Gönderen Konu: büyüklerimden fikir istiyorum  (Okunma sayısı 1101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
büyüklerimden fikir istiyorum
« : Şubat 26, 2014, 11:43:30 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-memurdan-orginal-5200km-de-brc-li-sifirdan-farksiz-auris-122757174/detay/

arkadaşlar uzun zamandır forumda yoktum bazı özel sorunlar dolayısıyla yeniden aranıza katıldım şimdiden herkese selamlarımı iletiyorum.Sizlerden fikir almak istiyorum malum yaşım 22 ve hemen mi karar veriyorum bilmiyorum,büyüklerimden yardım bekliyorum.Aracım üstte ki 2012 model auris aracı geçen sene çok isteyerek aldım.Ama önümüzdeki kış evlenmeyi düşünüyorum Allah kısmet ederse şu an nişanlıyım aracımın kredi borcuda 2015 ocakta bitecek.şimdi sorumu soruyorum:

Benim düşüncem bu aracı satıp 18-20 bin arasında bir araba almak ve geri kalan 20 bini bankaya koymak altın hesabı vb.elimde sadece bu araba var düğün için ev için kenarda köşede hiç birikmişim yok o yüzden biraz sıkıntılıyım.evlendiken sonra ama yine bu tarz bir araba almayı düşünüyorum sizce satmak mantıklı mı ne dersiniz şimdiden çok teşekkürler Allah yardımcımız olsun...
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Toyota Club Türkiye

büyüklerimden fikir istiyorum
« : Şubat 26, 2014, 11:43:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: büyüklerimden fikir istiyorum
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2014, 11:46:45 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-memurdan-orginal-5200km-de-brc-li-sifirdan-farksiz-auris-122757174/detay/

arkadaşlar uzun zamandır forumda yoktum bazı özel sorunlar dolayısıyla yeniden aranıza katıldım şimdiden herkese selamlarımı iletiyorum.Sizlerden fikir almak istiyorum malum yaşım 22 ve hemen mi karar veriyorum bilmiyorum,büyüklerimden yardım bekliyorum.Aracım üstte ki 2012 model auris aracı geçen sene çok isteyerek aldım.Ama önümüzdeki kış evlenmeyi düşünüyorum Allah kısmet ederse şu an nişanlıyım aracımın kredi borcuda 2015 ocakta bitecek.şimdi sorumu soruyorum:

Benim düşüncem bu aracı satıp 18-20 bin arasında bir araba almak ve geri kalan 20 bini bankaya koymak altın hesabı vb.elimde sadece bu araba var düğün için ev için kenarda köşede hiç birikmişim yok o yüzden biraz sıkıntılıyım.evlendiken sonra ama yine bu tarz bir araba almayı düşünüyorum sizce satmak mantıklı mı ne dersiniz şimdiden çok teşekkürler Allah yardımcımız olsun...

Nakite ihtiyacınız varsa yapacak birşey yok. 1.33 için biraz yüksek fiyat koymuşsunuz gibi. Piyasası 34-35 gibi.  15-20 bin bandında polo öneririm size.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2014, 11:49:15 »
cevabınız için teşekkürler fakat şöyle birşey söyleyecem nakite ihtiyaç değilde evleneceğim için başka birikimim yok o yönden rahatsızım evlendikten sonra aynı tarz arabadan tekrar alacam sizce bu aklımdaki fikir mantıklı mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2014, 11:58:49 »
Nadir kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Ben çok radikal bir öneride bulunacağım sana... Düğün yapmayın! :) Valla yapmayın... Ben de 2 yıllık evliyim ve eşimle düğüne yaptığımız masrafı düşündükçe çıldıracak gibi oluyoruz. Onca kişiyi yedirip içirmek için harcadığımız masrafı kendimize yapsaydık o kadar rahat ederdik ki... Tabii insan düğün zamanı bu şekilde sağlıklı düşünemiyor... Ama şimdi sade bir nikah ile bu işi halletmek kadar mantıklı bir şey yokmuş diye düşünüyoruz, hem eşim hem de ben. Eğer düğünden vazgeçip güzel bir nikah yaparsanız bence arabanızı satmaya bile gerek kalmaz :)

