Gönderen Konu: Aracımda ASR ve ESP var mı?  (Okunma sayısı 10369 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
Aracımda ASR ve ESP var mı?
« : Şubat 18, 2014, 21:12:15 »
Merhaba, aracım 2005 model corolla sol 1.6 hb.
aracın gösterge panelinde "esp" anlamına gelen bir sembol var, kitapçığına bakıyorum kontağı açtığınızda bu ışık 2 saniye yanıp sonra sönmeli diyor, eğer hiç yanmıyorsa servise gösterin yazıyor ama aracımda ASR ve ESP nin olup olmadığından emin değilim.

bunlar sol modeli için standart donanım mıdır?

Toyota Club Türkiye

Aracımda ASR ve ESP var mı?
« : Şubat 18, 2014, 21:12:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımda ASR ve ESP var mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2014, 21:17:52 »
aracın gösterge panelinde "esp" anlamına gelen bir sembol var, kitapçığına bakıyorum kontağı açtığınızda bu ışık 2 saniye yanıp sonra sönmeli diyor, eğer hiç yanmıyorsa servise gösterin yazıyor ama aracımda ASR ve ESP nin olup olmadığından emin değilim.

70-80 le giderken direksiyona sert bir hamle yapın, bişeyler yanıp sönmüyorsa ESP yoktur(bunu başka araçlarda anlamanız için söyledim. Sizin arabanızda maalesef yok öyle bir şey, bende 1 yıl kadar kullandım, daha sonraki kasalarda sanırım, ekstra para ödenerek VSC kullanılmaya başladı. Yeni yenide standartlaştı sanıyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2014, 21:23:52 »
70-80 le giderken direksiyona sert bir hamle yapın, bişeyler yanıp sönmüyorsa ESP yoktur(bunu başka araçlarda anlamanız için söyledim. Sizin arabanızda maalesef yok öyle bir şey, bende 1 yıl kadar kullandım, daha sonraki kasalarda sanırım, ekstra para ödenerek VSC kullanılmaya başladı. Yeni yenide standartlaştı sanıyorum.

aracı geçtiğimiz çarşamba günü fethiyeden aldım, fethiye-antalya-afyon-ankara-düzce hattında yaklaşık 1100 km test ettim ve en son eşime teslim edip otobüsle ankaraya döndüm :) test süresince yaklaşık bütün hızlarda virajlar döndüm 80 km den 170 km ye kadar :) computest deki ustanın bana dediği de sizin söylediğinize benzerdi, viraja sert gir, gazı kökle, eğer araba gaz yemek yerine otomatik olarak fren yapıyorsa arabada esp vardır demişti, denedim ama öyle birşey olmuyor, bastıkça araba gaz yiyor :)

asr olayında da bildiğiniz asfaltta gazı kökledim araç baya baya pati çekiyor, anladım ki asr de yok, sadece abs var o zaman benim araçta.

teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2014, 21:27:51 »
aracı geçtiğimiz çarşamba günü fethiyeden aldım, fethiye-antalya-afyon-ankara-düzce hattında yaklaşık 1100 km test ettim ve en son eşime teslim edip otobüsle ankaraya döndüm :) test süresince yaklaşık bütün hızlarda virajlar döndüm 80 km den 170 km ye kadar :) computest deki ustanın bana dediği de sizin söylediğinize benzerdi, viraja sert gir, gazı kökle, eğer araba gaz yemek yerine otomatik olarak fren yapıyorsa arabada esp vardır demişti, denedim ama öyle birşey olmuyor, bastıkça araba gaz yiyor :)

asr olayında da bildiğiniz asfaltta gazı kökledim araç baya baya pati çekiyor, anladım ki asr de yok, sadece abs var o zaman benim araçta.

teşekkürler.
Aynen öyle, esp dediğiniz sistem çekiş olmayan tekerlerdeki kaymayı önlemek için, çekiş olan tekerlerinizdeki güç dağılımını değiştirir, yani arabanız kayma durumuna başlağında müdahale ederek sizi yola paralel hale getirmeye çalışır.
Diğer bahsettiğiniz genel olarak, traction control, yani patinaj önleme olarak anılır, Corollada o da yok maalesef. O dönemin araçlarının bir çoğunda da bu sistemler yoktu, 1 yıl, üst limitlerde kullanmış biri olarak, çok fazla sıkıştırmamanızı tavsiye ederim aracınızı, özellikle virajlarda, düzde bir sıkıntı oluşmaz zaten. ABS de olsun artık :)
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2014, 21:29:31 »

Aracınızda VSC  donanımı varsa sunroof ve cruise controlde olmalı idi.
Aracınızda opsiyonel olarak bunlarda satılmıştı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2014, 21:47:49 »
Aracinizda esp yok.Gostergede vsc kaygan araç işareti veya dikkatli bakarsaniz sağ üste cruise işaretler var ama gosterge  paneli sabit olduğu için her donanida aynı panel kullaniliyor .Ahmet beyin  dediği gibi sol special ado altında satılan otom.vitesli sol lerde sunroof ve cruise var idi.onlarda vsc var.asr dediginiz mercedeslerde anti patinaj ise toyota da adı trc opelde tc o sistemde vsc ile bielikte sunuldugu için oda yok.toyotayi anlamak gerçekten zor.bir önceki kasa corollanin dizelinde vsc ve trc elegant donanımda mevcut iken anahtarsiz giriş sistemi yok idi.Benzinlinin eelegant donanimindada anahtarsiz giriş mevcut iken trc ve vsc yok idi.Sonradan vsc xenon diye benzinli ayrı bir donanım sattılar..Mesela vw sunrofu opsiyonel olarak satarken toyotada extradan birşey alamiyonuz.Allah var toyotada sunrofu yerine kapı tampon bandı opsiyonel olarak alınabiliyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2014, 22:17:09 »
ESP=VSC
ASR=TRC

bunlar keşke standart olsa ya, her modelde adı değişiyor, anlaması zor oluyor. bahsettiğiniz sunroof lu modeli biliyorum, sanırım onlar full+full diye geçiyor ilanlarda, çift renk gögüs olan model, ama benimki o modelden değil malesef. gosterge panelinin standart olmasından dolayı VSC simgesinin olduğunu tahmin etmiştim bende, doğruymuş :)

Teşekkürler cevaplar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2014, 22:25:42 »
çift renk gögüs dediğiniz içi bej döşeme sol lerde.oda sıyah okyanus mavisi yeşil granit gri koyu gride içi bej kögüste o şekilde ..ekstra birsey yok yani
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2014, 00:27:42 »
Aracınızda VSC  donanımı varsa sunroof ve cruise controlde olmalı idi.
Aracınızda opsiyonel olarak bunlarda satılmıştı.
Ahmet abi e12'de vsc sunulmadı die biliyorum makyajdan sonra cruise control sadece otomotik vitesli versiyonda sunroof ile birlikte opsiyoneldi die hatırlıyorum. Birde 1.8T versiyonda trc verken vsc varmiydi ki?
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2014, 01:04:36 »
Ahmet abi e12'de vsc sunulmadı die biliyorum makyajdan sonra cruise control sadece otomotik vitesli versiyonda sunroof ile birlikte opsiyoneldi die hatırlıyorum. Birde 1.8T versiyonda trc verken vsc varmiydi ki?
bende kataloğu var kardeşim, yarın bi sakin kafayla bakayım, bana sunulmadı gibi geliyor, sanki bi sonraki kasada vardı gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2014, 07:19:15 »

E12 makyajlı sedanda VSCli vardı. Ama bu model TRye hiç satılmadı.
HBde ise opsionel olarak SOL'de satıldı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new