Gönderen Konu: 2001 corolla neden arabanın içine su alır  (Okunma sayısı 11144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2001 corolla neden arabanın içine su alır
« : Ekim 05, 2008, 13:12:06 »
arkadaşlar 2001 model corolla sol marka aracım yağmur suyunu aracın içine alıyor.ön paspas altlarından baya bir ıslaklık oluyove arka koltuklarda ıslanıyor.sanayiye gittim ilk olarak tıpalara baktılar ama hiç bi sorun yok. bu olay midemi bulandırıyo.bana lütfen yardımcı olun

Toyota Club Türkiye

2001 corolla neden arabanın içine su alır
« : Ekim 05, 2008, 13:12:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
Ynt: 2001 corolla neden arabanın içine su alır
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2008, 13:14:07 »
Arda Bey araçda sanruf varmı?
Birde tavanda su akıntısı görüyomusunuz? Çünkü klima devrede olabilir ve taliye borusu tıkanmışdır suyu içeri sızdıryor olabilir eger tavanda su sızıntısı yoksa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2008, 13:21:07 »
sanrof yok araçta.klimayada baktım devrede değil.yukarıdan gelen hiçbir akıntı yok aracımda.ilk başka benimde aklıma klima geldi ama değil.olay midemi bulandırıyo ne yapıcam kafam karıştı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2008, 13:26:46 »
klima fan kademesi kapalı durumda olabilir ama ac tuşuna basılıysa bu şekilde bi akıntı yapar tavanda sızıntı olmaması normal değil araç gizli bir bölgeden su alıyo yada tavanda alıp kenar bagalitlerin arasından sızdırıyo olabilir bence birde oaraları kontrol edin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2008, 10:49:52 »
 Bu araçlar tavandan camdan su alacak araçlar değil. Bence bir de ön konsol bölgesine baktırın. Kalorifer radyatörü su kaçırıyor olabilir. Size yağmurdanmış gibi gelebilir ama büyük ihtimalle budur sorun.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2008, 22:11:48 »
Benim arkadaşın Megane-I inde de aynı sorun oldu. Motorun ordan bi yerden kaporta çürümüş ve oradan su almış. TAm detaylı bilemiyorum ama bu tarz bişeydi yani kaportayla ilgli. Sizin de çürüyüp su alan bi yerleriniz olabilir bi bakın oralara.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2008, 23:01:33 »
 Toyota'nın güncel en eski araçları olan AE92'ler bile çürümedi. Siz 2001 model bi arabanın çürüyebilmesine ihtimal veriyor musunuz?
 Burada Toyota'dan bahsediyoruz Erhan kardeş. Megane ile kıyaslanacak araba değil. Daha öncede söylediğim gibi bu arabanın derdi başka. Karoseriden çürüyüp yada delik açılıp su alacak araba değil bu.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2008, 07:57:28 »
  Selam.
 Bencede ilk önce kalorifer sisteminin kabin içinde kalan keismlerini kontrolde fayda var. Gerekirse torpidoyu söküp altını bir kontrol edin derim. Motor bölümünden kabine gelen kimi boru ve kablo geçiş delikleri mevcuttur ancak oralarda da ya lastik supap vardır, ya da o deliklere su gelebilecek pek bir yer yoktur. Çok küçük bir ihtimalle eğer davlumbazlardan teki kırık ise (ön) belki lastik o deliklerden tekine doğru su atabiliyordur ama bu çok küçük bir ihtimal. Öncelik bencede kalorifer ve klima sistemi kontrolüdür.
 Bu arada bu ıslaklık sadece yağmurlu havalarda mı oluyor, bu ıslaklık ön paspaslardan arka koltuklara mı uzanıyor, yoksa arka koltuklardan ön tarafa doğru mu? Bu ıslaklığın sebebinin su olduğuna eminmisiniz? Bence birde bu sorulara cevap aramak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2008, 09:06:15 »
eğer camlarınızda daha önceden değişim olduysa camdan alma ihitimali var.ama kaloriferde çok mantıklı.

*arkadaşlar ayrıca aracınızın su tahliye kanallarına dikkat edin.bu bölgelerin tıkanmasıda benzer sorunlara neden olabiliyor.örneğin yeni clio yaprak döken bir ağacın altına parkedilirse vay halinize :D havuzunuzu klorlamayı unutmayın ardından ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2008, 22:41:47 »
burak kardeş banada tahliye knallarından geliyo gibi
işlerden fırsat bulup götüremedim.çünkü arkadaşlar yağmur yağmadığı zaman hiç bir sorun yok arabada.yazın okadarda klimayı kullandım.tahliye kanallarına baktırmam lazım anlaşılan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2008, 01:07:11 »
Arkadaşım aynı araçtan ve aynı sorundan bende vardı kaportacı felan kalmadı götürmediğim ama kendim buldum sorunun çözümünü radyo anteninin altından alıyor yani sol ön kapı üstündeki antenin plastik kasasıyla kapotanın birleşitği yerden kablosuna sızıyor ordan da ön paspasa kada gidiyor. Ve bu her zaman olmuyor çok aşırı yağışlarda oraya silikon döktür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2008, 12:19:01 »
way be ne yollar varmış arabada bilmediğimiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2008, 12:28:10 »
geçenlerde bir tanıdığın paliosuna bindim.kapısı akvaryum gibiydi.lukur lukur ses geliyor.tahliye tıkanmış su birikmiş bayağı.çürümezse helal olsun diyeceğim :D tahliye kanalları alt taraflarda olur.şiş vs yardımıyla tıkanan yeri açabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2008, 22:46:12 »
deneyim bi bakalım bilgin için teşekkür ederim iyişallah çözerim sorunu.
sorunu çözünce yazıcam buraya neden olduğunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2008, 23:20:50 »
benim önceki arabamda aynı sorun vardı ford fiesteda uzun uğraşlar sonucu bulmuştuk. polen filtresinin takıldığı plastiğin altından su giriyordu. sililkonlayınca düzelmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 19, 2010, 15:35:01 »
benim 2004 corollam da yagmur yagınca tavandan su alıyor arka camı komple değistirdim yine alıyor.tam camla tavanın birlestigi yerden sonra tum arka koltuk ıslanıyor.