Gönderen Konu: corollamı sattım  (Okunma sayısı 2260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: corollamı sattım
« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2014, 23:11:16 »
honda da toyota da bu sınıfta içine ses alıyor (hem motor hem yol). bu yüzden toyota'dan honda'ya geçtiğinizde en kötü ihtimâl ile yalıtım konusunda aynı durum devam eder. yalnız civic'i lpg falan da kurtarmaz benden söylemesi. özellikle otomatik alırsanız yakıt konusunda biraz canınız yanabilir.

sattığınız aracı kullanan biri olarak söylüyorum bunları. belirttiğiniz model yıllarına ait honda'yı da kullanmış bulunduğum için görüşlerimi aktardım. bence biraz zorlarsanız ya da birikim yapıp beklerseniz sıfır km tsi leon alabilirsiniz. yakıt açısından memnun eder. diğer yandan 2009-2011 arası 6 ileri vitesli şanzımana sahip corolla da düşünülebilir veya dizele sıcak bakıyorsanız 2007-2009 arası yine 5 ileri vitesli şanzımana sahip corolla da bulunabilir. değer kaybı yaşamamış olursunuz hatta ilerde kâra geçebilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2014, 23:11:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 17, 2014, 23:20:40 »
Aslında dizel toyota düşünmedim değil ama forumda okuduğum yağ yakma sorunları ve güçsüz bir dizel motor olmasından dolayı eledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 17, 2014, 23:34:05 »
Aslında dizel toyota düşünmedim değil ama forumda okuduğum yağ yakma sorunları ve güçsüz bir dizel motor olmasından dolayı eledim.

yag yakma sorununa ben çok takılmıyorum.2002 corolla sol var bende ve kronik bizde sanırım.ayda 1lt eklettirio kendine yani.ama performansda düşüşüm yok.vw leri düşünün seata sıcak bakmıyorsanız isterseniz.illa lpg takıcaksanız tabi tsı motor bakmayın.volvoları inceleyin isterseniz çok bilgim yok ama sonuçta volvo kalitesi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 18, 2014, 08:15:14 »
yag yakma sorununa ben çok takılmıyorum.2002 corolla sol var bende ve kronik bizde sanırım.ayda 1lt eklettirio kendine yani.ama performansda düşüşüm yok.vw leri düşünün seata sıcak bakmıyorsanız isterseniz.illa lpg takıcaksanız tabi tsı motor bakmayın.volvoları inceleyin isterseniz çok bilgim yok ama sonuçta volvo kalitesi

Sanırım yağ yakma olayı az veya çok bütün araçlarda var. önceki aracım astra G dede vardı. şehir içinde hiç eksiltmiyor ancak şehir dışına çıkıp motor ısınınca eksiltiyordu. umarım corollada yoktur böylebir sıkıntı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 18, 2014, 09:30:18 »
Alana da satana da hayırlı olsun diyerek söze başlayım .Bende geçen yıl 11 ayda 2005 sol hb sattım granit gri bagaj kapağı ve sol çamurlukta  boya vardı ufak tefek şeylerde vardı ama genel olarak temiz bir araçtı 128.350 km de sattım .27,750 ye verdim .Alan kişiyi sevdim yoksa 28 e kastırabilirdim alan kişide arabayı çok beğenmişti alırdı açıkçası.Şimdi 2006 terra sedan var gümüş gri  83 binde aldım full toyan bakımlı ilk sahibinden Ankara arabası kaza boya değişen yok ufak defak çizikler var artık oralarına da takılmıyorum 29 bine  aldım 1 milyar fazla verdim biliyorum ama araç çok temiz ondan dolayı verdim .Şu nu deyim 26-27 binin altına alına e12 kasada birşeyler kesinlikle var diye düşünüyorum çün ki çok araç baktım oradan biliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 18, 2014, 14:38:30 »
bende 10 gün önce 2011 comfort extra aldım. araç hatasız 23.000 km de. extra özelliğine ek olarak çelik jant ve bagaj spooler var. 42.000 e aldım. Piyasaya göre biraz pahalı sanırım . sırf km düşük diye aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 18, 2014, 17:36:19 »
öncelikle hayırlı olsun gönlünüze göre bir araç almayı nasip etsin Yaradan. Satış fiyatınız eğer arabam gerçekten temizdi diyorsanız ucuz gitmiş bence. Bende de 2006 HB 125binde lpgli, sağ ön kapı ve çamurlukta garaja sürtmeden dolayı boyalı corolla var bugün satacak olsam 26binden aşağı satmam.

Diğer mevzuya gelecek olursak sizn yerinizde olsam corolla hb yi satıp auris almazdım çünkü uzaktan baktığınızda corolla hb ile aurisi birbirine benzeten çok olur. Değişikliği seven birisi iseniz kasayı değiştirmenizi öneririm. Honda civicler gerçekten güzel araçlar yalnız yakıt konusunda sizi corollaya nazaran biraz üzer. Onun dışında yeni focus ve octaviayıda incelemenizi tavsiye ederim
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 19, 2014, 09:59:14 »
Auris kullanıcıları yanlış anlamasınlar ama e12 hb kasalar auris ten daha konforlu ve geniş hb Corolla mı sattığımda auris almaya karar verdim araçların dış görünüşü çok hoşuma gidiyordu .2008 bir tane araç ile internette buldum telefonda anlaştık buluştuk araca baktım abi araçta bagaj namına bir şey yok fiestanın bagaj bile daha büyüktür iç aksamı insanı sıkıyor .iç aksamda kullanılan malzeme kalitesi kötü geldi bana .Baabamla bakmaya gitmiştik oğlum senin sattığın araç bundan çok daha üstündü bunun her yeri plastik dar bagaj diye bir şey yok 27 bini buna mı verecen dedi.Bi 27 bine baktım birde arabaya etmez dedim çıktım geldim bir daha da bakmadım .2006 tera seda aldım zaten aklımdaydı birtane denk geldi tam gönlüme göre kazasız boyasız km si düşük full servis bakımlı 29 bine aldım gönül rahatlığı ile biniyorum.Abi şunu bilir şunu söylerim e12 kasa toyotalar AE101 serisinden sonra çıkardığı 2 nci efsane kasadır .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 19, 2014, 13:51:12 »
Auris kullanıcıları yanlış anlamasınlar ama e12 hb kasalar auris ten daha konforlu ve geniş hb Corolla mı sattığımda auris almaya karar verdim araçların dış görünüşü çok hoşuma gidiyordu .2008 bir tane araç ile internette buldum telefonda anlaştık buluştuk araca baktım abi araçta bagaj namına bir şey yok fiestanın bagaj bile daha büyüktür iç aksamı insanı sıkıyor .iç aksamda kullanılan malzeme kalitesi kötü geldi bana .Baabamla bakmaya gitmiştik oğlum senin sattığın araç bundan çok daha üstündü bunun her yeri plastik dar bagaj diye bir şey yok 27 bini buna mı verecen dedi.Bi 27 bine baktım birde arabaya etmez dedim çıktım geldim bir daha da bakmadım .2006 tera seda aldım zaten aklımdaydı birtane denk geldi tam gönlüme göre kazasız boyasız km si düşük full servis bakımlı 29 bine aldım gönül rahatlığı ile biniyorum.Abi şunu bilir şunu söylerim e12 kasa toyotalar AE101 serisinden sonra çıkardığı 2 nci efsane kasadır .
Kesinlikle katılıyorum dediklerinize Yücel bey bizim bir personelin2011 corollası var full özellikli olmasına rağmen e12 corollalar her yönden daha güven verici. Dediğiniz gibi efsane serisinin 2. otomobili e12ler 3.süde bu son çılardıkları kasadır diye düşünüyorum
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 19, 2014, 21:32:38 »
Sahibinden com'da sabahlıyor akşamlıyorum ama bir türlü istediğim gibi araba bulamadım:(:(civic fiyatları almış başını gitmiş yakalayana aşk olsun:):)sizlere sormak istediğim 38binlik bir arabada :3 tane hasar (1213TL ,3409TL ,2745TL) bir tanesi ön çamurluk ,bir tanesi arka çamurluk,bir tanesi de arka tampon değişimi hepsi yetkili serviste yapılmış başka birşey yok arabada hasarlar biraz fazla mı sizcede yoksa fiyatın uygun olduğunu düşünürsek tolere edilebilir mi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 19, 2014, 21:54:07 »
Sahibinden com'da sabahlıyor akşamlıyorum ama bir türlü istediğim gibi araba bulamadım:(:(civic fiyatları almış başını gitmiş yakalayana aşk olsun:):)sizlere sormak istediğim 38binlik bir arabada :3 tane hasar (1213TL ,3409TL ,2745TL) bir tanesi ön çamurluk ,bir tanesi arka çamurluk,bir tanesi de arka tampon değişimi hepsi yetkili serviste yapılmış başka birşey yok arabada hasarlar biraz fazla mı sizcede yoksa fiyatın uygun olduğunu düşünürsek tolere edilebilir mi??

