0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ali Bey,Aldınız mı en sonunda Avensisi, hayırlı olsun güle güle kazasız belasız günlerde kullanın
Manuel avensisde araca bindiğinizde debriyaj pedalına sonuna kadar basınca satart/stop tuşu üzerinde yeşil LEd yanıyor bu anda 1 sn gibi kısa bir süre butona dokunup bırakmanız yeterli araç ne kadar marş gerekli ise basıyor ve motor çalışınca kendisi marşı kesiyor. Bu butona debriyaja basmadan 1 kere basarsanız aksesuar moduna geçiyor,bu sefer start-stop tuşu üzerindeki LED kehribar rengi yanıyor.( anahtarlı araçlarda kontağı bir tık çevirmiş gibi) 2. basışınızda araç normal kontak moduna geçiyor ve tüm donanıma elektrik akımını veriyor,bir kere daha tuşa basarsanız kontak komple kapanıyor.Araca binince kontak pozisyonu hangi modda olursa olsun açık-kapalı fark etmez debriyaja basıp butona dokununca araç çalışır.Araçta otomatik park freni olduğu için araca girip anında basıp gidebilirsiniz.otomatik park freni hareket başladığında daha doğrusu debriyaj fren kombinasyonundan freni bırakır.Yolda giderken stop butonuna basarsanız bir şey olmaz.Diyelim araç hareket halindeyken motoru stop ettirmek gerekti start/stop tuşuna 3 sn ve üzeri sürekli basarsanız araç stop eder.Araç hareket halindeyken diyelim frenlerde problem oldu otomatik park freni düğmesine 3 sn ve üzeri sürekli basarsanız park freni kurmaya başlar elinizi çekince geri bırakır dolayısı ile size aracı yavaşlatma imkanı tanır.Başka sorular varsa aklınız takılan elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.Keyifli sürüşler dilerim.
2013 elegant extra sahibiyim. Bu aracta kırmızı ışıkta durunca star stop kendiliginden gecme özzelligi var mı acaba
Corolla ile Start-stop sistemi aynıdır bence.şöyle anlatayım,bindüniz pedallara bastınız bi kere start tuşuna basın çalışır.pedallara basmadan düğmeye basarsanız,anahtarla kontak açtığınızı düşünün.1kere basınca teyp çalışıyor(anahtardaki 1. kademe) ,bi daha basınca kontağı açıyor(anahtarda marşa basmadan beklenilen yer) bu noktadan sonra pedala basarsanız (otomatikse fren,manuel ise debriyaj ve fren galiba) ve düğmeye basarsanız araç çalışır.şayet bu noktada pedallara basmadan düğmeye yine basarsanız kontak kapanıyor. Uzun veya kusa basmanın farklı olduğunu görmedim, kılavuzundada bi kere dokunun yada düğmeye 3 saniye basılı tutun diyor.iki durumdada aynı marşı veriyor.3. soru benimde aklıma geldide korktum denemedim