Gönderen Konu: Bugün başımdan geçen trajikomik bir olay  (Okunma sayısı 2253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Bugün başımdan geçen trajikomik bir olay
« : Şubat 23, 2014, 17:43:44 »
Merhaba arkadaşlar,

Bugün tam da Aziz Nesin'lik bir durum yaşadım, sizlerle de paylaşayım dedim.. Başbakan dün Yozgat'a konuşma yapmaya geldi. Cuma günü polis ve zabıta bizim sokakta uyarılar yaptı "Cumartesi saat 16.00'ya kadar bu sokağa araç bırakmayın, tüm araçlar çekilecektir" şeklinde.. İlk olarak doğalgaz,elektrik çalışması vs sandım, ben de arabamı evimin önünden her zaman park ettiğim yerden aldım 2 sokak yukarıya park ettim. Polise "hayırdır?!" dediğimde, "yarın başbakan geliyor otobüsü bu sokaktan geçecek" dedi.. Hatta nasıl yağ çekeceğini şaşıran Yozgat Belediyesi tüm cuma gecesi  boyunca bizim sokağın yolundaki bozuklukları kapatmak için gürültülü bir biçimde asvalt dökme çalışmaları yaptı. Cumartesi günü aracı hiç kullanmadım ve bugün aracıma gittiğimde yerinde yeller esiyordu. İşin garibi benim evin sokağında bir sürü aracını kaldırmayan kişi vardı ve hiçbir araç çekilmemişti. Üstelik aracımı polisin söylediği başbakanın güzergahın dışında hatta iki sokak yukarıya çekmeme rağmen benim aracım çekilmişti. Bugün öğrendim ki otobüsün geçeceği güzergah sonradan iki sokak yukarıya alınmış ama bununla ilgili hiçbir uyarı yapılmamıştı. Aracın çekildiği yere gittim ve 30 TL otopark ücreti + 100 TL çekici ücretini tatlı tatlı bayıldım ve aracımı aldım. Herşeyin üstüne giderken de otoparkçı kıs kıs gülerek demesin mi "abi çarşamba günü de Bahçeli geliyo senin yerini gölgelik yerden ayırıyorum!". Sinirden güle güle ordan derhal uzaklaştım..

Uzun lafın kısası hikayenin sonuç kısmını sizlere bırakarak Platon'dan bir alıntı yaparak bitireyim: "Devletlerin yönetimi namussuzların ve utanmazların eline bırakılırsa, bunlar iyilerin başına bela ve yıkım getirir."
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Toyota Club Türkiye

Bugün başımdan geçen trajikomik bir olay
« : Şubat 23, 2014, 17:43:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Bugün başımdan geçen trajikomik bir olay
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2014, 18:23:12 »
Hasan bey adam (adamda degilya neyse ) gelecek diye benim arabami cekecekler kafalarina gore bide para odetecekler , bu kadarmi serefsiz olunur bukadarmi adi olunur, gecmis olsun ne diyim Allah bildigi gibi yapsin bunlari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2014, 18:46:02 »
Hasan bey geçmiş olsun.  Bunlar ne yapsa haklıdır ve her zaman mağdurdur. Allah bildiği gibi yapsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2014, 20:21:19 »
Geçmiş Olsun,
Allah'a Havale, Allah Bildiği Gibi Yapsın.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2014, 20:44:35 »
Geçmiş olsun. Agzimi açmamak için, susmayi tercih ediyorum abi simdi ;)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2014, 20:50:15 »
Altın semer vursan da eşek yine eşektir....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2014, 21:34:15 »
Aracınızı park etme yasağı olmayan bir yere park ettiğiniz halde mi bu ücreti ödediniz?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2014, 21:43:17 »
Düğüne yetişebilmek için otoyolu kapatan bir zihniyetten bu tabii ki beklenecek bir olay.Geçmiş olsun diyek.. :)
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2014, 21:53:38 »
Döktükleri asfaltın parasını böyle çıkarıyorlar heralde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2014, 21:59:41 »
Geçmiş olsun nede olsa demokratik bir ülkede taşıyoruz ne mutlu bize. :nija: :kötü:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2014, 22:27:03 »
ahmet mehmet sezer fark etmez. devlet buyugu her zaman devlet buyugudur. bugun ahmettir yarın mehmettir. beğeniriz veya beğenmeyiz orası ayrı mevzudur.
başbakan ve cumhurbaşkanı herhangi bir yere gittiği zaman güvenlik gereği o bölgede araç bırakılmaz ve temizlenir. ya başka bir sokağa aktarılır yada otoparka çekilir ve bu çekme neticesinde vatandaştan PARA ALINMAZ!  tabi park yası olan bi yer değilse!
130 tl nizi geri alabilirsiniz.  belediyeye gidip dilekçe vereceksiniz. onlarda trafik vakfına yazı yazacaklar trafik vakfı da sizden aldığı parayı iade edecek. 
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2014, 22:30:12 »
Geçmiş olsun Hasan bey.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2014, 22:35:23 »
ahmet mehmet sezer fark etmez. devlet buyugu her zaman devlet buyugudur. bugun ahmettir yarın mehmettir. beğeniriz veya beğenmeyiz orası ayrı mevzudur.
başbakan ve cumhurbaşkanı herhangi bir yere gittiği zaman güvenlik gereği o bölgede araç bırakılmaz ve temizlenir. ya başka bir sokağa aktarılır yada otoparka çekilir ve bu çekme neticesinde vatandaştan PARA ALINMAZ!  tabi park yası olan bi yer değilse!
130 tl nizi geri alabilirsiniz.  belediyeye gidip dilekçe vereceksiniz. onlarda trafik vakfına yazı yazacaklar trafik vakfı da sizden aldığı parayı iade edecek.

