Gönderen Konu: Radyatör !!!  (Okunma sayısı 3863 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1996 1.6 XLİ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
Radyatör !!!
« : Şubat 27, 2014, 14:15:37 »
Merhaba arkadaşlar aracım 96 XLI Corolla :) araç gerçekten bir efsane ama 2-3 haftadır canımızı sıkan bir durum var.

randyatörün üst kapağında plastik olan kısımda ince ve yaklaşık 3-4 cm uzunlığında çatlak var . Ankara trafiğinde dur kalk yapınca oradan çok çok az da su atmaya başladı basınçlı bi şekilde. 2 yıldır hiç fan açmayan araç bu ara zorlayınca açmaya başladı.. hatta geçenlerde çoruma gittim yol boyu sorun çıkarmayan araç merkeze girip park ettiğimde önden buhar çıkardı.
bu durumla eski aracım astra da çok karşılaşıyodum ama beni efsane çok şaşırttı. Bu arada hızım 90 civarıydı.
akşam tekrar ankaraya dönerken orayı plastik conta var sıcağa karşı dayanıklı sıvı kırmızı onunla kapladım. ankaraya kadar sorun çıkarmadı.
Geçenlerde babam oyun hamuru gibi olan plastik dolgu maddesi almış onunla yaptık bu seferde onun sızdırıyor ama yapıştırdığımızın altından geçip yanından akıtıyor. ıslaklık farkediliyor.

başka bir durum daha var :)
aldıktan sonra farkettik aracı araca antifriz koyunca radyatör kapağını açınca sanki çamur pas gibi köüp köpük oluyo. bizden önceki sahibi sürekli su kullanmış. :( bu durumla karşılaşan oldu mu.
Opeldeyken gittiğimiz usta bize antifriz içindeki pası tortuyu toplayıp çıkarır normal dedi. Toyota ustası ve hastası tanıdıklar var onlarda öyle dedi ama oda içimizde bir şüphe :)
O bir efsaneeeeee.....

Toyota Club Türkiye

Radyatör !!!
« : Şubat 27, 2014, 14:15:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatör !!!
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2014, 14:27:15 »
Radyatörü değiştirmeyi dene istersen conta yakmadan .radyatörün çatlak olduğunu göre göre niye farklı yöntemlerle kapatmaya çalışıyorsun .Ne yapsan da o değişecek artı dediğin gibi sürekli su ile kullanıldıysa zaten pas kir tıkamıştır gözenekleri .Efsane olarak kalmasını istiyorsun aracına iyi bakmalısın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2014, 14:39:28 »
Yücel bey radyatörün içindeki kanallardan felan kaçıtmıyor. radyatör kapağının  yanındaki plastik yerden kaçırıyor. Fiyatlar piyasada çok oynak ondan güvenemiyorum. Ustamız çorumda zaten burada değiştirmek için güvenebileceğimiz ustamız yok.
O bir efsaneeeeee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2014, 14:48:24 »
Serhad bey kapağın yenisini alıp değiştirseniz daha iyi olmazmı ?

bu arada bence öncelikle radatörün bi ucunu açın altından üsttende hortumla su doldurun 20 30 dk içindeki pis suyu antifrizi atsın , daha sonra tekrar doldurun en azından  tortulardan kurtulun, çünkü bu tortularda hararete sebep olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '98
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2014, 15:19:07 »
Sizin sorununuza benzer benimde bir sorunum vardı aracımın radyatörünün üst kısmı uzunlamasına çatladı.O üstteki kısım plastik değiştirilebiliyor sanırım ama sağlıklı değil.Ben önceki radyatörümü tamir ettirdim.Sonra bu sefer üst bölümü çatladı zaten aracın üzerindeki orjinal radyatörüydü.Benim araç 98 xei 208000 de ben ikinci sahibiyim kaç yıllık hesap edin sonra bende servisten orjinalini aldım.Yanlış hatırlamıyorsam 600-800 arası fiyatı vardı.
1998 model 1.6 XEİ sonradan klimalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2014, 15:32:30 »
dediğiniz gibi geçen gün hortum bağladım alt vanayı açtım suyu tazyikli bi şekilde verdim. çoğunu attı o tortunun. biraz önce yine yaptım şimdilik bişey görünmüyor bakalım birkaç gün sonra kontrol ederim biraz km yapınca.

