Gönderen Konu: Kalan mesafe bilgisi sorunu  (Okunma sayısı 5727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Kalan mesafe bilgisi sorunu
« : Mart 02, 2014, 18:27:50 »
merhaba arkadaşlar aracım 2013 1.6 verso(benzinli). sorunum şu yol bilgisayarında kalan mesafe bilgisi "0" km gösterince araçta 10 litre benzin kalmış oluyor. şöyle ki depo 60 litre, ben "0" gösterdiğinde fulledim 50 litre aldı.daha önce servise sordum ve yol bilgisayarını resetlediler ancak sonuç değişmedi.genel bir sorunmudur yoksa bir arıza mıdır.çünkü bir kerelik değil sürekli aynı şeyi gösteriyor. görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Toyota Club Türkiye

Kalan mesafe bilgisi sorunu
« : Mart 02, 2014, 18:27:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Kalan mesafe bilgisi sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2014, 18:41:21 »
Bu olay normal.
Sistemin ve insanların uç nokta limitlerine karşı alınmış emniyet payı. ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2014, 20:10:19 »
oyle olmassa emin olun cogu kisi yolda kalirdi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2014, 22:14:37 »
depodaki yakitla 20km menzil gosteriyor diyelim, sizde buna guvenerek yola ciktiniz 3 5 km biyere dogru , kaza olmus ilerde ve yol tikali sizde mikim milim ilerliyorsunuz , 30 40 dk o trafikte kaldiginizda kalan yakit hizlica azalmaya baslar ve sifir oldugunda araciniz stop etse ! bu firmayq sovmezmisiniz insan buna bi pay birakir diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2014, 22:31:35 »
Gayet normal bende kaç kere mecburen kalan menzil "0" gösterirken 10-15 km gitmek zorunda kaldım:(
Arkadaşlarında dediği gibi trafik sıkışsa yada benzin istasyonu bulamasanız yakınlarda ne olacak?
Birde şöyle bir olay yapar diyelim 20 km menzil gösteriyor sert bir viraj aldınız yada dik bir yokuş çıkmak zorunda kaldınız aniden menzil sıfırra düşebiliyor panik yapmayın gene sizi benzinciye kadar götürüyor.
Aracınızı iyi günlerde kullanın.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2014, 23:08:16 »
bende 100 liralık mazot aldım fişek gibi eksiliyo valla
VERSO 1.6 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2014, 00:08:05 »
auris var bende ortalama 7lt benzin kalıyor buda kaba hesapla 100 km gider demek onu bilip ona göre hareket etmek gerekiyor...bence o şekilde yapılması gayet mantıklı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2014, 08:42:31 »
görüşleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2014, 09:13:16 »
Hiç 60 litrelik aracım olmadı  :( Demek ki 10 lt kalıyor... Bizde en fazla 6-7 lt..

:lol:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2014, 09:14:00 »
Hiç 60 litrelik aracım olmadı  :( Demek ki 10 lt kalıyor... Bizde en fazla 6-7 lt..

:lol:

:) :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2014, 11:50:02 »
Cevap veren vermiş ama bir yorum eklemeden edemeyeceğim, öncelikle evet, bu normal(miş).

Daha önce Ford Focus'um vardı, koyulan yakıtı takip ettiğimde ekranda 30km yazdığında gerçekten bu kadar yakıt kalıyordu (depoyu diplemedim tabi). Buna göre ihtiyatlı olurdum genelde.

Yine onun ayarına alışık olduğumdan ilk kullandığımda Verso'da bana 30km yazdığında stres olmuştum uzun yolda akaryakıt istasyonu bulmak için, hal bu ki 10 litre civarı varmış depoda daha.

Anladım ki Toyota bu konudaki ihtiyatı kullanıcıya bırakmamış ve kendisi (hiç de azımsanmayacak) bir tolerans koymuş "Menzil" göstergesine. Bence biraz fazla ihtiyatlı, zira bu miktar belirtildiği üzere yaklaşık 100km yol, benim günlük kullanımımda yaklaşık 5 gün demek. Ha var mı bir zararı? Yok tabi, ama bu araçta pahalı bir mal bırakmak ve 60 litrelik deponun 50 litresini kullanıyor olmak demek :lol: O on litreyi hiç kullanmadığın yakıt taşımak için değil bagaj hacmi olarak bıraksaydı daha sevinirdim. Bir ölçü olarak 0km/den sonra 40-50km'lik yola yetecek yakıt kalması (3-5 litre) daha mantıklı görünüyor, zira orada 30'u gören kişi zaten rahat olamaz, o da toplamda stop etmeden zaten 70-80 km yol demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2014, 11:43:49 »
Cevap veren vermiş ama bir yorum eklemeden edemeyeceğim, öncelikle evet, bu normal(miş).

