Gönderen Konu: boya tonunu tutturmak  (Okunma sayısı 1509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
boya tonunu tutturmak
« : Ekim 05, 2008, 00:53:22 »
arkadaşlar ankaradaki yetkili servisler olan akota,toyan ve reis bunlardan hangisinde boya işlemi güvenlidir. Zira zor olan renkleri kodu ile bile boyasalar rengi tutturamıyorlar.çünkü anlatılanlara göre uygulayan ustanın boyayı atma tekniğide çok etkiliyormuş rengin tonunu.
bu konudaki tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

ankarada en kaliteli boyayı hangi servis atıyor???

Toyota Club Türkiye

boya tonunu tutturmak
« : Ekim 05, 2008, 00:53:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: boya tonunu tutturmak
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2008, 16:00:16 »
Boyayı yapacak ustanın kullandığı teknik renkte pek bir fark yaratmaz, Macunlanan kısmın iyi kuruması, macunun rengi, astarı kullanılan tiner vs etkiler. Ancak aracın örneğin 3 yıllık bir aracın genel renk tonu koduna göre farklı olur. Sebep güneş ve dış etkenlerden aracın genel renginin farklılaşmasından kaynaklanır. Nerede o eski ustalar.? Benim işi bıran bir ustam vardı adam Almanyada oto fabrikası boya bölümünde yetişmiş. Kod bir yere kadar derdi. Kendi elle bir boya hazırlardı ki farkını bu işin ancak uzmanı anlayabilirdi. boyayı küçük bir yere atar kurumasını bekler. Gerekirse boyanın rengini yavaş yavaş koyultur veya açardı.
Aracın komple orjinal rengine uydururdu. Gözle bakarak bizler anlayamazdık. şimdi boyanan kapartalara bakıyorum da Armut gibi on metreden görünüyorlar. Hatta satılık araç ilanlarındaki resimlerde bile boyanan kısımlar gözle anlaşılıyor. Olmaz bukadarı da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: boya tonunu tutturmak
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2008, 22:48:25 »
can bey anlattıklarınıza katılıyor ve bu konudaki tecrübelerinize güveniyorum.
bahsettiğiniz almanyada yetişmiş usta halen bu işi yapıyormu yapıyorsa nerede?yada başka bildiğiniz ve tavsiyede bulunacağınız yerler nerelerdir.

bu boya tonunu tutturma işi gerçekten bir sanat gibi...

saygılar