Gönderen Konu: Boya izi çıkarmak için yardım.  (Okunma sayısı 913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Boya izi çıkarmak için yardım.
« : Mart 02, 2014, 22:44:24 »
Selamlar arkadaşlar,
Geçenlerde eşim ufak bir kaza yapmış. Kartal marka beyaz bir araç kavşakta sıkıştırmış ve kartalın arka kapısına sürtmüş. Netice itibari ile Kartal ın arka sol kapı kaportası göçmüş, bizim Yaris te kaporta hasarı yok ancak sağ ön çamurlukta ufak sayılabilecek bir beyaz boya lekesi var. Başta beyaz rengi Yaris in boya astarı sandım ancak ıslak mendil ile ıslatıp tırnağımla kazıyınca zorda olsa çıktığını farkettim. Ancak bu şekilde kazımak boyaya zarar verir ve tamamını kazımam yorar diye önceki yorumları okudum. Bazı arkadaşlar tiner bazıları da pasta cila önermiş. Pasta cila daha mantıklı geldi ve Carrefour dan pasta cila aldım. Ancak neyle uygulamam gerektiğini bilemedim. Yani aracı güzelce yıkatıp pasta cilayı yedirip biraz bekleyip sonra işlem yapacağımı tahmin edebiliyorum ancak bu işlem için bulaşık süngeri gibi birşey mi kullanmalıyım yoksa mikrofiber ya da pamuklu bez mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Boya izi çıkarmak için yardım.
« : Mart 02, 2014, 22:44:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya izi çıkarmak için yardım.
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2014, 23:24:24 »
Banada forumdan bir abim turtle marka pasta hediye etti. Arabadaki tüm çizikleri kapattim. Şöyle uyguladim. İlk önce uygulayacagim bölgeyi bir guzel temizledim sonra bulasik sungerinin arka sünger kismiyla daireler çizerek (bastirmadan) giderdim çizikleri ve lekeleri abi

Mesaj Birleştirildi: Mart 02, 2014, 23:48:16
Sonra tekrar temizledim. Kaportada pasta kalmamasına dikkat et abi boyaya zarar verebilir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...