Gönderen Konu: tavsiye-akıl alma ve yardım  (Okunma sayısı 2221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
tavsiye-akıl alma ve yardım
« : Şubat 18, 2014, 12:19:07 »
değerli abilerim öncelikle hepinize merhabalar..
siteye yeni üye oldum, benim aracım 2012 elegant 1,4d 4d manuel, aracım henüz 12000 km de ve çok memnunum, aracım 2014 şubat ayında deposu doldurdum(4,75 tl den) ve yakıt tüketimi 0,36 kuruş çıktı zaten yaz aylarında da 0,28-0,30 kuruş aralarında tüketimi vardı.bundan önce de 2011 com.ext. dizel aracım vardı mesai arkadaşıma verdim ve şimdide benim aracımı istiyor:)
bende 2013 advance md s otomatik almayı düşünüyorum, aracımı satıp bu aracı almamı tavsiye edermisiniz ve otomatik benzinli modeli kullanan arkadaşlarım yeni zamlarla birlikte yakıt tüketimleri ş.içi kaç kuruşlarda yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

tavsiye-akıl alma ve yardım
« : Şubat 18, 2014, 12:19:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: tavsiye-akıl alma ve yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2014, 19:17:44 »
Mehmet Ali bey, bence sizin aracınız daha çok yeni. Kmsi falan çok güzel. Satmayın güzelim aracı bence
" Less English, more bike."