Aynen.  :tamam: Yukarıda bende sormuştum, park etme yasağı olmayan bir yerden , konu sahibi arkadaşın yaşadığı durum vb acil durumlar hariç, hiç bir şekilde keyfi aracınızı çekemezler, çekemeyecekleri gibi de hiç bir ücret talep edemezler. Aksine siz onlardan bu şekilde bir olaydan mağdur olduğunuz için dava açabilir hakkınızı maddi manevi alabilirsiniz.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2014, 23:12:35 »
Aracınızı park etme yasağı olmayan bir yere park ettiğiniz halde mi bu ücreti ödediniz?

Mesele park yasağı olan ya da olmayan bölge değil. Mesele benim aracın 34 plakalı olması.. Çekilen otoparkta pert araçlar dışında bir tane bile 66 plaka göremedim.. 34, 06, 19.. ne varsa toplamışlar.. Otoparktan aracı teslim alırken imzaladığım kağıtta çekme sebebi olarak önceden başka birşey yazıyomuş ama üzerini karalayıp "park yasağı olan bölgeye park etme" diye kalemle yazmışlardı, bende aracı mecbur olduğum için almak zorundaydım, dolayısıyla da ücreti ödeyip o kağıda imza attım ve yanılmıyorsam bu hukuken aracı park yasağı olan bölgeye park ettiğimi kabul ettiğim anlamına geliyor.. Şu andan itibaren şikayet etsem de faydası olur mu ? Halbuki park ettiğim yer mahalle arası ve apartmanın önü, park yasağı ve duraklamayla iligili hiçbir tabela da yok, devamlı araçların park ettiği bir yer yani..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2014, 23:20:49 »
aracı park ettiğiniz yerin, değişik zamanlarda park edilmiş araçlarla dolu ikenki halini resimleyin. syn başbakanımızın gelişi nedeni ile çekilen araçlardan para alınmaması gerreklidir diye usturuplu bir dilekçe yazın ve valilik e verin. belediyeye verin. cevap vermek zorundalar ve paranızı iade etmek zorundalar.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2014, 23:27:44 »
Adamlar uyanık çıkmışlar  :argh: Malesef ki bir şekilde kılıfına uydururlar. Çekilen yer ile alakalı bir adres vb bir ibare varmı? Aracınızın park ettiği yer ile alakalı? Eğer varsa o adresle alakalı Sn.Arif Beyin dediği gibi müracatta bulunabilirsiniz.

Yabancı araç görünce toplamaları normal, halbuki sorgulama yapsalar sizin telefonunuza kadar ulaşabiliyorlar. Mahalleli de yabancı görünce arabayı kesin şüphelenip götürmüşlerdir. Geçmiş olsun.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2014, 23:37:19 »
Geçmiş olsun, heryerde aynı bela, Bizim burda da , hülocan ların toplantısı konuşması var diye, millet üşüştü, otoparkta başında bekledik arabaların mecbur, abuk sabuk park etmeye kalktılar kovaladık. Ayrıca bulunduğum sitede, o partiye çıkan oy oranının %15 civarında olmasına rağmen, bütün siteye bayraklarını astılar. Ama hala prim verip, takım tutar gibi parti tutuyoruz, kabahat yine vatandaşın.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 24, 2014, 00:01:16 »
ya ne diyeyim hasan bey gerçekten tirajı komik bir olay ...asıl bomba otoparkçının söylediği olmuş:) geçmiş olsun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 24, 2014, 04:28:57 »
İşte bunlar hep gemiciğimizin olmamasından. Halbuki gemiciğimiz olsaydı hiç park sorunu yaşamazdık.  -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 24, 2014, 09:03:09 »
Siyaset kurbanı olmuşsunuz. Bu ülkede asil değil vekil makbul.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.