Gönderen Konu: AE 101 Yağ Lambası Motor arıza Lambası  (Okunma sayısı 2305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 Yağ Lambası Motor arıza Lambası
« : Ekim 05, 2008, 00:06:19 »
arkadaşlar geçen gece çevre yolunda bir transit connet ile ışıkta kapıştım, genelde böyle yapmam ama arabadaki diğer arkadaşların olması bizi gaza detirdi. ilk üç viteste yüksek devirlerde  vites değiştirdim  beni geçemedi, fakat daha sonra bana 5 metre fark attı, bu farkı kapatmaya çalışırken, arabanın ilk önce yağ lambası yandı, ışığı görünce ayağımı gazdan çektim daha sonra motor arıza lambası yandı, fakat motorun stop edip etmediğini seslerden anlayamadım göstergeye akü ışığınada bakıp bakmadığımı  şu an hatırlamıyorum,  ama freni yokladım çalışıyor idi sağa çekip aracı hemen anahtarı çevirerek stop durumunu getirdim, bir müddet bekledikten sonra tüpde iki kere çalıştırmak istedim çalışmadı, bende benzine geçerek ikinci marşta aracı çalıştırdım, ve benzinle eve kadar geldim evin önünde tüpde denedim terk marşda çalışıyor, motor sesinin dinledim garip farklı bir ses duymadım ,fakat şimdi en önemli konu motor arıza ışığı en son sönüyor tekrar yüksek devirlere çıkıp yapacak mı denemeye cesaret edemedim, bize servisin yolu göründümü, kafaya taktım şimdi bunu başına gelen arkadaşlar veya bilgisi olanlar cevap verirlerse takıntı olmaktan kurtulacam.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 Yağ Lambası Motor arıza Lambası
« : Ekim 05, 2008, 00:06:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 Yağ Lambası Motor arıza Lambası
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2008, 10:35:30 »
 Daha sonra motor yağ seviyesini ölçtün mü? Büyük ihtimalle aracın lpg'li olduğu için motor yağ yakıyor. Ve sen yüksek devirlere çıkıncada motor yağın eksik olduğu için yağ basıncı uyarı lambasını yaktı. Buna doğru orantılı olarak da motor arıza lambasını yaktı.
 Bence en başta motor yağ seviyesini kontrol et ondan sonra servisin yolunu tut.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2008, 18:38:45 »
Bu konuyu merak ettim yav. Sonucundan haberdar ederseniz sevinirim hocam.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2008, 22:38:59 »
Konu hakkında bildiklerimi paylaşmak isterim, yanlışlarımda olabilir düzeltirseniz sevinirim. Aracınızın LPG de yüksek devirden sonra aniden yavaşlaması ile stop etmesi; yağsız çalışmasıyla değilde, LPG  beynine gelen yoğun haldeki gazın, aracın aniden durması ile azalması gereken yakıtı kesememesi sonucu motora giden fazla yakıtın motoru boğmasıyla olmuştur. Bendede olmuştu bi kaç kez. Ancak yağ ışığı hakkında hiç bir fikrim yok...Özellikle çok hızlı iken ışıklarda aniden durmak gerekince rölanti çok düşer hatta stop bile eder. Fazla yakıtın motorda hapsolması( boğulma) sonucu ortaya çıkıyor bu olay.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]