0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hiç 60 litrelik aracım olmadı Demek ki 10 lt kalıyor... Bizde en fazla 6-7 lt..
Cevap veren vermiş ama bir yorum eklemeden edemeyeceğim, öncelikle evet, bu normal(miş).Daha önce Ford Focus'um vardı, koyulan yakıtı takip ettiğimde ekranda 30km yazdığında gerçekten bu kadar yakıt kalıyordu (depoyu diplemedim tabi). Buna göre ihtiyatlı olurdum genelde.Yine onun ayarına alışık olduğumdan ilk kullandığımda Verso'da bana 30km yazdığında stres olmuştum uzun yolda akaryakıt istasyonu bulmak için, hal bu ki 10 litre civarı varmış depoda daha.Anladım ki Toyota bu konudaki ihtiyatı kullanıcıya bırakmamış ve kendisi (hiç de azımsanmayacak) bir tolerans koymuş "Menzil" göstergesine. Bence biraz fazla ihtiyatlı, zira bu miktar belirtildiği üzere yaklaşık 100km yol, benim günlük kullanımımda yaklaşık 5 gün demek. Ha var mı bir zararı? Yok tabi, ama bu araçta pahalı bir mal bırakmak ve 60 litrelik deponun 50 litresini kullanıyor olmak demek O on litreyi hiç kullanmadığın yakıt taşımak için değil bagaj hacmi olarak bıraksaydı daha sevinirdim. Bir ölçü olarak 0km/den sonra 40-50km'lik yola yetecek yakıt kalması (3-5 litre) daha mantıklı görünüyor, zira orada 30'u gören kişi zaten rahat olamaz, o da toplamda stop etmeden zaten 70-80 km yol demek.
ihtiyatli davranmış davranmasına da bence asıl sebebi;depodaki yakıtı sonuna kadar kullanıp,tortu,toz vs gibi materyallerin araca zarar vermesini önlemek için 10 lt kala ışığı yakıyor
merhaba arkadaşlar aracım 2013 1.6 verso(benzinli). sorunum şu yol bilgisayarında kalan mesafe bilgisi "0" km gösterince araçta 10 litre benzin kalmış oluyor. şöyle ki depo 60 litre, ben "0" gösterdiğinde fulledim 50 litre aldı.daha önce servise sordum ve yol bilgisayarını resetlediler ancak sonuç değişmedi.genel bir sorunmudur yoksa bir arıza mıdır.çünkü bir kerelik değil sürekli aynı şeyi gösteriyor. görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekürler.