Gönderen Konu: Shift saçmalığı .  (Okunma sayısı 4254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Shift saçmalığı .
« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2014, 20:25:20 »
Ben kafama göre takılıyorum yoksa canımı sıkıyor abi shift ışığı :lol: 2500'De sabit olarak değiştiriyorum.

Aynen ya o kim ki bana karışıyor . :)  Konu aslında gerçekten ekonomi yaptırıp yaptırmadığı . Ben 50 km gidiş geliş 100 km olan bir yolda çok daha önce ortalama değeri sıfırlayarak denedim shift yanmadan gittiğimde araç daha fazla yaktı . Ama şu var aynı yolu yazları her hafta sonu kullanırım ve sırf motor sesi için 2000 devirde 5. veya 6. viteste giderim . Sadece 1 kere 2500 ve üstü devirde 4. viteste deneme amaçlı gittim ve araç daha az yaktı . Belki bir daha denesem daha fazla yakacak ama anlatmak istediğim öyle ahım şahım bir tasarruf yapmadığı . Ama benzinli kullanıcıların yorumlarına göre işe yarıyor ben benim 1.4 dizel corolla için söylüyorum .

Shifte uygun gitmek gerçektende yakıt ekonomisi sağladı bende de. Valvematic Benzinli bendeki.

Bu arada Mahmut, sanki bir yerde kişiselleştirilebilir özelliklerde bu ışığın kapatılabileceği yazıyordu.

Evet abi benzinli araç kullananlar yaradığını tecrübe etmiş . Bakalım dizel kullanıcılardan ne yorum gelecek .

Diğer yandan abi ben zamanında da çok araştırdım ve servise de sordum kapatılması için ama olumsuz cevap aldım . :(

Toyota Club Türkiye

Ynt: Shift saçmalığı .
« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2014, 20:25:20 »