0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat Küden kardeşim asıl senden açıklamalar bekliyorum. Çünkü senin daha tecrübeli olduğunu biliyorum. Lütfen daha geniş ve ayrıntılı bilgiler bekliyorum.[/quote]Kusura bakma görmemisim. Finansal Yönü Dizel mi benzinli mi derken modelleri karsilastirin. Neden modeller? Dizeller genelde az tüketirken, benzinliler de ayni seyi genelde demek mümkün degil. O yüzden model bazinda hesap kitap yapmakta fayda var. Corolla D4D az yakan bir arac. Peugeot teknolojisi bir motoru var.Corolla 1.6 VVTI da sinifinda az yakan bir arac. Ama Golf 1.6 derseniz, sehir icinde o arac oldukca cok yakiyor.Simdi hesaplama yaparken tablo yapalim. - Tahmini fiyatlar ve farki (dizellerin daha pahali oldugu asikar. 2.elde de)- Senede kac km yapildigi (Tüketim farkini hesaplamak icin)- Araci kac sene elinizde tutmak istediginiz- Tahmini deger kaybi (dizeller de daha az tabi)- Servisten alinmis tahmini bakim masraflariAcikcasi 10bin km icin pek de dizel almaya gerek yok gibi gözükecektir.Kullanim Zevki Bir benzinli arac ile turbo dizel bir aracin kullanimi tamamen farklidir. Benzinli araclar daha yüksek devir cevirerek güc üretirler.Dizel araclar da turbo basinci ve yüksek komp. degerleri ile yüksek tork üretirler. Bu 2 faktör tamamen farkli bir kullanim stili yaratiyor.Dizel mi derken test sürüsü yapmakta fayda var.Ben o kirkir sese gicik oluyorum mesela. Ama torkun yüksek olmasi keyifli. Yokuslarda arac hiz kaybetmiyor. Ama yüksek devir ceviremiyor. Hatta 4binden sonra arac hantallasiyor.Acikcasi kisisel zevkler burada devreye giriyor. Ama Türkiye'de büyük hacimli dizel satilmiyor. O yüzden yüksek tork olayini acikcasi cok hissedemezsiniz. 2.0 veya daha büyük bir dizeli kullanmak gercekten zevkli (ses haric). Tembel tembel gidiyor ama cok hizli bir sekilde.Sonuc Acikcasi dizelin fiyatinin gün gectikce benzine yaklasacagi veya esit olacagi asikar. Ekonomi derseniz düzgün gazli sistemler daha mantikli. Ama dizel de daha rahat kullanimlidir.
Kusura bakma görmemisim. Finansal Yönü Dizel mi benzinli mi derken modelleri karsilastirin. Neden modeller? Dizeller genelde az tüketirken, benzinliler de ayni seyi genelde demek mümkün degil. O yüzden model bazinda hesap kitap yapmakta fayda var. Corolla D4D az yakan bir arac. Peugeot teknolojisi bir motoru var.Corolla 1.6 VVTI da sinifinda az yakan bir arac. Ama Golf 1.6 derseniz, sehir icinde o arac oldukca cok yakiyor.Simdi hesaplama yaparken tablo yapalim. - Tahmini fiyatlar ve farki (dizellerin daha pahali oldugu asikar. 2.elde de)- Senede kac km yapildigi (Tüketim farkini hesaplamak icin)- Araci kac sene elinizde tutmak istediginiz- Tahmini deger kaybi (dizeller de daha az tabi)- Servisten alinmis tahmini bakim masraflariAcikcasi 10bin km icin pek de dizel almaya gerek yok gibi gözükecektir.Kullanim Zevki Bir benzinli arac ile turbo dizel bir aracin kullanimi tamamen farklidir. Benzinli araclar daha yüksek devir cevirerek güc üretirler.Dizel araclar da turbo basinci ve yüksek komp. degerleri ile yüksek tork üretirler. Bu 2 faktör tamamen farkli bir kullanim stili yaratiyor.Dizel mi derken test sürüsü yapmakta fayda var.Ben o kirkir sese gicik oluyorum mesela. Ama torkun yüksek olmasi keyifli. Yokuslarda arac hiz kaybetmiyor. Ama yüksek devir ceviremiyor. Hatta 4binden sonra arac hantallasiyor.Acikcasi kisisel zevkler burada devreye giriyor. Ama Türkiye'de büyük hacimli dizel satilmiyor. O yüzden yüksek tork olayini acikcasi cok hissedemezsiniz. 2.0 veya daha büyük bir dizeli kullanmak gercekten zevkli (ses haric). Tembel tembel gidiyor ama cok hizli bir sekilde.Sonuc Acikcasi dizelin fiyatinin gün gectikce benzine yaklasacagi veya esit olacagi asikar. Ekonomi derseniz düzgün gazli sistemler daha mantikli. Ama dizel de daha rahat kullanimlidir.[/quote]Çok güzel tespitlerde bulunulmus ve cok düzenli şekilde anlatılmıs. Aydınlattıgınız için teşekkürler..