0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar arabamın freni arada bir aşağıda alırken son zamanlarda sıklıkla sonuna kadar basmak zorunda kalıyorum. bu ayarsızlık yüzünden araçlara yaklaşmadan fren denemesi yapıyordum. Debriyaj ve balata bitik olma ihtimaliyle ustaya gittim saoulsun dediğim gibi bitmiş ve değiştirdi. fren hidroliği de tırt olmuş onu da yyeniledi. Lakin çok nadiren yine bu kavrama sorunu devam ediyor. BAŞINA BU TÜRLÜ SORUN GELEN VARMI? NEDEN OLUYOR?
Sizin aracınızı bilmiyorum ama benim eski aracımda da bu problemle karşılaşmıştım. Fren hidroliğinin konduğu bir yer var, seviyesine falan bakılabilen kutu, orada yaylı bir sistem var, o merkezden kaçırma yapıyormuş, conta gibi şeyleri eskidiği için. Fren tutma ma yapmıyordu, sanki basıyorsun ayağım en alta kadar iniyordu, ama ayağımı hafif kaldırıp basınca normal haline geliyordu. Sizdeki sorunda bu şekildemi bilmiyorum
Aynı bu şekildeydi. Kullanılan fren hidroliğinin kalitesizliğindenmiş. değiştirdik geçti. Resmen aracın freni iptal gibi oluyordu. sonuna kadar basıyorum fren almıyordu. bazende yukarda tutuyordu.
Fren hidroliği değişim zamanı geçmiş bile. Kaliteli bir Dot4 ile değişim yapın.
İlk fırsatta değiştittireyim.Tamirci yağ haznesini açıp eliyle baktı gerek yok valla boşuna para harcama dedi değiştirmedi.Kaliteli dot 4 hangi marka kalitelisi?
Toyota'nın kendi Dot 4 'ü
Merak ediyorum nasıl bir sonuç ortaya çıkacak, değişim gerçekleşince durumu buraya bildiririm.
Bu arada yeni fark ettim Maltepe'nin neresindesiniz?