o kapak değiştirilebiliyor mu hiç bilgim yok. bi kaç toyoya tamircisine gittim çakal diye tabir ettiklerimizden direk radyatörü değiştiirin diyolar. güvenemiyorum öyle her ustaya.
Biraz maddi sıkıntı var atlatabilirsem değiştireceğim radyatörü ama geçici çözüm yada tamir yoluyla kalıcı çözüm sağlayabilirsek çok daha iyi olur.
bu arada fiyatlar çok çeşitli 180 lirayada var 299 a da var 250 ye de var. kafamız karıştı açıkcası
O bir efsaneeeeee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2014, 16:12:47 »
Serhat bey benim eski radyatörüm duruyor kapağı da sağlam yalnız üst bölümü çatlak yaptırabilirseniz size ücretsiz hediye ederim.Karşılığında Allar razı olsun dersiniz yeter bana  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2014, 16:31:58 »
Merhaba volkan bey galiba ayni yerden bahseiyoruz :) o kapak  degilde onun bagli oldugu aksam varya plastik orda catlak var. :) cok saolun ilginiz icin :) radyatorun ust kismi oluyo :)
O bir efsaneeeeee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 16.GLİ
  • Kilometre: 243000
  • Model Yılı: '95
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2014, 18:01:15 »
aynı sorun bende de vardı bendeki çatlak değildi kapaktan atıyordu kapağı değiştirdim
K@R@KOÇ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2014, 18:16:58 »
Radyator blogunun yani aluminyum blogunun ustundeki siyah 50-60 cm lik buyuk kapak uzerinde ince 3-4 cm lik catlak var sunfix aqua die bir malzeme varmis onunla kapatmaya calisacam bakalim :)
O bir efsaneeeeee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2014, 18:38:56 »
sunfix cok guclu bi yapistirici sakiz gibi 2 malzeme-karistirilip yapistiriliyor ama uygalanacak yuzey temiz olmali su nem yag olmamali  , yalniz titresimden etkikeniyor , kuruma donma islemi gerceklesince , tam donmasi yaklasik 16 saatti yanlis hatirlamiyorsam , kemiklesiyor ve titresimlerden catlayabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2014, 19:26:27 »
Serhat kardeş radyatörden peteklerin üstüne kadar su boşalt ve kapağı açık bırakarak akşamdan sabaha veya öğleye kadar beklet. yarığın içi iyice kurusun. yarığa boydan boya pattex japon sık. yarım saat sonra tekrar japon yap.ama etrafa bulaşmasın. pattex orada kuvvetli bir hat oluşturana kadar tekrarla. bir saat sonra o yarık bölgesine bulacağın bir motor yağı veya antifiriz etiketini aşmayacak şekilde poliüretan mastik (siyah ve iyi marka olacak) sıpatulayla kalınca sürülecek, kalınlık 2-3 mm olacak, sonra üstüne etiket düzgünce konarak hafif bastırarak yapışması sağlanacak. 3mm poliüretan mastik ve pattex japon oluşacak buhar basıncına ve sızdırmaya çok kuvvetle mani olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2014, 19:50:58 »
Ah atilla amca keşke bu patex ile yapıştırma olayını daha önce öğrenseydim yapıştırırdım bende.800'e yakın param gitti. :(

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2014, 19:56:18
Doğru serhad bey benimde o dediğiniz üst blok uzunlamasına çatlamıştı.Sadece o üst taraf plastikmidir nedir tam bilmiyorum ama değişebiliyormuş.Yalnız sağlam olmuyormuş.Patex ile yapıştırma olayını bende şimdi atilla amcanın yazısından öğrendim.Moralim bozuldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2014, 23:25:30 »
Kir pas durumundan bende sikayetciydim malum sanayiye gittim. Usta dedi ki antifriz koyacagiz 1 hafta sonra bosaltacagiz pas kir kalmayacak dedi bana mantikli gelmedi. Antifriz pasi kurumu söker dedi malum iscilik haric 60 tl sadece antifriZ baska ustaya gittim.
Usta 2 sise sabun aldirdi 2 sise 5 tl:-) usta  arabadaki suyu bosaltti  1 sise sabun koydu ve su ekledi arabayi calistirdik isindi filan  suyu bosaltti. Bosalan su turuncu  göl oldu. Bi taraftan su ekliyor  uzun mazot hortumu gibi bi seyle agziyla su cekiyor suyun kirliligini olcuyor  yine geliyordu.. yarin  bi daha gel islemi yenileyelim ertesi gun 2.siseyi bosaltti su ekle bosalt derken turuncu krum pislikleri tertemiz oldu iscilikte  10  lira aldi  kisacasi 2 sise sivi sabun su tertemiz sebep olarakta antrifizsiz kullanan su ve kalitesiz antifiriz dedi selametle
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 28, 2014, 00:15:41 »
Atilla amca 2 yıldır takip ediyorum forumu hemen hemen her mesajınızı okumuşumdur tavsiyelerinizi dinledim :)  araç sorun çıkarmayınca foruma mesaj da yazmıyodrduk :D

