Gönderen Konu: 1994 COROLLA DA ÖN Z ROT YOKMUŞ  (Okunma sayısı 1393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür edildi
1994 COROLLA DA ÖN Z ROT YOKMUŞ
« : Mart 03, 2014, 09:32:04 »
Merhaba herkese alt takımı halletim dedim sesleri kestim derken lokurtu devam etmeye başladı normalde çok az yapıyor ama mıcırlı sert asfaltta aşırı yapıyor bu sesi 2.viteste yavaş yavaş giderken çok duyuyorum ama ses geldiği an hızlanınca sesi duymuyorum, sol alt taraftan gelen lokur lokur   tok bir ses .. Siteyi araştırdım z rot olabilir diye sanayide ustaya z rotun durumunu sordum adam aracıma baktı bu kasalarda ön z rot bulunmuyor dedi .. 1994 model gli gerçekten ustanın dediği doğrumu ? Birde o sesi yaptırmam için samsun civarında direksiyon kutusu tamiratı yapan iyi usta bilen var mı ?

çünkü tek bakılmadık yer orası kaldı usta direksiyon kutusu dedi .. yapılan işlemler sağ sol amortisör ve kuleleri değişti salıncak fişekleri değişti , Motor kulaklarına bakıldı , fren kaliperi olabilir dedim usta oradan yapmaz dedi , lütfen yardım edin bana .

Toyota Club Türkiye

1994 COROLLA DA ÖN Z ROT YOKMUŞ
« : Mart 03, 2014, 09:32:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1994 COROLLA DA ÖN Z ROT YOKMUŞ
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2014, 14:43:41 »
Japon Montajcılar nerede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 206000
  • Model Yılı: '95
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2014, 20:22:34 »
lokurtu fren kaliperinden yapar eğer fren pedalına geliyorsa lokurtu kaliper pimleri torna yapılması lazım
yolların kıralı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2014, 17:14:59 »
Emre bey Forumda  fren kaliperinden gelip gelmediğini anlamak için frene basınca sesin kesildiğindn bahsedilmektedir. ben bunu denedim ses geldiği anda frene basıyorum ancak ses kesilmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2014, 19:21:13 »
Suat Bey ustanızın dediği doğru. Bizim 93 model corollamızda da yok, onuniçin aldığım z rotlarını kendi aracımda taktırdım :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2014, 15:34:11 »
Suat Bey Merhabalar ;

Benim aracımda da kasisli yollarda tıkır tıkır ses geliyor. Asfaltta ve düzgün yolda bir şey yok.Amortisörler eskimiş olabilir dedi. Geçen yaz arabayı çektim ustaya baktı etti bir şey yok dedi. Eve gelip bagajı boşalttım gene ses geliyor çıldırdım bulamadım sesi. 20 gün kadar önce daha önce tanıdığım  bir ustaya götürdüm arabamı. Araba hafif eğimli dururken şöyle bir salladı aracı. Bara demiri lastikleri değişecek dedi. 10 liralık iki lastik.Sonra rot balanscıya götürdü ve oda aynı şeyi söyledi  z rotlar değişirse iyi olur dedi. Birde Salıncak burçlarını söyledi. Vakit bulup gidemedim ama 1 hafta içinde gidip hepsini yaptıracağım. Sizde bir bu lastikleri kontrol ettirin isterseniz.
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2014, 17:38:36 »
bara lastikleri nasıl birşey fotoğrafı varmı acaba ?

95 kasa corollada ön arka toplamda 4 adet z rot var, japon yapımlarda mı yok acaba ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh