Gönderen Konu: Ton farkı var mı sizce ?  (Okunma sayısı 7343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ton farkı var mı sizce ?
« : Şubat 17, 2014, 13:44:35 »
Herkese iyi günler. Bundan 3 ay önce sol ön kapıyı boyatmak zorunda kaldık. Boyayacak adam kuşak altı boyayacaktı ama boya tutmuyor dedi kapıyı boyadı. Haberimiz olmadan ön çamurluğa da vernik atmış arabayı almaya gittiğimde baktım ön çamurluk ve Kapı yeşil gibi duruyordu yani arka kapıyla ton farklılığı vardı adama söyledim . Bana daha yeni boyandı kapının rengi zamanla oturur dedi . 3 ay geçti ama bana hala yeşil gibi geliyor boyandığını bildiğim için mi bilmiyorum ama sizinde görüşlerinizi almak için fotoğraf ekliyorum. Bilgisayarımda olan fotoğraflardan koyuyorum araba yanımda olmadığı için.

Boyanmadan önceki hali.

Bunlarda boyandıktan sonraki.

Toyota Club Türkiye

Ton farkı var mı sizce ?
« : Şubat 17, 2014, 13:44:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Ton farkı var mı sizce ?
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2014, 13:48:25 »
Ton farkı ön tampon ve ön çamurlukta bariz fark ediliyor. Hadi plastik metal farkı desek ona,ön kapı koyu renk kalıyo arka kapıya göre.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2014, 13:58:33 »
Ton farkı ön tampon ve ön çamurlukta bariz fark ediliyor. Hadi plastik metal farkı desek ona,ön kapı koyu renk kalıyo arka kapıya göre.

Aynen ön kapı arka kapıya göre koyu renk kalıyor demekki ton farkı varmış.

Ön tampon ve çamurluk plastik ve metal farkı. sağ taraftada belli oluyor zaten plastik ve metal farkı olduğu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2014, 14:08:29 »
Tampon siyah plastik üzeri boya olduğundan bu tarz ton farkı olabilir normaldir ama kapı çamurluk alenen boyandığı belli belki gözle anlaması zor olabilir ama .Resimde net belli bir ton koyu olmuş .Bu tür renklerde ton birebir tutturmak her babayigitin hakkı değil
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2014, 14:16:34 »
Tampon siyah plastik üzeri boya olduğundan bu tarz ton farkı olabilir normaldir ama kapı çamurluk alenen boyandığı belli belki gözle anlaması zor olabilir ama .Resimde net belli bir ton koyu olmuş .Bu tür renklerde ton birebir tutturmak her babayigitin hakkı değil

E12 kasanın rengi ile aynı sanki yücel abi. O kasanın gümüş grisi ile bizim kasanın rengi aynı değil heralde . O kasanın renk tonuna mı boyadı diye düşünmüyor değilim aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2014, 16:28:52 »
Yalnız bir noktaya daha değinmek istiyorum, arka tampona bakınca onda bi fark yok görünüyor halbuki oda plastik.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2014, 16:37:03 »
Bileniniz varmı, bu ton farkını minimize etmek için ne yapılabilir ? Benim jazz aracımda da benzer bir durum var. Bariz göze batıyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2014, 16:46:44 »
Ton farkına yapılacak birşey yok. Metalik renkli araçlarınıza biraz daha fazla özen göstereceksiniz malesef. Üzüldüm şahsen 33000 km de bir aracın böyle olmasına. Ya sol taraf komple boyanacak yada yeniden kapı boyanacak ama tutturmak her baba yiğidin harcı değil. Başıma geldi biliyorum ve büyük konuşmak gibi olmasın bir daha metalik renk araç almam. Kapı neysede tampondaki ton farkı baya bi ileri düzeyde. Bu tarz şeyler malesef insanı aracından soğutuyor :(
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2014, 17:02:06 »
Ton farkına yapılacak birşey yok. Metalik renkli araçlarınıza biraz daha fazla özen göstereceksiniz malesef. Üzüldüm şahsen 33000 km de bir aracın böyle olmasına. Ya sol taraf komple boyanacak yada yeniden kapı boyanacak ama tutturmak her baba yiğidin harcı değil. Başıma geldi biliyorum ve büyük konuşmak gibi olmasın bir daha metalik renk araç almam. Kapı neysede tampondaki ton farkı baya bi ileri düzeyde. Bu tarz şeyler malesef insanı aracından soğutuyor :(

İyide tamponda boya yokki ? Serviste boyanmadiysa biz tamponu boyatmadik. Boya sadece kapida var. Camurlukta vernik var ? . Tampon bayiden bu yana boyleydi.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2014, 17:36:00
İlk paylaştığım fotoğraflar yağmurlu havada çekilmişti. Bunlarda güneşli havada çekilmiş fotoğraflar .

