0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hafif sert kalkislarda o kut sesini biz de aliyoruz malesef sanki akslarda veya sanzumanda bir yerde bosluk var gibi kut sesi geliyor (1.33 corolla 2012) Servise sorduk ve tabikide normal dediler abi bunlarin torku yuksek olunca ondan da yapabiliyor o sesi dedi (127nm tork )geri vitese gecmeme sorunu da dediginiz gibi arasira oluyor debriyaja tekrar basip cekiyoruz bazen 2 defa da basip cekiyoruz oyle geciyor. geri vites dislisinde senkromec yokmus sanirim o yuzden normal bir durummus
Bahsettiğiniz olay benim başıma henüz gelmedi ancak aklımın bir köşesinde tutuyorum.
Aynı sorun bende de var. Vites geçiş problemi için Debriyaj ayarı sonrasında ( serviste ) olmaya başladı. Değişik debriyaj ayarı seviyesinde azalıp arttı. Şu an beklemedeyim. Servis bişey olursa değiştiririz garantiden dedi. Debriyaj yaylarının yıpranması yada hatalı debriyajdanda olabilir diye düşünüyorum.Mesaj Birleştirildi: Mart 04, 2015, 14:17:34Ahmet abi debriyaj tam kavrarken küt diye yüksek sesli ve aracı sarsan birşey oluyor. Debriyajı çok yumuşak bırakıyorum Üstelik 5 ve 6. vitesdede yapıyor. Aracın devri vites değiştirirken normal sınırlarda. ( 2500 rpm)Debriyaj kavrama ayarı ile bu sesin sıklığı artıp eksiliyor. Birde herzaman yapmıyor.