaşa etmem ama işte o ezilme psikolojisi beni yer bitirir. Normal bir kontrolde strese girebilirim hah şimdi laf etti edecek hesabı. Birde bu sitesinde baktım parçalar var yapıştırılıyor herhalde pencere kenarlarına onlar çıkınca leke vb şeyler bırakırmı ki?

Ben tevellütten beridir Aydınlıyım :) 1975 Aydın Bozdoğan- Nazilli-ve şimdi de Aydın merkez :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 05, 2014, 00:27:09 »
Ayni ikilemi bende yasadim ve sizlerinde takilmis oldugunuz noktalardan dolayi cam filmini aklimdan elemistim. Aslinda en guzeli orjinal karartma cam .
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 05, 2014, 00:40:39 »
Bu perdeler sadece arka camlar vede en arka kısma mı oluyor? Sürücü ve yanındaki koltuk içinde oluyor mu? Yıkanabilir birşey mi? Güneşten falan soluyormu ? Gerçi siz yeni taktırdınız biraz erken belki sizin için bu sorular ama bilginiz vardır belki.

Film konusunda valla polisle münakaşa etmem ama işte o ezilme psikolojisi beni yer bitirir. Normal bir kontrolde strese girebilirim hah şimdi laf etti edecek hesabı. Birde bu sitesinde baktım parçalar var yapıştırılıyor herhalde pencere kenarlarına onlar çıkınca leke vb şeyler bırakırmı ki?

Ben tevellütten beridir Aydınlıyım :) 1975 Aydın Bozdoğan- Nazilli-ve şimdi de Aydın merkez :tamam:

Camlar açıkken düşme yapacağnı sanmam çünkü klipsler gayet iyi tutuyor. (leke yapacak şeyler değil) Bu arada yapıştırmalı değil, fitilleri kaldırıp o şekilde monte ediyoruz... Sağlam duruyorlar... Yıkanma sanmıyorum ama sabunlu bezle vs silinip temizlenebilir rahatlıkla...

Ayni ikilemi bende yasadim ve sizlerinde takilmis oldugunuz noktalardan dolayi cam filmini aklimdan elemistim. Aslinda en guzeli orjinal karartma cam .

Evet orjinal karartma cam en doğrusu ama işte... Elde olmayınca... :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Temmuz 05, 2014, 00:43:35 »
Sitesinden baktım şimdi, sizinkisi dediğin gibi fitillere takılan metalimsi klipslerden Avensisteki benim dediğim gibi yapıştırmalı birşey. Ayrıca senin modeldeki perdeler tam kapatıyor bizimkisi kenarları boşluk kalıyor :argh:
Neyse başka ürünlerde satıyor adamlar gitmişken bi uğrayıp yerinde görmekte fayda var.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 06, 2014, 00:01:48 »
Sitesinden baktım şimdi, sizinkisi dediğin gibi fitillere takılan metalimsi klipslerden Avensisteki benim dediğim gibi yapıştırmalı birşey. Ayrıca senin modeldeki perdeler tam kapatıyor bizimkisi kenarları boşluk kalıyor :argh:
Neyse başka ürünlerde satıyor adamlar gitmişken bi uğrayıp yerinde görmekte fayda var.  :tamam:

Ben yine de film derim Murat Hocam, 1 veya 2 yaptır polis sıkıntı çıkarmıyor. Sökmesi sorun değil usulünce sökersen rezistanslara zarar vermez. Tabi sen bilirsin, ufak ve haşarı çocuklar o perdeyi sağlam bırakmaz orada.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Temmuz 06, 2014, 00:22:38 »
Offffffffff şu araba işlerine pek hevesim vede bilgim olmayınca maymun gibi atlıyorum işte sağda solda ne görürsem.  :argh:

Evet Aytaç, görünüşe göre film daha üsturuplu olacak gibi hemde önlerede yapılabiliyor. Perde olayı sadece arkalarda geçerli anladığım gördüğüm kadarı ile.  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 28, 2015, 14:29:30 »

Herkeze selamlar
Yaklaşık 2 aydır ürünleri kullanıyorum.
Ürünü internetten sipariş verdim. 2 günde geldi. Montajını kendim yaptım.
Montaj demişken açalım biraz
Perde dedikleri arka cam şeklinde yapılmış metal in  üstüne gerilmiş  siyah fileden ibaret. (Bayagi basitmiş) evlerdeki sineklik tarzı.
 Montajı çok basit. Önce içinden çıkan aparatları  (Mıknatıslı metal) bunları kapının değişik yerlerine  (kapı fitili ile metal arasına sıkıştırıyoruz) sonrada üzeri file kaplı ürünü Mıknatıslı parçaların ucundaki kancalara geçirip pense ile az sıkıştırıyoruz.
Böylece Mıknatıslı metal çıkmadıkca filede yerinde sabit  kalıyor.
Sadece arka camlar ve en arka cam için var. Ön camlara yok.

