Gönderen Konu: Dizelmi Benzinlimi  (Okunma sayısı 7698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizelmi Benzinlimi
« : Temmuz 04, 2006, 09:50:18 »
Arkadaşlar 2001 corollamı satıp yeni bir araba almak istiyorum ama! Dizelmi benzinlimi karar veremiyorum. Ben ortalama senede 10 bin km. civarı yapan biriyim. Aldığım arabayıda uzun süreler kullanmak istiyorum. Tabiki ilk tercihim Toyota + Focus'un dizelinide düşünmüyor değilim. Bu konularda bana doyurucu bilgiler verirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Dizelmi Benzinlimi
« : Temmuz 04, 2006, 09:50:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2006, 10:06:37 »
Yıllık 10,000 km için dizel almaya gerek yok bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2006, 10:52:48 »
Murat kardeşim özellikle bu konuda senden açıklamalar bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2006, 11:03:41 »
Benzin 3 küsür ama mazotta 2.58 yani aradaki fark kapanıyor, dizellerin tüketimlerinin az olması bir avantaj ama alırken pahalı olması, bakımlarının pahalı olması dezavantaj...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2006, 11:07:20 »
Murat Küden kardeşim asıl senden açıklamalar bekliyorum. Çünkü senin daha tecrübeli olduğunu biliyorum. Lütfen daha geniş ve ayrıntılı bilgiler bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2006, 21:00:49 »
Dizelde yılda 30 40 bin km yapmadan aradaki fiyat farkı bakım masrafını

çıkartamazsınız....  Bu yorum Ntv deki 0-100 programından bu konuda gayet bilgili kişilerin yorumu.. Murat abinin de ekleyeceği bişeyler vardır elbet
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2006, 21:25:29 »
Yılda 10000 km yapsan kabaca 16-17 depo benzin alıyosun demektir. Dizel araba bir depoda 40 ytl kar etse  yılda 680 ytl kar edersin yılda bence bu açıdan pek mantıklı değil bakım masrafları daha yüksek dizel arabaların birde arabayı dizel alınca insan az yakıyor araba diye daha fazla geziyor normalde gideceğinden fazla kullanıyor.(bu sonuncusu benim gözlemin acizane

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2006, 23:52:55 »
Yılda 10000 için sıfır araba alınmaz ki! km başına maliyeti hesaplarsanız çılgın rakamlar bulursunuz.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2006, 11:29:12 »
Sıfır almayı düşünmüyorum zaten. 2005-2006 Sol veya Terra almak istiyorum. İkinci ellerde bile fiyatlara 2-3 bin arttı ne yapacağımı şaşırdım. Herhalde yeni kasa bize nasip olmayacak. Dün arabayı pazara götürdüm millet kılını tüyünü bahane ediyor. Yine satamadım. Birde şu ticaretini yapanlar beni uyuz etti. Fiyatı en alt limite indirmeme rağmen adam bin lira daha düşüğüne istiyor. Bende galericiye satmıyorum diye fırçaladım adamı. Ulan biz yoldanmı topladık parayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2006, 19:19:26 »
Öncelikle dizeller yakıt tüketimi açısından çok avantajlı ve performans da asla kötü değil. 1,4 dizel 1,4 benzinliyle kafa kafaya hatta daha önde.. çünkü toyota dizelde tork oldukça yüksek. motor sesi de diğer markaların dizel araçlarına göre çok az. Tek dezavantajı parçalarının biraz pahalı olması ama toyotanın ne kadar sorunsuz bir araç oldugunu bilenler bunu hiç hesaba katmayacaklardır bile. Aracınızı satarken, benzinliyle aynı fiyata satmayacaksınız tabi, dizel alırken verdiğiniz ekstra parayı üç aşağı beş yukarı alacaksınız..  Bence bütçeniz uygunsa hiç düşünmeyin D4D  alın derim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2006, 19:36:10 »
Alıntı yapılan: SADİ CİL
Murat Küden kardeşim asıl senden açıklamalar bekliyorum. Çünkü senin daha tecrübeli olduğunu biliyorum. Lütfen daha geniş ve ayrıntılı bilgiler bekliyorum.
[/quote]

Kusura bakma görmemisim.

Finansal Yönü
Dizel mi benzinli mi derken modelleri karsilastirin.
Neden modeller?
Dizeller genelde az tüketirken, benzinliler de ayni seyi genelde demek mümkün degil.
O yüzden model bazinda hesap kitap yapmakta fayda var.

