0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sevgili avensisciler araç soğukken genelde sabah aracı garajdan çıkarıyorum ve ilk virajda direksiyonu çevirdikten sonra toplarken motordanmı öndüzenden mi nerden geldiğini bilemediğim tak diye bir ses geliyor sanki elinizle tenekeye 1 kere vurur gibi sadece bir kez oluyor servise götürmedim daha yorumlarınızı bekliyorum araç 2011 Elegant extra
Çok sevindim cevabınıza ancak arabayla 10 m falan gittikten sonra virajda geliyor sadece yani tekerlek 1 turu çoktan tamamlamış oluyor
Klasik ilkkez Toyota kullanıcı hastalığı. ABS sisteminin checkmode ile sistemi kontrol etmesi.
Ahmet hocam,Benim araçta bundan, ama ben hiç bu şekilde bir ses duymadım. Duymak mı normal duymamak mı?Direksiyonu tam tur çevirince mi geliyor, birde öyle deneyin her iki tarafa da çevirince mi yoksa sadece bir tarafa çevirincemi ses geliyor? Ayrıca bu dediğiniz ses sadece ilk çalıştırmadan sonramı geliyor?
Bu sesi duymak normal.Ama herkezde duyamayabiliyor. Bi arkadaşıma bak şimdi dedim ses geldi ama o duymadı.Servislerdede bu sesten dolayı korkup şikayet edenler olunca bununla ilgili bülten yayınlanmıştı.
Allah Allah , arkadaşımızın dediği gibi bu ses sadece motor soğukkenmi duyuluyor yoksa araç ne şekilde olursa olsun her çalıştırmada bu ses duyuluyormu?Daha dikkatli dinleyeceğim bakalım sesi duyabilecekmiyim Sesi duymazsam nasıl bir test yapayım, ABS devreye girecek şekilde hiç frenleme yapmadım daha
"Araç soğuk iken" derken, bu durumun aracın kabininin veya motorunun soğuk olması ile ilgisi yok.Aslında, her motor çalıştırıp ilk harekete geçme metreleri içinde ABS sistemi kendini Check (kontrol) eder ve etkili frenleme oluşması için balataların disklere en yakın mesafede olmaları istenir, bu yaklaştırma işlemi için de ABS pompası anlık küçük bir basınç uygular ve Kaliper Pistonlarının ittirdiği balatalar disklere çarparken işte duyduğumuz bu ses çıkar.Peki neden bu sesi her çalıştırmada duymayız? da sadece araç soğuk iken duyarız?Soğuyan sıvılar küçülür.Yaz veya Kış, Soğuyan fren hidroliği sebebiyle ters vakum oluşur ve Kaliper Pistonları içe doğru çekilir, balatalar gevşer.İşte ilk soğuk Check esnasında bu sesi daha belirgin duyarız.Bir kaç saat içinde hareket ettiğimizde hidrolikte fazla soğuma oluşmadığından ters vakum oluşmaz ve belirgin Check seside duyulmaz.
Ancak arıza tespit cihazı ile baglandıgımda her seferinde ABS bu checki yapıyor.Ne kadar sıcak olursa olsun bu seste duyuluyor. Ama her aracı stop edip çalıştırdıgımda bu ses yok.Bir degişken/şart var ama bu ne bilmiyorum.