Daha önce Ford Focus'um vardı, koyulan yakıtı takip ettiğimde ekranda 30km yazdığında gerçekten bu kadar yakıt kalıyordu (depoyu diplemedim tabi). Buna göre ihtiyatlı olurdum genelde.

Yine onun ayarına alışık olduğumdan ilk kullandığımda Verso'da bana 30km yazdığında stres olmuştum uzun yolda akaryakıt istasyonu bulmak için, hal bu ki 10 litre civarı varmış depoda daha.

Anladım ki Toyota bu konudaki ihtiyatı kullanıcıya bırakmamış ve kendisi (hiç de azımsanmayacak) bir tolerans koymuş "Menzil" göstergesine. Bence biraz fazla ihtiyatlı, zira bu miktar belirtildiği üzere yaklaşık 100km yol, benim günlük kullanımımda yaklaşık 5 gün demek. Ha var mı bir zararı? Yok tabi, ama bu araçta pahalı bir mal bırakmak ve 60 litrelik deponun 50 litresini kullanıyor olmak demek :lol: O on litreyi hiç kullanmadığın yakıt taşımak için değil bagaj hacmi olarak bıraksaydı daha sevinirdim. Bir ölçü olarak 0km/den sonra 40-50km'lik yola yetecek yakıt kalması (3-5 litre) daha mantıklı görünüyor, zira orada 30'u gören kişi zaten rahat olamaz, o da toplamda stop etmeden zaten 70-80 km yol demek.
ihtiyatli davranmış davranmasına da bence asıl sebebi;depodaki yakıtı sonuna kadar kullanıp,tortu,toz vs gibi materyallerin araca zarar vermesini önlemek için 10 lt kala ışığı yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2014, 15:29:45 »
ihtiyatli davranmış davranmasına da bence asıl sebebi;depodaki yakıtı sonuna kadar kullanıp,tortu,toz vs gibi materyallerin araca zarar vermesini önlemek için 10 lt kala ışığı yakıyor

Dipteki istenmeyen malzemeler depoyu tam olarak sıfırlamamanız için gereklidir, doğru ve bunu her sürücünün bilmesi gerekir, hele hele dizel araçta bunlardan motora kaçırırsanız sorun daha büyük olur. Ama bence bu konu ihtiyatın hangi tarafta bittiği ile ilgili bir konu, eğer dibine kadar tüketme alışkanlığı varsa Toyota'da da durumu bildiğiniz için +70 daha kullanırsınız, o da aynı hesaba gelir.

Bu ara 20 yıldan uzun süredir, şehir içi/dışı bütün Türkiye boylu boyunca çeşit çeşit (Sprinter vb. dahil) araç kullandım ama hiç yakıt bitip yolda kalmadım (umarım bundan sonra bir süpriz ile de karşılaşmam ::) ). Yani konu göstergede değil, sürücüde ve alışkanlıklarında bitiyor. Toyota'nınki biraz "yalancı çobanlık" olmuş  :lol: ; Doğruyu söylese bile sürücüler kendini ayarlayacağından kimse ekrandaki rakama inanmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 01, 2014, 20:26:42 »
merhaba arkadaşlar aracım 2013 1.6 verso(benzinli). sorunum şu yol bilgisayarında kalan mesafe bilgisi "0" km gösterince araçta 10 litre benzin kalmış oluyor. şöyle ki depo 60 litre, ben "0" gösterdiğinde fulledim 50 litre aldı.daha önce servise sordum ve yol bilgisayarını resetlediler ancak sonuç değişmedi.genel bir sorunmudur yoksa bir arıza mıdır.çünkü bir kerelik değil sürekli aynı şeyi gösteriyor. görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

ortalama yakıt tüketimine göre verilen bir sonuç ve normaldir hemdetedbir amaçlıdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 02, 2014, 15:16:09 »
Bu ara Toyota'daki görüntüleme biçimi depoyu full'eyenlere yönelik. Öğrencilik sonrası zamanlarımı düşünüyorum, her akaryakıt istasyonuna gittiğimde depoya yaklaşık 5 litre yakıt alırdım garibanlıktan, 10 litre alırsam yatırım yapmış gibi görürdüm, o zamanlar yol bilgisayarı sadece ultra lüks araçlarda vardı tabi, olsaydı işe yaramazdı.