2014 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 28, 2015, 14:48:37 »
Arabayı aldığımda ilk işim mutlaka film çektirmek olur, 0.5 olsa da çok fark eder, üstüne o perdeleri de takınca daha da fark ediyor. Uzun yolda camı açsanız bile içeri sinek falan girmiyor. Oldukça faydalı aletler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 28, 2015, 15:02:07 »
Herkeze selamlar
Yaklaşık 2 aydır ürünleri kullanıyorum.
Ürünü internetten sipariş verdim. 2 günde geldi. Montajını kendim yaptım.
Montaj demişken açalım biraz
Perde dedikleri arka cam şeklinde yapılmış metal in  üstüne gerilmiş  siyah fileden ibaret. (Bayagi basitmiş) evlerdeki sineklik tarzı.
 Montajı çok basit. Önce içinden çıkan aparatları  (Mıknatıslı metal) bunları kapının değişik yerlerine  (kapı fitili ile metal arasına sıkıştırıyoruz) sonrada üzeri file kaplı ürünü Mıknatıslı parçaların ucundaki kancalara geçirip pense ile az sıkıştırıyoruz.
Böylece Mıknatıslı metal çıkmadıkca filede yerinde sabit  kalıyor.
Sadece arka camlar ve en arka cam için var. Ön camlara yok.

Bülent bey,

Dün bende aracıma bod perde taktım. Arka yan camın fitil ile metal arasına 3'er tane mıknatıslı klips taktım sonrada perdeyi taktım. Perde zaten tam oturdu gibi klips olmasa bile düşmeyecek gibi. Sizin perdeler küçükmü geldi acaba pense ile sıkıştırdınız? Firma ilede görüşmüştüm klipsler perdenin arac içine düşmesini engellemek için dedi. Perde klipslerden düşmüyorsa problem yoktur aksi taktirde değiştirelim demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 28, 2015, 17:31:10 »
Klipslere geçiyor doğru. Özellikle arka camlar açıkken yüksek hızlarda perde  çıkmasın diye sıkıştırdım.
En güzel tarafı arka cam açıkken içerinin gorünmemesi.  Ama dışarı bakmak istediğinde oda sıkıntı yaratıyor.
Neden aldigima gelecek olursam.
düzgün  ve marka cam filmi çektirmek için 350-400 tl istiyorlar.  kaliteli olunca rakam aynı civarda.  Ucuz olanlarda 100 tl falan.
bende şimdilik bunu kullanıyorum.
Ucuz cam filmi yaptırmamamdaki sebep arka resiztansda muhakkak sıkıntı oluyor.  UV ışınlarından falan korumuyor. Yapılmış ken 1 sefer olsun diye düşündüm.
Önümüzdeki sene cam filmine  bakarız artık

2014 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Nisan 29, 2015, 11:50:11 »
Ucuz cam filmi zaman içinde şeffaflaşıyor ve çiziliyor, artık işe yaramıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 29, 2015, 11:55:53 »
Ucuz cam filmi zaman içinde şeffaflaşıyor ve çiziliyor, artık işe yaramıyor.

@Tayfun Kavasoglu (33008) Pahalı bir film ile yakalanma durumunda maliyeti daha fazla olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Nisan 29, 2015, 13:57:25 »
@Tayfun Kavasoglu (33008) Pahalı bir film ile yakalanma durumunda maliyeti daha fazla olabilir.
Yasa açık, içerdeki görüşü engellemedikten sonra sorun yok, aynalı ve koyu renk olmadıktan sonra problem olmaz, zaten en koyusu ile açığı arasında %5 falan UV geçirgenliği fark ediyor, sıcağa karşı yapıldıysa koyu olması anlamsız. Artistlik için yaptıran da ceremesini çeksin bir zahmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 29, 2015, 14:59:41 »

abi bende yarı aydın nazilli denim :D
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz