0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DX corolla filan değilse öyle bir ihtimal yok malesef beyfendi Öyle olsaydı zaten şimdi efsane sahipleri zaten hint kumaşı sandıkları araçlarını 25ten aşağı satmazlardı Nasıl oluyor kısmı şöyle efsanelerin bazıları 105 bazılrı 114hp sizinkide 105 olan olmalı ki memur yazım hatası yapmış çooook büyük bir ihtimal
Ahmet Bey merhabalar;Yani AE101 leri hint kumaşına benzetmeniz neysede, sanma kısmı biraz yersiz olmuş. Bakın aracım 96 model. Dün akşam müsait bir alanda hemen yanımda beyaz yeni kasa hb bir focus belirdi. Nerden baksanız fiyatı 55.000tl. Kalkarken araç sahibinin sanki yarışırcasına ve bana nal toplatmak gibi kibirli bir hali olduğunu hissettim. (Normalde kolay kolay gaza gelmeyen birisiyimdir.) Sonuç ne biliyor musunuz? Focus için koca bir hüsran. Ne yaparsa yapsın sonuçta uslu uslu duracağım yere kadar arka saflardaki yerini aldı. Bu arada diğer yanda da fiesta vardı, o da baya tırmaladı ama nafile. Şimdi aracına 55-60 binlira ödemiş bir focus titanyum sahibi kendi kendine park edebilen, 1.6 180bg. ecoboost ödüllü motora sahip, oldukça kaliteli aracına göre belki de sizin aracınız için -bu e12 corolla sahipleri kendi araçlarını bulunmaz hint kumaşı gördükleri için 2003-2004 model basit bir araca 28-30 binlira fiyat biçiyorlar- deseydi ne hissederdiniz? Halbuki aracınız bir corollayken. Kesinlikle ve kesinlikle efsane bir corolla hangi konuda olursa olsun küçümsenecek bir araç hiç değildir. Ne fiyat konusunda ne de başka bir hususta. Geçenlerde efsanesine 30000tl isteyenide gördüm ve sadece saygı duyarım. Bu araçlar çok kolay kendisini bilmeyen birisinin şakülünü kaydırabilir. Özellikle aracın tasarımı ve yüz ifadesi herşeyden önce çok yakışıklı ve hiç istifini bozmayan bir asalete sahip. Zamanının ötesinde. Ayrıca sağlamlığı konusu zaten dillere destan. Benim beşinci aracımdır kendileri ve ilk defa kullandığım bir aracın kliması bu kadar kuvvetli. Bu arada önceki araçlarımdan bazıları mondeo, cerato (full donanım dizel), astra. Şimdi şöyle bir corolla sınıfındaki ikinci el araç fiyatlarına bakın. Şahin, doğan bakımlıları 10-12 bin arası (aslında kıyas bile kabul etmez...), astra 96 - 97 1.6 ecotech modelin biraz düzgünleri 16000-17000 civarı (bende 93000 km olanı vardı, lpg taktırdım 1000 km sonra subap yaktı), fiat marea 1999-2004 model (bir astsubay arkadaşım sattığı kişiye bir de yemek ısmarladı) 13000-18000 arası, focus 1999-2003 civarı modeller 20000-25000 arası fiyatlara satılmaktalar. Şimdi bu araçlardan hangisi 96 model 114 bg. ortalama yüz bin kilometre bir corolladan daha üstündür? Evet bir marea özellik olarak boş bir corolladan daha iyi gözükebilir, ama ya kalite...? Peki ya kalite sadece çeşitli özelliklerle mi ölçülür? Kesinlikle hayır. Eğer öyleyse şu anda fiat stilo skywindow açılan tavan camından dolayı sıkıntı çıkartır mıydı?(stilonun bilinen genel problemlerinden birisidir.) Bir araçta kalite demek bana göre, hiç bir sıkıntı yaşatmadan yüzbinlerce km mesafe kat etmesidir. İklim vs. kıyas etmeden. Kullanılan iç malzemenin o dönemden yumaşak yapılarak olası seslere engel olmaktır. Çok yumuşak bir vites geçişine sahip olmaktır. Dışarıdan bakıldığında aracın kaporta aksamından 100 bin km. altı olduğunu zannedip yanına gidip kadranına baktığınızda 300.000km küsür de olduğunu görmektir. Kalite sorunsuzluktur. Bakınız ben bir Toyota fanatiği falan kesinlikle değilimdir. Her marka kendine göre harika özelliklere sahip araçlar üretebilir. Ancak bahse konu bir efsane corolla ise sadece saygı duyulur.Önemli not: Arkadaşlar hız hiç bir zaman önerilecek, övülecek, meth edilecek bir durum değildir. Bahse konu olay müsait yolda ve zaman diliminde, gayet kontrollü bir şekilde gerçekleşmiştir. Ayrıca çok nadir yaşadığım ve istisnai durumlardan bir tanesidir. Lütfen trafikte hızlı ve hırslı olmayalım der saygılar sunarım.
