0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, aracım 2005 model corolla sol 1.6 hb.aracın gösterge panelinde "esp" anlamına gelen bir sembol var, kitapçığına bakıyorum kontağı açtığınızda bu ışık 2 saniye yanıp sonra sönmeli diyor, eğer hiç yanmıyorsa servise gösterin yazıyor ama aracımda ASR ve ESP nin olup olmadığından emin değilim.bunlar sol modeli için standart donanım mıdır?
70-80 le giderken direksiyona sert bir hamle yapın, bişeyler yanıp sönmüyorsa ESP yoktur(bunu başka araçlarda anlamanız için söyledim. Sizin arabanızda maalesef yok öyle bir şey, bende 1 yıl kadar kullandım, daha sonraki kasalarda sanırım, ekstra para ödenerek VSC kullanılmaya başladı. Yeni yenide standartlaştı sanıyorum.
aracı geçtiğimiz çarşamba günü fethiyeden aldım, fethiye-antalya-afyon-ankara-düzce hattında yaklaşık 1100 km test ettim ve en son eşime teslim edip otobüsle ankaraya döndüm test süresince yaklaşık bütün hızlarda virajlar döndüm 80 km den 170 km ye kadar computest deki ustanın bana dediği de sizin söylediğinize benzerdi, viraja sert gir, gazı kökle, eğer araba gaz yemek yerine otomatik olarak fren yapıyorsa arabada esp vardır demişti, denedim ama öyle birşey olmuyor, bastıkça araba gaz yiyor asr olayında da bildiğiniz asfaltta gazı kökledim araç baya baya pati çekiyor, anladım ki asr de yok, sadece abs var o zaman benim araçta.teşekkürler.
Aracınızda VSC donanımı varsa sunroof ve cruise controlde olmalı idi.Aracınızda opsiyonel olarak bunlarda satılmıştı.
Ahmet abi e12'de vsc sunulmadı die biliyorum makyajdan sonra cruise control sadece otomotik vitesli versiyonda sunroof ile birlikte opsiyoneldi die hatırlıyorum. Birde 1.8T versiyonda trc verken vsc varmiydi ki?