Gönderen Konu: Düzeltemiyorum , Yardımmm  (Okunma sayısı 2069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Düzeltemiyorum , Yardımmm
« : Şubat 16, 2014, 13:32:15 »
Sayın forum üyeleri , daha önce de bazı konularda başlık açmıştım ama çözüm bulamadım ve burada yazacağım bazı şeyler o yüzden tekrar olacak.
Araç 96 gli . 1 yıl önce aldım aracı ve 1 yılda 4000 TL masraf yaptım ancak hiç bir sey düzelmediği gibi her şey daha da kötü oldu. Onun için cidden karşıma gerçek hayatta çıkmayan ustaları burada bulmayı ümit ediyorum. Sorunlar şunlar;

1) 2 defa disk değişmeme ,1 defa tornalatmama ve 1 seferinde de komple porya bilya disk ve balataları değişmeme rağmen yüksek hızda frene basma sonucundaki titremeyi kesemedim. Artı bu işlemden sonra araba 140 ı geçince de titriyor. rot balans tamken hem de .

2) Araba yüklüyken yaylanma sonucu arka tekerlerin oradan gelen küt küt diye çok şiddetli vurma sesini kesemedim. Kasis değil düz yolda yaylanınca vuruyor.bu ses ilk defa helezonları değişince ortaya çıktı. Sonra kyb helezon taktırdım tekrrar ses geçmedi.

3)Araba lpg li ve son zamanlarda aşırı yakmaya başladı. zaten benzinde çok yakıyordu. 60 kr civarı . Ama tüpte 20-25 kr yakarken şimde o da 50 kr 'u geçti.

4)Araba çok sesli çalışmaya ve vibrasyon vermeye başladı.

5) Ön kısımdan bir yerlerden aşırı tıkırtı geliyor parke yollarda ve stabilizede. Yani boşluk varmış gibi böyle.

Daha bir sürü şey var aslında ama bunlara bile çözüm bulabilsem inanın yetecek bana . Görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum .

Toyota Club Türkiye

Düzeltemiyorum , Yardımmm
« : Şubat 16, 2014, 13:32:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Düzeltemiyorum , Yardımmm
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2014, 14:07:32 »
ibrahim bey aracınızın kilometresi kaçta
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2014, 14:11:34 »
Ankarada iseniz herkezin övdüğü yeni dörtnal özel servis var İbrahim bey bi uğrasanız, ya da bir arayıp sorabilirsiniz
http://www.yenidortnal.com/
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2014, 16:16:39 »
Ankarada iseniz herkezin övdüğü yeni dörtnal özel servis var İbrahim bey bi uğrasanız, ya da bir arayıp sorabilirsiniz
http://www.yenidortnal.com/

Maalesef Demirhan Bey , Ankara da değilim . zaten bütün bunlarda küçük bir yerde olduğum için oldu. Usta bulamıyoruz. Arasan da aracı görmeden bir şey diyemeyiz diyorlar. 

ibrahim bey aracınızın kilometresi kaçta

Aracım 172000 de Gökhan Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2014, 17:01:36 »
Bence bir arayıp sorun ordaki arkadaşlar çok ilgili, bir de şimdilik idare edip tatile felan gelirseniz büyükşehirde gösterin derim. Umarım düzelir çok para harcamışsınız kolay kazanmıyoruz
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2014, 17:31:03 »
2. sıkıntı amortisör takozundan olabilir, 3. ve 4. sıkıntı subaplardan büyük ihtimalle, 5. sıkıntıda direksiyon kutusundan olabilir. Belirtileri bunları gösteriyor gibi.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2014, 20:18:00 »
1. sıkıntı bendede var atilla amca biliyordur çaresini
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2014, 21:04:06 »
1. sıkıntı bide aks dan yapar. aks biraz pahalı bir parça.

ama şunu söyleyim , 3000 tl ye alt takım komple değişirdi. hepsinin bir ustası var. tavsiye üzerine göstermek lazım . birazda bilmek gerek.

direksiyon kutusundan ses geliyorsa ciddi bişey olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2014, 23:41:03 »
Öncelikle geçmiş olsun.Aklıma ilk gelen aracın önden ciddi kazasının olma ihtimali.Geçen yıl  bir öğretmen arkadışıma 96 xei almıştık.Bahsettiğiniz sorunların neredeyse aynısı vardı-şu motorun titremesi özellikle-Ne yaptıysa fayda etmedi.En son anlaşıldı ki sağdan yapılan kaza şaseyi kaydırmış ve bütün sistem alt üst olmuş.Motor rahat çalışmıyor.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2014, 19:04:00 »

Araba yüklüyken yaylanma sonucu arka tekerlerin oradan gelen küt küt diye çok şiddetli vurma sesini kesemedim. Kasis değil düz yolda yaylanınca vuruyor.bu ses ilk defa helezonları değişince ortaya çıktı. Sonra kyb helezon taktırdım tekrrar ,ses yine geçmedi. Bu durum hakkında fikri olan yok mu , başına böyle bir şey gelen yok mu? Gittiğim hic bir usta bir sey diyemiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2014, 20:06:32 »
Merhabalar;

Kardeşim öncelikle Sivas'ta olduğun anlaşılıyor. Belli ki Sivas'ta sorunlarını çözemiyorsun. İki tavsiyem olabilir:

Birincisi: Kayseri'ye gelebilirsin. Yaklaşık 3 saat sürer. Kayseri yeni sanayi sitesinde Erciyes Oto tamirhanesinde Mehmet Bey vardır. Özellikle avrupa araçlar üzerine çok iyiler. Gelip bir fikir sormanı tavsiye ederim.

