Gönderen Konu: Dizel siyah duman  (Okunma sayısı 1995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '07
Dizel siyah duman
« : Şubat 20, 2014, 09:39:52 »
herkese merhaba;

bir konuda bilgi almak istiyorum. 2007 model dizel Corolla'm var geçenlerde yanlışlıkla benzin koydular daha sonra enjektörleri test edip memelerini ve depoyu temizlediklerini söylediler. Ancak ondan sonra araba daha sesli çalışmaya başladı ve gaza fazla dokununca siyah duman atmaya başladı nedeni nedendir acaba?
Bazı ustalar ;
kurum olduğunu
enjektörleri beyne tanıtmadıkları gibi şeyler söylediler...
saygılar

Toyota Club Türkiye

Dizel siyah duman
« : Şubat 20, 2014, 09:39:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel siyah duman
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2014, 09:59:59 »
Enjeksiyon sisteminden olabilir. Tanımadığı yakıttan ötürü Ecu karışım yönetme kararsızlığı olabilir. Doğru değerlere gelince normale döneceğini düşünüyorum. Nasıl böyle bir hata yapar istasyon anlamak mümkün değil, onlardan kaynaklıysa zararınızın tazminini talep edin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2014, 10:07:29 »
Normalde dizellerde fazla gaza basınca siyah duman atar , ama sizin durum önceden farklı işlem gördüğü için servise sormanız daha sağlıklı olur, söylediğiniz işlemler nerede yapıldı ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2014, 10:16:55 »
Bizim arabaya ilk yakıt olarak mazot koyacaklardı zor engelledik.yeni arabaların çoğu ya lpg li yada mazotlu olunca olması gereken bir durum bu.mazot yerine benzin nasıl koyuluyor,büyük sorumsuzluktur.bunu temizleyen kim?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2014, 11:01:54 »
Öncelikle geçmiş olsun sanayiden kulaktan dolma bilgi ile şöyle deyim bende ford marka aracımı yaptırmaya sanayiye gittiğimde sizinki gibi bir olay olmuş motor ustası falan bakıyordu .Bende kulak misafiri oldum söyledikleri şuydu abi dizel motora bir kere benzin bulaştı mı ne yaparsan yap eski düzeni tutmuyor Bu motordan daha hayır gelmez diyorlar dı .İnşallah sizde öyle bir durum olmaz kara duman genelde enjektör memeleri genişlediğinde oluyordu yanlış bilmiyor isem
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2014, 11:42:58 »
  Açıkçası pompalar ve depo ağızları, araç yakıtına göre uygun ya da uymaz olmalı, bunu uygulayan markalar var diye duymuştum.

Siyah duman bir kaç nedenden dolayı olabilir, yakıta bakmak lazım. Ayrıca uzun süre devirsin kullanılan araçta da olabiliyor.

Arkadaşların söylediklerine de katılıyorum. Servis kontrolü sonrası, eğer sorun tespit edilirse, bu soruna sebep olan yerden hakkınızı arayabilirsiniz. Sonuçta onların da sigortası olması lazım bu gibi durumlar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2014, 11:57:50 »
benim bildiğim kadarıyla focus'ta yanlış pompa kullanılamıyor. araç dizel ise dizel yakıt pompasına uygun depo ağzı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '07
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2014, 12:01:45 »
sanayide yaptırdılar, pompayı da bosch dizel serviste yaptırdılar anlamıyorum :-( sanırım servise götürmek gerekiyor :-(
saygılar