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2014, 21:22:59 »
elinde araban varsa tut kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2014, 21:49:30 »
Aynen 0 araçların fiyatlarının bu kadar arttigi bir dönemde aracınız da bu kadar yeni ve düşük km.li iken yeni bir araca geçmek maddi durumunuz elverse bile gereksiz bir harcama olacaktir. Aracınızdan bir şikayetiniz yoksa, manuelden otomatige gecmek gibi bir gereksinim yoksa boş yere zarar edersiniz.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2014, 21:57:11 »
Şayet imkan varsa neden olmasın...
Ama ben şahsen dizelden benzinliye geçme işine takıldım, yakıt tüketimi sizi rahatsız edebilir...
Bu arada şu anki aracınız da biraz fazla yakıyor gibime geldi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2014, 22:01:12 »
dizel herzaman az yakmıyor, özellikle motor ısınmadan stop ediyorsa pek kullanışlı değil.
ama diğer taraftan benzinli arabada az yakmayacaktır. çünkü benzinde değil gazda kullanmak zorundasınız. gaza geçmek için ise motorun en az 40 derece olması gerekiyor. belki 4 km yol alsanız son 2 km de gaza geçecek ve o kullanım tarzıda çok yakacak..  bence dizel arabaya sahipse benzinliye geçmek çok mantıklı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2014, 22:26:50 »
paranız varsa heyecan arıyorsanız deneyin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2014, 23:48:07 »
sıfır araçlar çok pahalı bence...aracınız daha temiz değiştirmeye değmez bence...bana para israfı olarak geliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2014, 11:40:50 »
Bunu ocak ayından önce söyleseydiniz çok iyi bir fikir olabilirdi.biz premium multidrive s aldık,şimdi aynı fiyata advance alınıyor.kullanımı rahat güzel,bizde lpg düşüncesiyle aldık +garantiden dolayı vazgeçtik, fakat çok yakmıyor ,şehirler arası 4.8 e kadar ortalama düşüyordu.araç cidden öncekine göre çok güzel,ama çok gereksiz pahalı. Elinizdeki araç düşük km ,az yakıyor,bence boşuna heba etmeyin.derseniz ki sıkıldım değişmek istiyorum. İlla sıfır olmayacaksa internette temiz modeller var.
2012 model 12000 km yine çok,2009 model 30000 km var :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2014, 13:15:39 »
Pahalılık ucuzluk olayı kişinin aylık kazancına göre değişir. Paranız varsa ve bu parayı harcayınca hala ekonomik olarak iyi durumda olacaksanız gerisi sizin zevkinize kalmış, tabiki alınabilir.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2014, 13:34:18 »
Pahalılık ucuzluk olayı kişinin aylık kazancına göre değişir. Paranız varsa ve bu parayı harcayınca hala ekonomik olarak iyi durumda olacaksanız gerisi sizin zevkinize kalmış, tabiki alınabilir.
+1
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2014, 14:56:13 »
Aynen 0 araçların fiyatlarının bu kadar arttigi bir dönemde aracınız da bu kadar yeni ve düşük km.li iken yeni bir araca geçmek maddi durumunuz elverse bile gereksiz bir harcama olacaktir. Aracınızdan bir şikayetiniz yoksa, manuelden otomatige gecmek gibi bir gereksinim yoksa boş yere zarar edersiniz.
doğrusu tamda o sebep ön plana çıkıyor manuelden otomatiğe geçmek istiyorum, fakat yeni Corolla benzinli cvt lerin 40 kuruş civarı bir yakıtı olduğunu duydum ama henüz birinci ağızdan bir duyum alamadım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2014, 15:02:13
Şayet imkan varsa neden olmasın...
Ama ben şahsen dizelden benzinliye geçme işine takıldım, yakıt tüketimi sizi rahatsız edebilir...
Bu arada şu anki aracınız da biraz fazla yakıyor gibime geldi...
değerli abim ,sebebim ben yılda 10 bin 12 bin km arası yapan biriyim, aracımdan hakikaten çokta memnunum, dediğiniz gibi yakıtım biraz yüksek gibi dizel kullanan arkadaşlarım var onlara göre araçları daha az yakıt tüketiyormuş ama ben hala beceremedim o rakamları:), dolayısıyla yeni nesil corollanın motorunu çok övdüler yakıt tüketimide son derece iyi dediler ama benzinli otomatik kullanan kişiden birinci ağızdan bir yakıt tüketimi alamadım şuan formda da güncel değerlere rastlamadım eğer denildiği 40 kuruş bugunki şartlartda yakıyorsa benimle arada çok bir fark kalmıyor bende sadece yeni model ve otomatik olması sebebi ile almayı düşünmüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2014, 15:03:34 »
doğrusu tamda o sebep ön plana çıkıyor manuelden otomatiğe geçmek istiyorum, fakat yeni Corolla benzinli cvt lerin 40 kuruş civarı bir yakıtı olduğunu duydum ama henüz birinci ağızdan bir duyum alamadım.

Benzinli cvt şu an aracımı değiştirecek olsam benim de ilk tercihim olur. Lakin en ekonomik kullanımda bile dizelden daha çok yakacağı kesin. Cvtli auris ve corolla kullanıcıları arada yakıt tuketimlerini paylaşıyorlar. Yılda cok km yapmıyorsanız düşünülebilir.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2014, 15:13:08 »

Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2014, 15:02:13
değerli abim ,sebebim ben yılda 10 bin 12 bin km arası yapan biriyim, aracımdan hakikaten çokta memnunum, dediğiniz gibi yakıtım biraz yüksek gibi dizel kullanan arkadaşlarım var onlara göre araçları daha az yakıt tüketiyormuş ama ben hala beceremedim o rakamları:), dolayısıyla yeni nesil corollanın motorunu çok övdüler yakıt tüketimide son derece iyi dediler ama benzinli otomatik kullanan kişiden birinci ağızdan bir yakıt tüketimi alamadım şuan formda da güncel değerlere rastlamadım eğer denildiği 40 kuruş bugunki şartlartda yakıyorsa benimle arada çok bir fark kalmıyor bende sadece yeni model ve otomatik olması sebebi ile almayı düşünmüştüm.

Şu anki yakıt fiyatlarıyla, gaz pedalına az basıldığı takdirde 40 kuruş çok da zor gözükmüyor açıkçası....
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...