Gönderen Konu: Sigara kokusu  (Okunma sayısı 1919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Sigara kokusu
« : Şubat 17, 2014, 22:00:31 »
Arkadaşlar aracımı yeni aldım. kendim sigara kulanmıyorum, Aracın içi çok sigara kokuyor. taban döşemesi temiz ancak tavan ve kapı direkleri kirli. Sizce neyle temizlesem bu kokudan kurtulurum. Tavan döşemesinde sarkma olur mu. Araç 2011 corolla.

Toyota Club Türkiye

Sigara kokusu
« : Şubat 17, 2014, 22:00:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigara kokusu
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2014, 22:08:54 »
Bence tavana dokunmayın, illa temizlenecek diyosanız profesyonel bir yere temizletin. Ben iç plastik için the solution, kumaş için aspirin, iç deri için turtle wax leather cleaner kullnıyoru
atas malzemelerini de önerenler çok
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2014, 22:11:24 »
Bence tavana dokunmayın, illa temizlenecek diyosanız profesyonel bir yere temizletin. Ben iç plastik için the solution, kumaş için aspirin, iç deri için turtle wax leather cleaner kullnıyoru
atas malzemelerini de önerenler çok

tavanı silersem ne gibi sıkıntı yaşarım. tek korkum sarkma olurmu veya sigara lekesi tavana yayılıp çıkaramassam dalga dalga olur mu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2014, 22:11:37 »
birkerelik güvendiğiniz biryere götürüp temizletin bence.nasılsa sigara kullanmıyorsunuz.bir daha bu sorunu yaşamıcaksınız.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2014, 22:24:53 »
birkerelik güvendiğiniz biryere götürüp temizletin bence.nasılsa sigara kullanmıyorsunuz.bir daha bu sorunu yaşamıcaksınız.

sonax gibi profösyonel yerlere maddi yönden götürememde, bi oto yıkamacıyla görüştüm ben yaparım dedi. Oraya bari götüreyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2014, 22:28:16 »
bence acele etmeyin nekadar adı duyulmamış olsada bu işi çok iyi yapan yerler var.piyasadan daha düşük fiyatlara onlar kadar iyi yapıyorlar.biraz araştırın öle hareket edin derim.kendiniz yapıcaksanız eliniz yatkınsa yapın aklınızda soru işareti kalmıcaksa tabi.ama eliniz yatkın degilse aklınızda soru işareti kalıcaksa birkerelik yaptırın gitsin bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2014, 22:59:43 »
Mustafa bey bildiğim kadarıyla sarkma olmaması için tavan bezindeki yapışkanın yapısını bozmayacak bir şey ile sarkmaya sebep olmadan temizlenmesi geerekşyor o yüzden bence siz ellemeyin pişman olursunuz. Ha silersiniz birley olmaz tertemiz olur, bu ihtimal de var. Riski almak ya da almamak size kalmış
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2014, 09:42:43 »
Mustafa bey bu işi ya kendiniz yapacaksınız yada yaptıracaksınız .Ama tavanı çok ıslak silerseniz tavan sarkma yapabilir .Bu ae101 marketlerde aspirin diye bir şey satılıyor .Genel temizlik için kullanan arkadaşlar araç döşemesinde çok başarılı olduğunu söylüyor .

Birde bizim patron ikinci el bir golf almıştı 2009 du sanırım eşine aldığı için temiz olmasını istiyordu .Sonax a bıraktı Ozan temizliği denen bir temizlik var aracın iç mekanı komple havalandırma kanallarına kadar temizleniyor .İnanmazsınız belki ama araba sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi geldi hayret ettim o kapı içleri tavan döşemeler göğüsteki yerler falan bir görseniz resmen arabayı söküp için, yenilediler sandık 200 liraya yapmışlar .Bence maddi olarak sizi zorlamazsa kesinlikle bunu yaptırın bir  kere yaptırın daha sonrasında temiz kullanırsanız bir daha gerek kalmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2014, 09:44:35 »
Arkadaşlar aracımı yeni aldım. kendim sigara kulanmıyorum, Aracın içi çok sigara kokuyor. taban döşemesi temiz ancak tavan ve kapı direkleri kirli. Sizce neyle temizlesem bu kokudan kurtulurum. Tavan döşemesinde sarkma olur mu. Araç 2011 corolla.

