0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bence asıl büyük sorun şuydu: 1.5 lt motor avrupa'da 100 hp güç üretiyor ve 120 hp'lik güç çıkışı için 2.0 lt'lik motor kullanılıyor. sanırım türkiye'deki vergi dezavantajı düşünüldü ve 1.5 lt'lik motor üzerinde çeşitli oynamalar yaparak 120 hp güce ulaşıldı.
Sanmıyorum çünkü motor seçenekleri şu şekildeydi zaten 1,5 litre 100 PS, 1,5 litre 120 PS, 2,0 litre 120 PS, 2,0 litre 165 PS, 2,2 litre 150 PS Dizel.Yeni SKYACTIV motorlarYeni Mazda 3’ün kalbinde SKYACTIV motorlar kullanılacak. Dört benzinli birde dizel motor seçeneği sunulan aracın benzinli üniteleri 1,5 litre 100 PS, 1,5 litre 120 PS, 2,0 litre 120 PS, 2,0 litre 165 PS olarak sıralanıyor. Dizel ünite olarak ise 2,2 litre 150 PS gücünde motorlar sunulmuş. Benzinli ünitelerde 1,5 litrelik seçeneklerden sadece 120 PS’lik motor Türkiye’ye gelecek. Motor seçeneklerinde 6 ileri otomatik ve manuel seçeneği de sunulacak.Kaynak: http://www.turkeycarblog.com/2013/06/2014-mazda-3-hatchbackin-dunya-promiyeri-istanbul-da-gerceklestirildi/
bugüne kadar rusya, ingiltere, almanya, macaristan ve daha birçok ülkenin mazda sitesini inceledim. 1.5 lt 120 hp hiçbirinde yok. 2.0 lt 120 hp var. bizden başka hangi ülkede kullanılıyor bilmiyorum.
SKYACTIV motorlar tanıtılırlen benim sıraladığım şekilde 4 adet benzinli seçenek vardı. Mazda 3 tanıtılırkende bu 4 farklı seçenek yine vardı hangi ülkelerde 4'ü birden satışa sunulmuştur benimde bilgim yok.Az önce mazda almanya sitesini incelediğimde sadece Prime-Line seçeneğinde 1.5 litre 100 PS versiyon mevcut, Center-Line ve Sports-Line seçeneklerinde ise diğer bahsettiğimiz 100 ps haricindeki dizel ve benzinli motorlar mevcut. Yani almanyada dizelle birlikde 5 motor seçeneğide sunuluyor.http://www.mazda.de/modelle/mazda3-5tuerer/daten-preise/
yalnız almanya'daki 120 hp'lik seçenek 2.0 lt motora sahip. söylediklerim hâla geçerli dikkatli inceleyin. seçtikten sonra alt kısımda motor sekmesine tıkladığınız zaman bütün mazda 3'lerde 120 hp'nin 2.0 lt olduğunu görebilirsiniz. silindir hacmi 1998 cm^3.
Dikkatli inceledim 1.5 litre 120 PS versiyon sizinde söylediğiniz gibi almanyada yok diğer avrupa ülkelerinde de yok 120Hplerin hepsi 2000 cc Burdan bence Türkiye'ye gelmemesi için şu sonuç çıkıyor üretilen modellerde dikkat ettiyseniz 1.5lt 100Ps versiyon boş donanımda giriş seviyesinde var yada girişi seviyesinde üretliyor yüksek donanım araçların hepsi 2.0lt oda bizim ülkemizde satılamayacağı için gelmesinde bir gecikme yaşandı. Bakalım 1.5 120 hp türkiye'ye gelecekmi yoksa 2.0lt ile satması imkansız.
Aslında çok sağlam ve güzel bir araç fakat gel gelelim Türkiye de pirim etmiyor .Benim bir tanıdığım da var gerçekten kaliteli olduğu belli