Gönderen Konu: XENON YARDIMMM  (Okunma sayısı 1229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 126000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
XENON YARDIMMM
« : Mart 01, 2014, 13:28:05 »
Öncelikle merhaba arkadaşlar. aracım 2008 auris. aracıma xenon taktırmak istiyorum ama marka konusunda tedirgin kalıyorum bir çok çeşit var heryerde. kısa farların hafif mavimsi olmasını istiyorum sisler için karar veremiyorum aklımdaki düşünce biraz daha fazla mavi olması. sizce nasıl olur ? şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

XENON YARDIMMM
« : Mart 01, 2014, 13:28:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: XENON YARDIMMM
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2014, 08:04:21 »
Anıl bey merhaba;

Genel sürüş güvenliği ve trafik yasaları gereğince merceksiz farlara xenon takılması doğru değildir. Sis farları da buna dahildir.

Ancak farlarınıza bi xenon mercek taktırıp oem ekipman kullanırsanız tadından yenmiyor bizzat biliyorum. Xenon kit ve ampul ile ilgili olarak kesinlikle oem tavsiye ederim. Bunlar hella valeo veya bosch philips olabilir. Ampul değerinin 5000 k dan yüksek olması görüşü düşürdüğü gibi sadece görsellikten ibarettir. Naçizane tavsiyem standart olan 4300 k ampul kullanmanızdır. Osram philips gibi.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Plakam Özel Arabam Güzel :)
    • http://www.facebook.com/mcaner52
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2014, 12:27:02 »
Benim araçta 8000k ideal bence markası da HD  yazıyor 8 aydır memnunuz hafıf mavi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 126000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2014, 12:33:20 »
ama zaten aurislerde mercekli far yokmu ben mi yanlış biliyorum acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2014, 13:20:02 »
Doğru biliyorsunuz,sislere xenon taktırmak yanlış oluyor.yukarıdaki yazı bunu belirtmek istiyor. Sis lambalarının mantığı beyaz olan sisli havalarda görüş düştüğü zaman sarı ışıkla aydınlatma sağlamaktır.beyaz havaya beyaz ışık vermek görme sağlamaz.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2014, 16:21:22 »
Sisler orjinal kalsin hatta 3000k takabilirsiniz cok guzel oluyor sapsari jdm style olarak geçiyor ama farlara 8000k olursa yeterince tatli olur
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2014, 17:45:46 »
ama zaten aurislerde mercekli far yokmu ben mi yanlış biliyorum acaba

farlarınızda mercek olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgim yok. varsa zaten dışarıdan bakınca anlaşılır. ben hem merceği olmayan farlar için hem de sis farları için konuşmuştum. şayet farlarınızda mercek varsa tabi ki hoş olur. ancak maddi imkanınız varsa hazır farlarınız mercekli o mercekleri söküp bi xenon mercek taksanız süper ötesi olur. k değeri hakkında biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. kendinizin ve diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye atmamak adına. hatta size bu konu da www.geceucusu.com nu incelemenizi tavsiye ederim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2014, 17:52:37 »
Aurisler mercek fakat halogen mercegi. Evet merceksize gore kat kat iyi olacagi kesin ama xenon mercegi olsa olayiniz cok cok farkli olur Onur abinin dedigi gibi
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2014, 18:33:44 »
Aurisler mercek fakat halogen mercegi. Evet merceksize gore kat kat iyi olacagi kesin ama xenon mercegi olsa olayiniz cok cok farkli olur Onur abinin dedigi gibi

aynen öyle Ercü ağzına sağlık. ayrıca halojen merceklere xenon takıldığında kararma olacağından bir müddet sonra kullanılamaz hale gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aşk bazen kalbi olmayan bir metal yığını.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2014, 18:49:16 »
Geçenlerde ben sislere uyguladım xenon. 8000k cyber marka 2yıl garantili. Şuan için memnunum. Farlara uygulanırsa da güzel durur.