arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler dilerim. 1,3 xe 1996 model corolla sahibiyim. aracım da lovato marka lpg kiti bulunmakta ve 161.000 km orjinal bi aracım var. 3 yıldır bende ve 3. sahibiyim. bu süre içinde beni üzen bi sorunu olmamıştı. ancak şu son zamanlarda aracıma birşeyler oldu ve ustalar tarafından da bulunamıyor. Sorunum şu şekilde;
Aracım motor ısındıktan sonra yapıyor genelde bu arızayı. Motor normal yolda giderken bi anda aracım stop ediyor ve devir saati sıfıra geliyor. Bazen hemen geri kendiliğinden çalışıyor. bazen de uzun süre çalışmıyor. aynı sorun normal rölantide çalışırken de oluyor. birden susuyor. çalıştırmak için marşa bastığımda marş motoru sorunsuz çalışıyor buji kablosunu sökü kontrol ettik elektrik geliyor. Ancak araba çalışmıyor. aynı sorun benzin ve lpg de ikisinde de yapıyor. lpg kiti kesicilerinin hepsi değiştirildi. Bujiler ve buji kabloları kontrol edildi. sigorta tablası kontrol edildi. distribütör içinde bobin ve makarası kontrol edildi. hepsi sağlam ve hepsi bugüne kadarki üstünde olan orjinal parçaları ve pırıl pırıl olduğunu söylüyor ustalar. Motor normalde çalışırken hiç bir düzensizlik ve tekleme yok saat gibi çalışıyor. ve hatta ustalar bile arabanın maşallahı var motor kusursuz diyolar. Ama sorunu bi türlü bulamıyolar. ve çaresizce tüm kablo ve soketleri değiştirecez olmaz sa distribütörü de komple yenileyecez diyolar. Malum bunlar masraflı tamiratlar. Özellikle de distibütör. orjinali söktürüp yan sanayi taktırmak istemiyorum. Ve distribütörde bi arıza olsa motor normal çalışırkende tekleme veya düzensiz çalışmaya sebep olmaz mı ?
Eğer konu hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olurum. kafayı yemek üzereyim. yetkili servis ve bilimum japon ustaları dahil 7-8 yer baktı ve hiçbiri sorunu çözemedi ve toplu elektrik aksamının değişiminden bahsediyolar ve bu da beni tatmin etmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkürler
Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2014, 16:22:33
arkadaşlar sorunuma yardımcı olabilecek kimse yok mu?