Corolla D4D az yakan bir arac. Peugeot teknolojisi bir motoru var.
Corolla 1.6 VVTI da sinifinda az yakan bir arac.
Ama Golf 1.6 derseniz, sehir icinde o arac oldukca cok yakiyor.

Simdi hesaplama yaparken tablo yapalim.
- Tahmini fiyatlar ve farki (dizellerin daha pahali oldugu asikar. 2.elde de)
- Senede kac km yapildigi (Tüketim farkini hesaplamak icin)
- Araci kac sene elinizde tutmak istediginiz
- Tahmini deger kaybi (dizeller de daha az tabi)
- Servisten alinmis tahmini bakim masraflari

Acikcasi 10bin km icin pek de dizel almaya gerek yok gibi gözükecektir.

Kullanim Zevki
Bir benzinli arac ile turbo dizel bir aracin kullanimi tamamen farklidir.
Benzinli araclar daha yüksek devir cevirerek güc üretirler.
Dizel araclar da turbo basinci ve yüksek komp. degerleri ile yüksek tork üretirler.

Bu 2 faktör tamamen farkli bir kullanim stili yaratiyor.

Dizel mi derken test sürüsü yapmakta fayda var.
Ben o kirkir sese gicik oluyorum mesela. Ama torkun yüksek olmasi keyifli. Yokuslarda arac hiz kaybetmiyor. Ama yüksek devir ceviremiyor. Hatta 4binden sonra arac hantallasiyor.

Acikcasi kisisel zevkler burada devreye giriyor. Ama Türkiye'de büyük hacimli dizel satilmiyor. O yüzden yüksek tork olayini acikcasi cok hissedemezsiniz. 2.0 veya daha büyük bir dizeli kullanmak gercekten zevkli (ses haric). Tembel tembel gidiyor ama cok hizli bir sekilde.

Sonuc
Acikcasi dizelin fiyatinin gün gectikce benzine yaklasacagi veya esit olacagi asikar.
Ekonomi derseniz düzgün gazli sistemler daha mantikli. Ama dizel de daha rahat kullanimlidir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2006, 20:33:53 »
benim tercihim tabiki benzinli şartlar ne olursa olsun...
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2006, 22:20:39 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Kusura bakma görmemisim.

Finansal Yönü
Dizel mi benzinli mi derken modelleri karsilastirin.
Neden modeller?
Dizeller genelde az tüketirken, benzinliler de ayni seyi genelde demek mümkün degil.
O yüzden model bazinda hesap kitap yapmakta fayda var.

Corolla D4D az yakan bir arac. Peugeot teknolojisi bir motoru var.
Corolla 1.6 VVTI da sinifinda az yakan bir arac.
Ama Golf 1.6 derseniz, sehir icinde o arac oldukca cok yakiyor.

Simdi hesaplama yaparken tablo yapalim.
- Tahmini fiyatlar ve farki (dizellerin daha pahali oldugu asikar. 2.elde de)
- Senede kac km yapildigi (Tüketim farkini hesaplamak icin)
- Araci kac sene elinizde tutmak istediginiz
- Tahmini deger kaybi (dizeller de daha az tabi)
- Servisten alinmis tahmini bakim masraflari

Acikcasi 10bin km icin pek de dizel almaya gerek yok gibi gözükecektir.

Kullanim Zevki
Bir benzinli arac ile turbo dizel bir aracin kullanimi tamamen farklidir.
Benzinli araclar daha yüksek devir cevirerek güc üretirler.
Dizel araclar da turbo basinci ve yüksek komp. degerleri ile yüksek tork üretirler.

Bu 2 faktör tamamen farkli bir kullanim stili yaratiyor.

Dizel mi derken test sürüsü yapmakta fayda var.
Ben o kirkir sese gicik oluyorum mesela. Ama torkun yüksek olmasi keyifli. Yokuslarda arac hiz kaybetmiyor. Ama yüksek devir ceviremiyor. Hatta 4binden sonra arac hantallasiyor.

Acikcasi kisisel zevkler burada devreye giriyor. Ama Türkiye'de büyük hacimli dizel satilmiyor. O yüzden yüksek tork olayini acikcasi cok hissedemezsiniz. 2.0 veya daha büyük bir dizeli kullanmak gercekten zevkli (ses haric). Tembel tembel gidiyor ama cok hizli bir sekilde.

