bende var bi 91 liftback.
2 yıl önce 7500 a aldım. ama döşemelerde sorun vardı. motorda sorun vardı falan ..
muayenesini yaptırdım ve 1 yıl hiç masrafsız bozuk motorla gezdim. yürürde sorun çıkartmadı. arka z rotu değiştirdim.
bu yıl aks değiştirdim. yalıtım yaptım. gayet güzel oldu. bu dediğin arabalar avrupa diye geçiyo. içi mavi ama bir süre sonra alışılıyo. fazla malzeme kalitesi yok. her corolla gibi.. direksiyon hidrolik ve ayarlı. aynalar ayarlı.. koltuklar kadife.. kol desteği falan var. gerçekten hiç fena değil.
eski bir araba olduğu için ben bütün yağlarını değiştirdim. frenler biraz zayıf geldi. ama araba yoldan kolay çıkmıyor. gerçekten yeni arabalarda olmayan alt takım yapmışlar...
liftback de bazı kaporta parçaları türkiyede yok. diğer bütün parçalar sedan ile aynı. bolca bulursun..
motorunu 800 tl ye yaptırdım. ama yaptırmasam bile yağını ekleyip binebilirdim okadar güven verdi..
yalıtımdan sonra gerçekten tadına doyulmaz bir araç oldu. sedan dan farkı genişliğidir. bagaj gerçekten geniş. ve bagaj kapısı bütün olarak yukarıya açılıyor. yükleme imkanı var. tesisat bile kursan yer kalıyo..
benim aracımın 4 amortisör patlak. yağ akıtmamış , ses vermiyo ama konfor malesef zayıf. yere sağlam basan 4 amortisör acil olmamakla birlikte şart diyebilirim..
klimalı olanları alırsan çok rahat satarsın. hastası kırsalda çok.. alacaksan pas olmayan bir araba al. bu kaporta normalde paslanmıyor..
bence renault dan sağlam bir araç. motor sesinide çok fazla almaz. eskisi alınacak yine tek araç toyota..
dikkat et gl i diye çok nadir modeller var. bunların fiyatı daha fazla. ama enjeksiyonludur. normalde gli diye satılan arabalar gl modeli. 4af motoru var. tek boğaz karbüratörlü. gaz ile bu motoru bozamazsın okul bitene kadar idare eder. enjeksiyonlusunu alma, çünkü zaten enjeksiyonu kullanmayacaksın. yine mikserli sistem kullanılır. gaz da sorunsuz..
bakımlarını iyi yaparsan sorunsuz. birdaha vazgeçemezsin