Araba şimdi geldi . bunları da şimdi çektim. ön tamponda plakalığın orada 1 avuç boya var. oda kenara kadar gelmiyor. yani boyanırken ben vardım yanlarında . yani tampon serviste komple boyanmamışsa eğer boya yok :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2014, 17:45:02
Yalnız bir noktaya daha değinmek istiyorum, arka tampona bakınca onda bi fark yok görünüyor halbuki oda plastik.

Çünkü ön tampona bayi koruma bandı çekiyor. senin aracında da vardır ön tamponun kenarlarına bakarsan görürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2014, 18:00:20 »
Tampondaki fark çamurluğa vernik atımasından kaynaklanıyor. Güneşli havada renk açılır rengin tonu farkedilmez yerine göre.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2014, 19:05:21 »
Tampondaki fark çamurluğa vernik atımasından kaynaklanıyor. Güneşli havada renk açılır rengin tonu farkedilmez yerine göre.

Sağ tarafın fotoğrafını da paylaştım abi ama orada neden öyle görünüyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2014, 10:41:16 »
  Öncelikle geçmiş olsun.
 Burada boyadan daha iyi anlayan arkadaşlar var, onların fikir ve tecrübelerinden de yararlanmak lazım.
 Diğer yandan; böyle durumlarda bindirme yapılabilir ancak buradaki durum bana boya kodunun aynı olmadığını şüphelendiriyor. Boya hazırlama şekli, kabı, tabancası vs. bile önemli bence. İyi bir işçilik olmadığı belli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2014, 16:28:06 »
Gümüş gri en zor renk. Ama aracınızda ben bariz birşey göremedim. Satmayacaksanız ve kullanıcıysanız devam :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2014, 22:20:50 »
Cantekın boyatmasan öyle kalsa daha iyiymiş.Kapının ilk resminde birşey yok ki.Hİç boyanmasına gerek bıle yokmus.Bırak dalgalı kalsa imiş.Senin yaptıgın biraz ekşin olmus gibi.Kardeş on kapı ile çamurluk bariz belli.ön kapı nijerya vatandası arka kapı rus vatandası gibi.Daha ne dıyeyı anla.Gİt boyacını tebrık et.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 19, 2014, 15:18:39 »
  Öncelikle geçmiş olsun.
 Burada boyadan daha iyi anlayan arkadaşlar var, onların fikir ve tecrübelerinden de yararlanmak lazım.
 Diğer yandan; böyle durumlarda bindirme yapılabilir ancak buradaki durum bana boya kodunun aynı olmadığını şüphelendiriyor. Boya hazırlama şekli, kabı, tabancası vs. bile önemli bence. İyi bir işçilik olmadığı belli.

Farkındayım bende iyi bir işçilik olmadığının ama dışarıda soruyorum kimse fark yok diyor ?

Gümüş gri en zor renk. Ama aracınızda ben bariz birşey göremedim. Satmayacaksanız ve kullanıcıysanız devam :)

Aynısını Usta da söyledi . Tekrar boyatayım desem başka bir ustaya oda olmaz cılkını çıkarmaya gerek yok . :)

Cantekın boyatmasan öyle kalsa daha iyiymiş.Kapının ilk resminde birşey yok ki.Hİç boyanmasına gerek bıle yokmus.Bırak dalgalı kalsa imiş.Senin yaptıgın biraz ekşin olmus gibi.Kardeş on kapı ile çamurluk bariz belli.ön kapı nijerya vatandası arka kapı rus vatandası gibi.Daha ne dıyeyı anla.Gİt boyacını tebrık et.

Tuncay abi çok kötü duruyordu kapı dalgalı dalgalı. Abi dışarıda soruyorum kimse fark  yok diyor.  Ama siz çok var diyosunuz acaba fotoğrafta mı öyle görünüyor :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2014, 15:26:03
Buda yukarıdan bi görüntü olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2014, 17:20:15 »
fardaki sinyallerin orda turuncu yapışkan mı? içerden mi dışardan mı kendisi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2014, 18:46:06 »
fardaki sinyallerin orda turuncu yapışkan mı? içerden mi dışardan mı kendisi?

Evet turuncu transparan film. Dışarıdan kendisi :)