Loc ile temizlemeyi tavsiye ederim. Sigara kokusu çıkmayacak bir koku değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2014, 10:23:34 »
maddi olarak sıkıntı olmayacaksa bence profesyonel olarak bu işi yapan bir yere yaptırın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2014, 14:34:40 »
maddi olarak sıkıntı olmayacaksa bence profesyonel olarak bu işi yapan bir yere yaptırın...

Maddiyat sıkıntılı. hafta sonu hafif bir ıslak bezle deneyeceğim. Çok nemli olmazsa sanırım sarkma olmaz. arabada hala orjinal halı pas pas var. onları da atacam yeni paspas aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2014, 16:33:50 »
Mustafa abi maddiyat sıkıntılı olduğuna göre yapman gerekeni söyleyim.A101 marketten veya herhangi bir yerden aspirin diye bir genel temizlik spreyi var fiyatı gayet makul 2-3 lira bir şey aracın kirli olan bölümlerine çok yakından olmayacak şekilde ve de gözüne kulağına dikkat ederek sık abi her yerine eşit şekilde ama abartma eline hafif nemli bir sünger al ve güzelce tavanın her yerine deterjanı yedirmiş ol. Daha sonra 2-3 dakika bekle daha sonra iyice suyunu sıktığını bir bezle aşırı bastırmadan tavanı sil ciddi kol gücü ister tavanı ön ve arka bölüm halinde 2 parça halinde sil bezi sürekli duru su ile yıka iyice sık öyle sil hatta suya yumuşatıcı katarsan aracın içi hem güzel kokar hem de suda kireç sertliği olmaz .Ayrıca bu işlemden sonra aracın kloriferini iyice çalıştır aracı fırın gibi ısıt yaklaşık 30-45 dakika çalıştıman tavsiyemdir kuruması için veya sıcak bir günde yap kurusun ben bu tür işlemleri temmuz ağustos aylarında yaparım sabahtan yaparım öğlende güneş altın aracın 4 kapısını  açarım araç 1 saat sonra zaten kurumuş oluyor eski ae101 kasamız vardı 13 yış bindik heralde 10 defa silmişimdir hiç sarkma felan yaşamadım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2014, 17:13:30 »
bende sizin gibi aynı sıkıntıyı yaşadım sigara içmiyorum ve aracın önceki sahibi tam bir tiryakiymiş eşime arabayı göstermeye gittiğimde eşimin midesi bulanmıştı. 130 lira yıkamacılara verdim temizlettim bayağı bi çıkmıştı kokusu,ama zaman içerisinde tamamen çıkıyor sigara kokusu şimdi çok şükür yeni gibi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2014, 17:27:44 »
Eğer Ankara'daysanız, dikmen polisevi altında shell benzinliğin alt katında detaylı temizliği tavsiye ederim.
Ben 125 tl verdim aracı temizletmiştim eski aracımı.

Anlatılmaz yaşanır bir duyguydu. Tertemiz olmuştu ve içi öyle güzel kokuyordu ki tadından yenmezdi.
"Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil: tarih beni aklayacaktır"  Fidel Castro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2014, 17:28:47 »
WÜRTH ün quick fresh diye bir ürünü var.
Bu sprey şeklinde ve bir kullanımlık.Aracın havalandırmasını çalıştırıp iç sirkülasyon moduna alıyorsunuz.Camlar kapalı vaziyette spreye basıp araç içine bırakıyorsunuz. 15 dakika araç çalışır vaziyette kalıyor sonrasında iyice havalandırıyorsunuz aracınız tüm kokulardan arınıyor ilk günkü gibi oluyor.Fiyat konusunda bilgim yok banda hediye gelmişti.Bilgi olsun diye paylaşmak istedim.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2014, 21:34:16 »
Nasip olursa hafta sonu kendim yapacam. sonucunu paylaşırım. bu aracın tavanı daha kalın gibi, inşaallah birşey olmaz. Önceki aracım astra g'ninde silmiştim onda sarkma olmamıştı.