Şimdiden mutluluklar dilerim tekrar... :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2014, 12:03:01 »
teşekkürler abicim fikir oldukça mantıklı  :D :D ama gel gelelim kız tarafı diretiyor.Bana kalsa dediğiniz mantıklı  ama işte bazen istediklerimizi hayata geçiremiyoruz  :D tekrar teşekkürler sizede bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2014, 12:04:41 »
evlilik için tabi ki araba satılır ama kesinlikle düğün için değil..boşu boşuna düğüne o kadar para vermeyin..biz nikah yaptık ve iyi ki de yapmışız diyoruz..ama ev eşyası içinse tabi ki satılır araba..ileride eliniz bollaşınca tekrar alırsınız..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2014, 12:12:14 »
cevabınız için teşekkürler düğünde var tabi ama büyük sorun ev eşyası vb... ev eşyam falanda yok o yüzden satma girişimine girdim.İşin diğer bir kısmı araba şu an bu model araba bana lüks ve gereksiz gibi geliyor  evlendikten sonra alabilirdim bu tarz bir araba ama her genç gibi bende araba heyecanına kapıldım neyse  hayırlısı olsun cevabınız için tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 149500
  • Model Yılı: '98
  • 8 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2014, 12:15:58 »
benim fikrim aracının borcu 10-11 ay sonra bitecek akabinde düğün olacak. aracınızı seviyorsanız satmayın. birikiminiz olmadığı için satmayı düşünüyorsunuz ama taksitle de ev eşyası alabilirsiniz. bir kaç ay daha kemer sıkarak bence altından kalkabilirsiniz bu işin. tabiki bu benim görüşüm
...varsa yoksa Toyota...
''trafikde saygı yaşla değil kurallara uymayla doğru orantılıdır'' y.M

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2014, 12:19:07 »
teşekkürler yeşim hanım aracımı seviyorum ve satmak istemiyorum gerçekten ama eşya olayı canımı sıkıyor arabayı satmazsam arabanın kredisi biter bitmez tekrar kredi çekmem gerekecek ama bilmiyorum işte tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 149500
  • Model Yılı: '98
  • 8 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2014, 12:23:16 »
sonuçta aracınızı satarsanız başka araç almak istediğinizde tekrar bi kredi çekeceksiniz ve birkaç sene daha kredi ödeyceksiniz. bu maddi boyutu.bir de manevi boyutundan bakarsak sevdiğiniz ve ilk göz ağrınız bi aracı vermiş olacaksınız.. sattığınız kişi hayrını de görmez çünkü isteksiz satmış olacaksınız
...varsa yoksa Toyota...
''trafikde saygı yaşla değil kurallara uymayla doğru orantılıdır'' y.M

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2014, 12:25:45 »
evet gönlüm olmadan verecem arabamı ve gerçekten çok seviyorum ayrıca dediğiniz gibi satacam aracı ve yeni araç almak için tekrar kredi çekmem gerekecek teşekkürler yeşim hanım fikirleriniz için büyük ihtimalle satmayı düşünmüyorum önemli bir durum olmadığı sürece

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2014, 12:28:29
cevap veren vermeyen tüm arkadaşlarıma,abilerime teşekkür ediyorum ben aracı satmayacam şu an kış olduğundan ve eve aylık 700 tl bağladığımdan biraz zorlanıyordum ama nisandan itibaren 350 verecem artta kalan parayla ben ev eşyası taksidine girecem en azından evlendiikten sonra tekrar araba borcuna girmek istemem.
tekrar teşekkürler herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2014, 13:18:45 »
kararınızı vermişsiniz gibi ama evlenir evlenmez büyük kredi borçlarının altına girmektense aracınız sizde kalsın derim ben
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2014, 14:01:09 »
teşekkürler fatih bey