Sonuc
Acikcasi dizelin fiyatinin gün gectikce benzine yaklasacagi veya esit olacagi asikar.
Ekonomi derseniz düzgün gazli sistemler daha mantikli. Ama dizel de daha rahat kullanimlidir.
[/quote]

Çok güzel tespitlerde bulunulmus ve cok düzenli şekilde anlatılmıs. Aydınlattıgınız için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2006, 23:35:18 »
Bence dizel al derim sana kardes benzine gittikce zam geliyor.Hem dizel arabalarin omru eskiden kisaydi ama simdi yeterince kaliteli.Ikisinide imkanlarinca test et bence.Hayirlisi neyse o olsun
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #14 : Temmuz 17, 2006, 11:18:51 »
Bu ülkede hangi yakıtın tüketimi artarsa devlet ona yüklenecektir, buna emin olun. Dizel araçlar çoğaldıkça vergiler de çoğalacaktır.
Geçen bulgaristandaydım. Orda dizel araba sayısı epey fazla. 95 kurşunsuz benzin fiyatı 1.87 leva , dizelin litresi ise 1.80 leva. (1 Euro = 1.95 leva). Bu sebepten dolayı benzer olayın burda da olacağına inanıyorum.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #15 : Temmuz 19, 2006, 15:08:03 »
selam bendede d-4d yaris var .aracı 5 aydır kullanıyorum ve çok memnunum 45lt deposu var ama 20günde 1 mazot alıyorum ayrıca full olduğunda depo 78-85ytl civarı ödüyosun moralin yerine geliyo daha önce 1.6 fiat brava vardı 120ye depo doluyodu ve çabucak bitiyodu!araç az yaktığı içinde uzun yolda büyük motorlu araçlar ekonomi yapmak için ağır giderken ben son gaz yanlarından geçiyorum buda çok hoşuma gidiyo ayrıca toyotanın dizelinin beygir gücü piyasadaki çoğu markadan (aynı sınıftakilerden) yüksek !yarisin ağırlığıda az olduğu için motor bayağı seri ! tek sinir olduğum şey var oda turbo basıncını düşürmek için stop etmeden rölantide beklemek onuda yakıt ekonomisinden affediyorum!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2006, 01:38:53 »
valla dizel olayına pek bisey diyemiycem ama bence o km icin dizel alma en iyisi benzinli cunku performansıda iii olur hem parca ve servis dizele gore daha ucuz
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #17 : Temmuz 20, 2006, 22:34:49 »
ark bı kac gundur ark c3 nu kullanıyorum 1,4 hdi benzınlı araba baska ama dızel ekonomısı ınanın mazotu bıtıremedım sehır ıcı ne kadar dolassamda ekonomı guzel sey
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #18 : Temmuz 27, 2006, 23:27:52 »
arkadaşlar kusura bakmayın nerden foruma gireceğimi bilmiyorum burdan bi soru soracağım.
bende 2006 corolla dizel var geçen gün arabama park yerinde çarpmışlar kazalı yer tamponun sağı ve sağ çamurluğu.
olay şu, araba kaskoluydu. servisine götürdüm değiştirdiler fakat aracı aldıktan sonra yol bilgisayarındaki tüketim değerlerinin değerlerin yükseldiğini farkettim.kalkışta tüketim değerleri 60 75 litreye çıkıyordu bu çok önemli değil ama kaza olmadan önce, düz yolda giderken veya yokuş aşağı vitesi boşa attığımda yol bilgisayarındaki benzin tüketimi 0,0 veya en fazla  0,6 olurdu şimdi minimum 1,2  ve değerlerde 2,5 7,5 5,0 gibi değerler servise sordum debriyajla falan oynadılarmı diye yok öyle bişey ve bunlar normal falan demeye başladılar bi kullanan varsa bu değerleri teyit eder cevap verirseniz beni çok mennun edersiniz.arabam 7,000 km de.şimdiden teşekkürler forumdaki tüm arkadaşlara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Dizelmi Benzinlimi
« Yanıtla #19 : Temmuz 31, 2006, 00:48:28 »
1.6 benzinli yerine kesinlikle 1.4 dizel motoru tercih ederim. 1.6 benzinli yerine 1.9 veya 2.0 dizel motor alacaksam, arkadaşların dediği gibi önce araçtan ne beklediğimi, kaç km yapacağımı, vergiler,fiyat farkı,servis vs. hususları gözeterek karar veririm. Boşa harcayacak param çoksa hiç düşünmem benzinli alırım.
--dünya dönüyor--