Gönderen Konu: yag eksıltme  (Okunma sayısı 1222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '99
yag eksıltme
« : Şubat 26, 2014, 10:43:15 »
slam arkadaslar aracım yag eksıltıyordu baya zamandır kıme sorduysam motorcu olarak oncedende belırttıgım seyler sekman motor felan dedıler 600 den 3000 tl ye kadar yolu var dedıler yag katkıları var dedım bunlar ıse yararmı bır ıse yaramaz abı senın motorda sıkıntı var dedıler gecen hafta mtora double up bor katkılı yag eklemesı yaptım bır gun  gun yakıtım yukseldı yag eksıltme devam ettı sımdı kontrol edıyorum varmı bır sıkıntı dıye yag eksılmesı ne durumda dıye 1 gram eksılmıyor aksıne cekıs arttı motor sesı azaldı gaz pedalına dokunamıyorum enjektor temızleyıcı benzın katkıları da kullandım nasıl olacagını bıraz anlatayım ılk olarak aracta fazla benzın olmasın temızleyıcı katkıyı koyun o benzın bıtene kadar arabayı kullanın ama devırınız 4 5 bın devır gorsun benzın bıttık ten sonra eger yagınız yenı degısmısse sıkıntı yok ama degısmek uzere ıse yagı ve fıltreyı degıstırın ve double up bor koyun ılave olarak ınanın fark edeceksınız arabanız sankı hıc yol gormemıs gıbı saldıracak denedım gordum arac yag eksıltmıyor ve motordada ses kesıldı 10/40 ınce geldıgınden hemen dıbe cokuyor ama bu katkı pıstonlarda yapısma sagladıgından sabah calstıgında sıkıntı olmadan calsıyor

bu arada aracımı satıyorum sıfır layacagım artık model ne olur bılmıyorum

Toyota Club Türkiye

yag eksıltme
« : Şubat 26, 2014, 10:43:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: yag eksıltme
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2014, 10:46:35 »
slam arkadaslar aracım yag eksıltıyordu baya zamandır kıme sorduysam motorcu olarak oncedende belırttıgım seyler sekman motor felan dedıler 600 den 3000 tl ye kadar yolu var dedıler yag katkıları var dedım bunlar ıse yararmı bır ıse yaramaz abı senın motorda sıkıntı var dedıler gecen hafta mtora double up bor katkılı yag eklemesı yaptım bır gun  gun yakıtım yukseldı yag eksıltme devam ettı sımdı kontrol edıyorum varmı bır sıkıntı dıye yag eksılmesı ne durumda dıye 1 gram eksılmıyor aksıne cekıs arttı motor sesı azaldı gaz pedalına dokunamıyorum enjektor temızleyıcı benzın katkıları da kullandım nasıl olacagını bıraz anlatayım ılk olarak aracta fazla benzın olmasın temızleyıcı katkıyı koyun o benzın bıtene kadar arabayı kullanın ama devırınız 4 5 bın devır gorsun benzın bıttık ten sonra eger yagınız yenı degısmısse sıkıntı yok ama degısmek uzere ıse yagı ve fıltreyı degıstırın ve double up bor koyun ılave olarak ınanın fark edeceksınız arabanız sankı hıc yol gormemıs gıbı saldıracak denedım gordum arac yag eksıltmıyor ve motordada ses kesıldı 10/40 ınce geldıgınden hemen dıbe cokuyor ama bu katkı pıstonlarda yapısma sagladıgından sabah calstıgında sıkıntı olmadan calsıyor

Aracınızın km'si yüksek herhalde. Belli km yapan motorlarda bor katkısının işe yaradığı söyleniyordu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2014, 11:26:04 »

mobil1 10w60 yağ kullanırsan iyi netice alırsın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '99
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2014, 15:57:33 »
km re o kadar yuksek degıl 163 bınde zaten yag eksıltme benzın katkısını koyduktan sonra baslamıstı sonra bunu denedım sıkıntı kesıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2014, 16:09:40 »
km re o kadar yuksek degıl 163 bınde zaten yag eksıltme benzın katkısını koyduktan sonra baslamıstı sonra bunu denedım sıkıntı kesıldı
bir daha katkı koyma eğer eksiltme olursa dediğim yağı kullan, katkılar motoru öldürür, toyotanın katkıya tahammülü yoktur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/