Gönderen Konu: 2005 toyota corolla hb terra ısınmadan sonra titreme  (Okunma sayısı 1459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhabalar;
2005 model hb terra corollam var ve bu bahsedeceğim durum lpg taktırmadan önce de vardı.Motor ısınana kadar sorun yok ancak motor ısındıktan sonra yani normal sıcaklığına geldikten sonra ve biraz da dur kalk yapıldığında titreme başlıyor yani söyle ki;dur kalk yaptım ve mesela kırmızı ışıkta durdum.Devir inip çıkıyor ve haliyle titreme oluyor.Bu durumu yaşayan ya da neden olabileceğini bilen var mı?Forumda bununla ilgili konular açılmış fakat cevaplar tatmin olamadım.
Şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 toyota corolla hb terra ısınmadan sonra titreme
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2014, 14:29:49 »
2005 sol hb benzinli aracımda da aynı durum vardı .Nedeni nedir inanın bilmiyorum .Çün ki alır almaz .Yağ,Yağ filitresi , hava filitresi , polen filitresi buji takımı hepsi değişti hava sensörü termizlen di kelebek boğazı içten dıştan temizlendi .Ama titreşime çözüm olmadı hani motorunda her hangi bir yağ eksiltme falan yoktu ama motor ısındıktan sonra hele ki aylarında fan felan açtığı zaman direksiyon resmen titriyordu .Şu an 2006 terra var 84 binde bunda çok hafif belirli belirsiz bir titreşim var ama kesinlikle öteki gibi değil hatta titremiyor bile diyebilirim.Szi bence hava akış sensörünü kelebek boğazını temizletin hava filitreniz felan temiz olduğuna emin olun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 toyota corolla hb terra ısınmadan sonra titreme
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2014, 15:03:23 »
Teşekkürler cevabınız için.Ben her zaman yetkili servise gidiyorum ve gittiğimde gösterdim,motor harika hiç bir sıkıntı yok deniyor ancak problem yine de devam ediyor.Olmazsa dediklerinizi bi sonraki gidişimde söyliyim umarım işe yarar.Tekrardan teşekkürler..