0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkeze selam;foruma dün katıldım ancak zaman zaman dışarıdan tekip halindeydim, konumuz;arabamın orijinal jantı 205/55/16 ben bunu 225/45/17 yapmak istiyorum. depoyu her fullediğimde ortalamayı sıfırlıyorum ve genelde 5.2 lt tüketiyorum.bu değer 225 lastiklerden sonra kaça çıkar beni bu konuda aydınlatırmısınız?NOT: lastikler 215 te olabilir.225 kesin olacak değil.
5.2 süper hele birde şehir içiyse lokum gibi
6.7 yi gördüm bir kez en iyi tüketim olarak
225 / 45 ile 205 / 55 aynı sayılır bi sorun olmaz konfor olarak , bu 45 55 dediğimiz değerler yanağın tabana olan oranıdır lastiği genişletip yanağın ölçüsü küçülsede aslında eskisine yakın bir et kalınlığına sahip olur çok ufak bi fark olacak oda yeni jantın eski jantıa göre olan büyüklüğü zaten.ben 1.6 corollama 195/55/15 ten 205/45/17 ye geçtim yakıtta hissedilmeyecek bir artış oluyor , konforda yay takmıyorsanız hissedilecek bi değişiklik olmaz, ancak genelde yeni heves lastik yay hava filtresi takıldığında insanlar bir hışımla test amaçlı gaza biraz fazla basarlar ve araba çok yakmaya başladı derler , aksine açık hava filtresi yakıtı arttırmaz azaltır ancak hava filtresi takanlar gaza basınca arabadan çıkan sesi sevdikleri için eskisine oranla daha sert kullanmaya başlarlar ve araba çok yakıyor derler
205 60 15 dan 215 50 17 ye geçmeyi planlıyorum aradaki değişim -0.87 çıktı +-%3 sorun değil dendi banahttp://www.kmlastik.com/Lastik-ebat-hesaplama-sihirbazi,DP-8.htmlburadan hesaplayabilirsin