İkincisi: Aracını var olan sorunlarını belirterek almayı kabul eden birine 3'e 5'e bakmadan satabilirsiniz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2014, 20:16:10 »
1. sıkıntı bendede var atilla amca biliyordur çaresini
Gökhancığım güvenine teşekkür ederim. şimdi sondan başlayalım arabanın sustalarını neden değiştirmişler anlamadım tamamen usta hatası. araba düz yolda ufak kasislerde vuruyorsa amortisörler bitmiştir. sustalar değişirken vurma takozları sökülüp takılmamış olabilir veya vura vura dağılmıştır. önce arabaya ön arka komple kyb excell g amortisör takılırsa vurma kalmaz, takozlarıda kontrol etmek lazım. iyibir tamirci bulup ön takımı, aks kafalarını akslarla beraber kontrol ettirin. motorun kompresyonunu kontrol ettirin %90 siboplarda yanma vardır. arka denge çubuklarının lastik burçlarınıda kontrol ettir. şasede darbeden bir hasar olsa araba direksiyonu bırakınca bir tarafa çeker. balansı lastikler arabanın üstünde iken yaptırırsan 140 daki titreme geçer.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2014, 20:36:43 »
Atilla amca ilgin için teşekkür ederim . Vallaha bekliyordum açıkcası , Atilla amca benim sorunum için de ne zaman bir görüş bildirir diye. Çünkü forumdaki diğer yazılarını okuyunca hep güven veren cevaplar olduğunu gördüm. 4 tane kyb amortisör aldım. kışın geçmesini bekliyorum taktırmak için ama ustaların hepsi zaten üstündeki tokico amortisörler için iyi durumda dediler.Bu  Sorun helezonları değiştirince oluştu.
Bu arada Arabanın sustalarını demişsin ama susta ile neyi kastettiğini anlamadım. Onu bir açıklayabilir misin Atilla amca ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2014, 20:46:15 »
Atilla amca ilgin için teşekkür ederim . Vallaha bekliyordum açıkcası , Atilla amca benim sorunum için de ne zaman bir görüş bildirir diye. Çünkü forumdaki diğer yazılarını okuyunca hep güven veren cevaplar olduğunu gördüm. 4 tane kyb amortisör aldım. kışın geçmesini bekliyorum taktırmak için ama ustaların hepsi zaten üstündeki tokico amortisörler için iyi durumda dediler.Bu  Sorun helezonları değiştirince oluştu.
Bu arada Arabanın sustalarını demişsin ama susta ile neyi kastettiğini anlamadım. Onu bir açıklayabilir misin Atilla amca ?

İbrahim susta helezonun diğer bir adıdır. ustaların amortisörler iyi demesine inanma onlar sızdırma yoksa sağlam derler, amortisörün azami ömrü 80-90 bin kmdir. ben rav4 ümü yeni aldığımda seninki gibi arkalar küt küt vuruyordu, hemen amortisörleri değiştirdim olay bitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2014, 21:40:27 »
Peki Atilla amca bu küt küt vurma dediğin ses az bir ses miydi yoksa çok şiddetli bir ses miydi? Çünkü benim sorundaki ses çok şiddetli. Şöyle ki araba alt tarafa doğru salındığında yani tekerlerin üzerine doğru oturma hareketi yaptığı zaman sanki arabada yay yokmuş da direk bir metalin üzarine tak diye oturuyormuş gibi bir ses. Sanki araba delinecek gibi oluyor o kadar fazla bir ses. Bunu da araba yüklüyken yapıyor. Yani 2-3 kişi varken istediği kadar yaylansın yapmıyor.Ama 4 ve daha fazlasında yükün miktarına bağlı olarak yani yük ne kadar fazlaysa o kadar kısa bir salınımda vuruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2014, 21:44:35 »
Peki Atilla amca bu küt küt vurma dediğin ses az bir ses miydi yoksa çok şiddetli bir ses miydi? Çünkü benim sorundaki ses çok şiddetli. Şöyle ki araba alt tarafa doğru salındığında yani tekerlerin üzerine doğru oturma hareketi yaptığı zaman sanki arabada yay yokmuş da direk bir metalin üzarine tak diye oturuyormuş gibi bir ses. Sanki araba delinecek gibi oluyor o kadar fazla bir ses. Bunu da araba yüklüyken yapıyor. Yani 2-3 kişi varken istediği kadar yaylansın yapmıyor.Ama 4 ve daha fazlasında yükün miktarına bağlı olarak yani yük ne kadar fazlaysa o kadar kısa bir salınımda vuruyor.
ibrahim daha öncede dediğim gibi madeni sesi önleyen vurma takozları vardır onlar ya koptu yada takılmadı. kafası çalışan iyi bir usta senin sorunlarını kolayca çözer burada olsan ben dahi yaparım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2014, 22:13:17 »
ibrahim abi öncelikle geçmiş olsun 2. sorunun için benimde aynı sıkıntım vardı poryalar fren diskleri değişti ama özellikle söylediğiniz hızlardaki titreme geçmedi tekrar gittim bu sefer kolona müdahale ettiler kolonda boşluk ayrıca seste vardı dreksiyon sabit durmuyordu sürekli sallantı vardı çok düşük hızlarda bile ve bir tarafa ağardı şuan düzeldi baya fark etti benim aracım 2004 corolla ama dreksiyon kolonu sizin aracınızda da vardır sanırım tabi şuda var usta çok önemli sizde o eksiklikte var ama belki işinize yarar tekrar geçmiş olsun
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 215000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2014, 10:44:30 »
İki numaralı sorun bende de var konuyu okuduğum iyi oldu.Bende arka amortisörlere baktırayım.Ancak değişince karşılıklı değişmesi gerekiyormuş.Dengesizlik olmasın diye.Servis te sordum tanesi 345 tl.
1998 model 1.6 XEİ sonradan klimalı