0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 100.000 km de başlıktaki gibi bir araç aldım. Fakat araç hakkında doğru düzgün bir bilgim yok. Lpg taktırmayı düşünüyorum. Lpg kiti taktırmaya değer mi? Aracın bakımlarını tekrar yaptırayım ya da gözden geçirteyim istiyorum. Bu km deki bir araçta neleri kontrol ettirmem iyi olur sizce? Bu aracın triger kayışı zincirli diye yazılmış Ne kadar sürede bir değiştirilmesi tavsiye ediliyor acaba ? Yardımlarınız için teşekkürler.
10-40w yağ kesinlikle koymayın aracınıza. aracınıza mobil1 0-40 , 5-40 yada 5-30w tam sentetik yağ koydurun. e12 kasa ise lpg kesinlikle taktirin sorunsuz binersiniz. araçta donanım 8 airbag abs digital klima trac cd çalar 4 cam otomatik.
10W-40 yağ koyunca ne oluyor merak ettim ?
bendim araca yetkili servis 5.000 - 10.000 ve 20.000 bakımında hep 5-30 yağ koymuş. bende 5-30 dan devam edecem. Yaşadığım ilde kışın enfazla -2 leri yazında max. 40 dereceleri görüyoruz.
Yahu bu yetkili servisler kafasına göre mi motor yağı koyuyor o zaman? Aracı yeni aldım, kitapçığında Konya yetkili servisinde 10/40 yağ konmuş her iki bakımda da. Araç 2011 corolla elegant benzinli. Önceki araçlarımda 5/30 kullanıyordum. Bundan sonraki bakımlarda 5/30 yağ kullansam araç için sıkıntı oluşturur mu?
Farklı marka kullanıyorum ama 10-40 yağdan 5-40 a geçtim heryerden yağ kaçırdı ince olduğu için:D.Geri 10-40 a geçtim ha arabam yeni veya düşük km li olsa tam sentetik yağ kullanırım.