Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Fakat benim sormak istediğim asıl soru şu:
El freninin oradan yapılan ayar güvenilir midir? El freni ayarını kampanalardan yapma ile el frenin oradan yapmanın farkları nedir? İkisi de aynı kapıya mı çıkıyor? Sadece el freninin oradan ayarın yapılması başıma iş çıkarır mı? Kampananın oradan da ayarını yaptırayım mı?
Ayrıca şu an el freni istediğim ayarda. Kampananın oradan tekrar bir ayar yapılırsa; sallıyorum şu an 5 tık da el freni tutuyorsa, daha az tık da mı tutmaya başlar? Bu sefer de çok sıkı olduğundan tekrar el frenin oradan ayrıca bir ayar yapılması mı gerekir?
Meyilde bahsettiğiniz gibi kaydırma olayını deneme fırsatım olmadı bugün deneyeceğim.
Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2014, 13:33:07
Biraz önce denedim çok meyilli yerde kayıyor ama çok az meyilin olduğu yerde kaymıyor. Yaklaşık 10 km sürdükten sonra arka jantların ısısına baktım ısınmamış ama diskler çok ısınmıştı. Elini değdirdiğinde yakıyordu. Aradan 10 dkk geçtikten sonra ön tekerlerin disklerini de kontrol etmek geldi aklıma gidip hem ön disk hem arka disklerin sıcaklığına baktım, o arada diskler soğumuş zaten, ikisi de ılık seviyedeydi. Bu durumun el freninin sıkı ayarlanması ile bir ilişkisi olabilir mi?