hakan bende 1 ay boyunca çok araba aradım, sanki senin bahsettiğin aracı hatırlıyorum gibi, hasar kayıtlarından hiç yabancı gelmedi. linki varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 19, 2014, 21:56:32 »
arac gri 2010 makyajlı kasa premium manuel vites civic.58000km de bir arkadasımda 34500 gibi verecek bana en son ama hasar kayıtları tereddüt ettirdi beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 19, 2014, 22:00:17 »
fiyat iyi gibi zaten bu araç hatasız olsa 40.000 den aşağı alamazsın. km çok yüksek sayılmaz. Ancak millet araç alırken ilk sorduğu hasar kaydı varmı diyor. değişme sebepleri kazadan dolayı değilse alınabilir.  ön çamurluğun değişme sebebi nedir acaba, diğerleri önemli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 19, 2014, 22:04:16 »
arkadas orta seritte kavsaktan gecerken sağdaki araç kavsağa girmeye çalısıyor sol çamurluktan vuruyor.araba serviste yapılıyor servisten cıkarken arkadaş arka çamurluğu sürtüyo :)zaten 3400lük ve 2700 lük hasarlar bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 20, 2014, 01:00:04 »
arkadas orta seritte kavsaktan gecerken sağdaki araç kavsağa girmeye çalısıyor sol çamurluktan vuruyor.araba serviste yapılıyor servisten cıkarken arkadaş arka çamurluğu sürtüyo :)zaten 3400lük ve 2700 lük hasarlar bunlar.

Eğer bildiğiniz bir araba ise teretdüt etmeyiniz, sürtmeden dolayı yapılan tamirat çokta mühim değil. Siz temiz baktıktan sonra satmak istediğinizde aldığınız fiyata satabilirsiniz.

Yaklaşık 1 yıl önce 2002 corollam vardı(eski kasa)2011 mayısta 17.300e almıştım ben domuza vurdum ön kaput, radyatör, panjur, farlar hepsi yan sanayi ürünleri ile değişti ve sağ sol çamurluk işlem gördü. Arabama gözüm gibi bakıyordum ama Kazadan 1 ay sonra siboblar arıza verdi. yaptığım kazayla birlikte 4bin civarında masraf ettim ama tam 2 yıl sonra 2013 mayısında aldığım aynı fiyata sattım arabamı. Kaza yapmamış olsaydımda yine aynı fiyat ederdi.

Biraz uzattım lafı kusura bakmayın ama sözün özü çevrenizde temiz binici olarak biliniyorsanız satarken bir zarar edeceğinizi düşünmüyorum. Ve 2010 honda civic için iyi bir fiyat bence. Hayırlı günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 20, 2014, 21:37:43 »
bugun almaya çalıştığın arabaya bakmaya gittim ve cok hoşuma gitti.aracın tüm 10bin  bakımları yetkili serviste yapılmış tüm faturaları gördüm öyle ki alınan 4 lastik bile yetkili servisten değiştirilmiş:)= . örneğin cıkan 3500 lük hasar kaydının onarımının faturasını inceledim 1700TL parça parası, 1200TL işçilik parası 500TL kdv.dısarda 1500 2000TL gibi bir fiyata yapılanilecek bir hasar tamamen yetkili servis şişirmesi olduğunu gördüm.sizden ricam bu arabanın detaylı ekspertizini yaptırabileceğim bir yer önerisi?