Gönderen Konu: Corolla e12 1.8TS hava filtresi on tampon cikisi (YARDIM)  (Okunma sayısı 1577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '02
  • 5 kere teşekkür etti
Merhaba forum sakinleri 4 aydir toyota corolla Ts sahibiyim simdilik memnunum komple suspansiyon + motorun sonu gelmis olan parcalarini degistirdim ve sira hava filtresine geldi  , ilk arabam oldugu icin ilk kez hava filtresi degistiriyor olucagimdan biraz sorun yasiyorum oncelikle hava filtresinin cikisini on tampona monte etmeyi dusunuyorum fakat neye nasil basliyacagimdan haberim yok simdilik gozumde k&n 57i kestirdim + buna ek olarak neler almam gerekiyor , hersey istedigim sekilde giderse foruma montaj konusunuda acmak istiyorum ilerideki  lazim olur
Birde k&n direk olarak hazir short ram intake kiti var ama duyduguma gore short ram sahipleri yuksek isi sikayetleri varmis.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla e12 1.8TS hava filtresi on tampon cikisi (YARDIM)
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2014, 17:57:04 »
Forumda aratırsanız filtre montajlarını bulablirsiniz fakat tampona değilde ön ızgaranın oraya içerden borularla indiriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2014, 19:15:23 »
Hayirli olsun kazasiz belasiz kullanin nadide araclardandir kiymetini bilin.

Short ram alin ucuna koruklu esnek boru ekleyerek istediginiz yere yonlendirin ama camurluk olmaz yagmurda su ceker basiniza is alirsiniz fari arkasina dogru yada izgaraya dogru koyun faydasini gorursunuz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2014, 19:20:09 »
Aramıza hoş geldiniz.
Aktif olmanız dileğiyle.
Valla işinize karışmak istemem ama en çok verimi alacağınız bir filtre yönlendirmesi yapmanızı tavsiiye ediyorum. Bu da Customcılarla olur yani daha iyi bilirler.
Aracı nereden aldınız?
Bi de foto rica etsek. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2014, 19:22:53 »
Aramıza hoş geldiniz.
Aktif olmanız dileğiyle.
Valla işinize karışmak istemem ama en çok verimi alacağınız bir filtre yönlendirmesi yapmanızı tavsiiye ediyorum. Bu da Customcılarla olur yani daha iyi bilirler.
Aracı nereden aldınız?
Bi de foto rica etsek. :)

Almanyada yaşıyor sanırım :) ( DE ) Türkiyede temizini bulmak zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2014, 16:22:33 »
merhaba tekrardan herkeze ,  araci almanyada aldim burada araclara gayet iyi bakiyorlar malum fiyatlarda fena degil , Ercument hocamin sozlerini yazdim bi kenara cunku short rami bugun icinde temin edebilirim , filtre gelince izgarada cikisi yapmak benim icinde daha makul olurdu tek merak ettigim e12 icin o denli yer varmi
aracin foto

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2014, 17:06:56 »
merhaba tekrardan herkeze ,  araci almanyada aldim burada araclara gayet iyi bakiyorlar malum fiyatlarda fena degil , Ercument hocamin sozlerini yazdim bi kenara cunku short rami bugun icinde temin edebilirim , filtre gelince izgarada cikisi yapmak benim icinde daha makul olurdu tek merak ettigim e12 icin o denli yer varmi
aracin foto

Masallah cok guzelmis araciniz :)

Short ram zaten akunun arkasinda kalacak. Akunun sol tarafinda yeterli bosluk.olmayacak var ama filtrenin popo kismi sigmayacak akunun alt tablasini cikartip akuyu biraz manifolta dogru cekerseniz yer acilacak oraya koyabilirsiniz. Fakat alacagini koruklu boru kesinlikle capi short ram borusundan kucuk veya buyuk olmasin kucuk olursa yetemeyecek benim basima geldi 4000 ve 5500de kesiklil yapiyordu arac buyuk yaparsaniz bu sefer boruyu dolduramayacak yine istediginiz perfomans olmaz. İdeal boyutta olusun mutlaka.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2014, 17:08:04 »
 Kompresörlü mü, atmosferik olan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2014, 19:33:50 »
Hakan abi:Makyajsizlar comp.suz ama sonradan takilabiliyor, makyajlilar complu cikiyor ve guzel bi gorunume sahip bu kasanin jantlarina hastayim :)

Şanzimaninda bi değişim olmuş mu acaba? Ya da siz düşünüyor musunuz?

Araç ciddi şekilde çok temiz duruyor.  Güle güle kullan.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2014, 21:54:10 »
Arac atmosferik acikcasi ilk aracim oldugundan biraz tedirgin olmustum , diger toyotlari bilmem fakat bu 2zz-ge motorlari hondalar kadar modifiye edilmiyor ama su ana dek pek bi sorun yaratmadi acikcasi yaglarini , filtrelerini kisacasi bakimi dogru zamanda yapilirsa , motor ve yag isinmadan gaza abanilmazsa bence sorunsuz motorlardir , aracimda lpg takili eski sahibi taktirmis 8100 deviri gaz da bulsa bile yazin gaz yuzunden daha cabuk isiniyor + turkcesinin tam karsiligini bilmiyorum ama ingilizcesi overhead camshaft olmasi lazim bu parcanin degisimi kesinlesiyor 3-4 yillik kullanimdan sonra lpg nin - tarafi bu daha dogrusu o parcanin kontrolu ve parcalari dogru zamanda degistirilirse pek sorun yaratmiyor .
Sanzimana gelince 1 ve 2 arasinda lifti tutturmak zor oluyor acikcasi 1 ile 2 nin yeri tam alt alta degil 2 biraz daha sol tarafta cogu kisi sikayet eder  zamanla alisiyor insan , quick shift sart bu araca o zaman tam zevki cikiyor sert ve kisa bi sanzimana sahip oluyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2014, 14:00:18 »
  Teşekkürler Sercan'cığım. Her iki duruma göre filtre uygulaması farklı seçilmeli bence.

Bahsettiğiniz camshaft egzantrik milini temsil eder. Overhead ise bunun üstte yer aldığını. Yani aracınız bir çok yeni araç gibi üstten egzantrikli. Bu parçanın yağlanması çok önemlidir, bunun sağlığı için bir çalışma(yağ pompası, uygun yağ vs.) yapılması iyi olabilir.
 Açık tip performans filtre(yağlı) takarsanız, bu filtrenin boyutuna dikkat edin. Olması gerekenden büyük ya da küçük olmamalı. Ayrıca mümkün olduğunca emme manifolduna yakın konumlandırmalısınız. Filtre kesinlikle su almamalı. Diğer yandan; arkadaşların da söylediği gibi bu filtrenin temiz ve soğuk hava alması gerekir. Aksi takdirde motor güç kaybı ve sağlığında bozulmalar olur. Uygun bir hava emiş kanalı yaparken kolay olmasa da, havanın mümkün olduğunca düz bir hatta ilerlemesini sağlamaya çalışmalısınız.
 Bazı uygulamalar için TRD 'yi de araştırmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2014, 17:34:41 »
Evet Trd hazir kitlerini satin alabilirsiniz hem tamda yerindesiniz bunun icin. Trc'de bir çok örneği mevcut.
Taklitlerden sakının