Verdiğiniz bilgi için sağolun şuan o karışımı yapmıştık oyun hamuru gibi olanı. oda kalın bi tabaka halinde yaptık sızdırma olmazsa böyle devam ederiz. birde bu yaptığımız malzeme kurutunca kemik gibi oluyor. olmazsa onu nasıl sökeriz düşünmüyo değilim :(

bu gidişle sizin verdiğiniz yöntemi uygulayacaz sanırım :)
Kir pas durumundan bende sikayetciydim malum sanayiye gittim. Usta dedi ki antifriz koyacagiz 1 hafta sonra bosaltacagiz pas kir kalmayacak dedi bana mantikli gelmedi. Antifriz pasi kurumu söker dedi malum iscilik haric 60 tl sadece antifriZ baska ustaya gittim.
Usta 2 sise sabun aldirdi 2 sise 5 tl:-) usta  arabadaki suyu bosaltti  1 sise sabun koydu ve su ekledi arabayi calistirdik isindi filan  suyu bosaltti. Bosalan su turuncu  göl oldu. Bi taraftan su ekliyor  uzun mazot hortumu gibi bi seyle agziyla su cekiyor suyun kirliligini olcuyor  yine geliyordu.. yarin  bi daha gel islemi yenileyelim ertesi gun 2.siseyi bosaltti su ekle bosalt derken turuncu krum pislikleri tertemiz oldu iscilikte  10  lira aldi  kisacasi 2 sise sivi sabun su tertemiz sebep olarakta antrifizsiz kullanan su ve kalitesiz antifiriz dedi selametle

barış bey dediğiniz yöntem çok ilginç sabun felan zarar vermezse güzel bir yöntemmiş :)
O bir efsaneeeeee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 28, 2014, 22:50:44 »

barış bey dediğiniz yöntem çok ilginç sabun felan zarar vermezse güzel bir yöntemmiş :)
[/quote]
Ustad sulandirilmis sivi sabun gibi dusun birde durmadan  tahliye ettik sabunun kalmadi gibi biraz 1 hafta 2 hafta gezmekte fayda var sabunun dagilmasi lazım sonra bosalt antirifirizle koy suphen kalmasın sordum hicbirsey olmaz sabun kalmadi dedi usta 4 ay gecti cok sukur tertemiz hicde birsey olmadi o kadar ustaya gittim kimse ugrasmak istemez  ama su piril piril sonucta arabaa suyla caliciyor kurumlu pasli suylada calisiyor su an gezdiginiz araba sabunlu sudan daha tehlikeli olabilir pas ve kir. ..
Kolay gelsn
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 02, 2014, 00:26:04 »
Barış bey iyi bir usta bulursak bu yöntemi deneyeceğim :)
O bir efsaneeeeee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2014, 16:04:52 »
Biraz once bir tanidigin araciligiyla 180 lira olan radyatoru 110 liraya aldik montajini kendimiz yaptik. Radyator antfriz  vs derken bize 130 liraya geldi. Denemek icin araci 3500-4000 devir civarinda 8-10 km kullandim. Simdilik bir sikintisi yok gibi. Atilla Amcanin dedigini de yaptik ancak buhar basinci dur kalklarda cok yuksek oluyodu etrafindan yine atmaya baslamisti. Yenisini almak mantikli geldi :) bu arada iyi bi yan sanayi urunuymus bizim corumdaki ustaya gonderdik fotosunu dizilislerine vs biseylerine bakti yan sanayinin en iyisi dedi. Bizde onun yalancisiyiz :)
O bir efsaneeeeee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi