Gönderen Konu: Aracın altın çökük var ?Çok canım sıkkın  (Okunma sayısı 1246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Aracın altın çökük var ?Çok canım sıkkın
« : Şubat 20, 2014, 12:22:42 »
Arkadaşlar geçen haftalarda araç süpürgesi ile aracımın içini temizledim iki şey dikkatimi çekti .Birincisi gaz pedalının olduğu yerde ayak koyma plastiği var plastiğin sağ üst köşesinde böyle bir çıkıntı var ama plastiğin kendisi de çıkıntıyla beraber o şekilde orijinal gibi duruyor ama hb corollam da bu durum yoktu hani beni rahatsız etmez ama dikkatimi çekti daha sonra sağ arka köşeyi temizlerken koltuk altına gelen kısmın yüksek olduğunu gördüm Allah Allah dedim heral de devre falan var dedim Neyse önemsemedim gel gelelim bu hafta aklıma geldi aracın altına eğildim baktım pedal tarafında bir şey göremedim ama arka tarafta o yüksekliğin olduğu  yerde alttan vurulduğunu gördüm muhtemelen taşa felan vurmuş baya avuç içi kadar çökmüş oda hizaladığım da koltuğun altındaki yüksekliğe denk geliyor. Aracı alırken life kaldırıp altına bakmak aklıma gelmedi dış aksamda kaza bela olmayınca valla genel olarak bakmaya çalıştım ama bir tek orayı gördüm. Şimdi aklımda şu var acaba pedal kısmını oradaki o çıkıntıda alttan bir darbe mi aldı yoksa orijinali mi öyle  gel gelelim koltuğun altına denk gelen çöküntüyü en yapabilirim. İyiden iyiye kıllandım life kaldırtıp komple baktı racam bir anormallik var mı diye 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Aracın altın çökük var ?Çok canım sıkkın
« : Şubat 20, 2014, 12:22:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın altın çökük var ?Çok canım sıkkın
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2014, 13:04:29 »
Arkadaşlar geçen haftalarda araç süpürgesi ile aracımın içini temizledim iki şey dikkatimi çekti .Birincisi gaz pedalının olduğu yerde ayak koyma plastiği var plastiğin sağ üst köşesinde böyle bir çıkıntı var ama plastiğin kendisi de çıkıntıyla beraber o şekilde orijinal gibi duruyor ama hb corollam da bu durum yoktu hani beni rahatsız etmez ama dikkatimi çekti daha sonra sağ arka köşeyi temizlerken koltuk altına gelen kısmın yüksek olduğunu gördüm Allah Allah dedim heral de devre falan var dedim Neyse önemsemedim gel gelelim bu hafta aklıma geldi aracın altına eğildim baktım pedal tarafında bir şey göremedim ama arka tarafta o yüksekliğin olduğu  yerde alttan vurulduğunu gördüm muhtemelen taşa felan vurmuş baya avuç içi kadar çökmüş oda hizaladığım da koltuğun altındaki yüksekliğe denk geliyor. Aracı alırken life kaldırıp altına bakmak aklıma gelmedi dış aksamda kaza bela olmayınca valla genel olarak bakmaya çalıştım ama bir tek orayı gördüm. Şimdi aklımda şu var acaba pedal kısmını oradaki o çıkıntıda alttan bir darbe mi aldı yoksa orijinali mi öyle  gel gelelim koltuğun altına denk gelen çöküntüyü en yapabilirim. İyiden iyiye kıllandım life kaldırtıp komple baktı racam bir anormallik var mı diye

En iyisi lifte kaldırıp detaylı inceleme yapmak. Farkında olmadan bir yerlerden darbe almış olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2014, 14:27:09 »
Hani öyle kullanımında bir anormallik yok gidişinde çekişinde bir anormallik yok .Ama altını sağlam vurmuşlar Allahtan fren ve benzin tertibatının olduğu yere gelmemiş boşluğa gelmiş ama başka yerlere darbe gelmiş mi bilmiyorum hani iyice baktım ama life kaldırıp bakmak gibi olmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2014, 15:11:49 »
arabayı kaldırırken oluyor onlar. hayvan gibi abanıyorlar lifte bide düz sac zemine koyuyorlar ucunu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2014, 15:40:40 »
Valla Anıl darbe almışta olabilir dediğin gibi lastik patladığında aracı oradan kaldıramaya çalışılmışta olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2014, 16:19:22 »
Valla Anıl darbe almışta olabilir dediğin gibi lastik patladığında aracı oradan kaldıramaya çalışılmışta olabilir

Bu ihtimal çok yüksek Yücel. Zaten dikkatli bir şekilde bakıldığında kriko ile mi yapıldı darbe veya sürtme mi anlarsın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2014, 17:04:11 »
Ya hayır abi sorun değil babam eski kaportacı ben kendimde düzeltirim ama yolcu tarafını koltuğunu sökmek lazım airbag bağlantıları felan tam orda olur ya bir şey olur ona korkuyorum yoksa 2 çekiçlik işi var bakalım havanın güzel olduğu bir gün airbag bağlantısını jakından çıkarıp koltuğu sökük ilk önce kablo bağlantısı var mı ona bakacam daha sonra sıkıntı olacak bir yer değilse takoz koyup çekiçle düzeltecem bakalım babamda görsün ne diyecek