Ellerin kolların dert görmesin güzel abim. Herşeyden önce mantık yürütmek lazım merso-balina kasa, bmw-piç kasa, opel-uzay kasa, hyundai yumurta kasa ama gel gelelim neden acaba corolla EFSANE kasa ?? Ayrıca bugün gene gittim aracıma baktırdım ve aracım 97 model GLİ 114 bg Japon üretimi. yani 95-96-97 modeller yerli diye bişey yok bilginiz olsun. Saygılarımla
arkadaşlar bu yerli ve japon takıntısı neden bu 94 ile 95 96 97 aynı kasa değilmi kullanılan parçaların %99 u japonyadan gelmiş türkiyede sadece montajı yapılmıştır bende 1997 model gli hiç bir fark göremiyorum 94 model olanlar daha sessiz diyorlar hiçde alakası yok kullandım ve bindim benim araçla hiçbir farkı yok motor aynı benim gördüğüm farklar camlar yerli koltuklarda kullanılan kadife ve sünger yerli başkada bildiğim yok öyle ahım şahım bir fark yok yani
Japon yerli farketmez sonuçta efsane ama İnada gerek yok araba burda ben burdayım istenilen yerede giderim
Efsaneye laf yok sıfır aynı kasa çıksın hiç tereddüt etmeden alırım ben çocukluğumdan beri bu kasaya tutkunum 3 yıl oldu alalı daha beni üzmedi o kadar bozuk şantiye dağ tarla yolunda gezdim en ufak bi sorun çıkmadı eksi havalarda tek marşta çalıştı şimdi 2001 2002 modellere bakıyorum ama gönlüm gene gli'den yana temiz bi tane almayı planlıyorum
Senin olan araba en güzelidir. Ha bir de Corolla ise lastik havalarına bak, yağını suyunu kontrol et, yanına içecek bir şeyler al, camı hafif indir, ruhuna hitap eden bir müzik aç ve sadece sür....Şehrin dışına çıktığında yol kenarına park et mümkünse biraz çimen yada ot olsun haaa bir de ağaç var ise suya yakın ohhhhhh şükür aldığım nefese....Su var ise yüzünü yıka, saçlarını mest et ve bağadan bir kilim yada benzeri bir şey al. Yok mu? Dert değil gazete de olur. Oda mı yok; yere otur anasını satım. Al eline içeceğini, arabanı uzaktan seyret; etrafa bak.....Keşmekeşe zaten dönmek zorundasın acele etme.....Çıkarım senle her yola diyen bir yanında olsa 3 kişi harika olursunuz. Corolla ,Aşkın ve benzin ...puhahahah bu kadar romantizmden sonra benzin olmadı ama benzin olmazsa bunların hiç birini yaşayamayız....Ne içirdiniz lan bana....Töbe töbe üstelim mübarek cuma....