0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar;artık kış bitmek üzere olduğundan hafta sonu yazlık lastik taktırmaya gideceğim akşam sıkı bir pazarlıkla bridgeston er300 e 160TL ye indirdik. Nokian sorduk tanesine 190TL fiyat verdiler. Sizce performans olarak hangisini almalıyım. Bir de eski yazlık lastiklerim er300 müş. ama 4 yıllık lastik arkalar biraz iyiye benziyor önlere 2 tane yeni er300 mü alsam yoksa 4 ünü de yeni mi taktırsam forumda bu konuda bayağı bir tecrübeli arkadaş var tecrübelerinize dayanarak yorumlarınızı bekliyorum cumartesiye kadar...Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Bridgestone T001 (2013 Nisan üretimi) kullandım ilk bir kaç ay konforluydu ama 5000 km'den sonra sertleşti ve şu an hiç memnun değilim. Keşke Michelin alsaydım diye düşünüyorum
Yıllardır araç kullalanıyorum tabi daha tecrübeli abilerim var ama .Goodyear ve Mıchelın yaz olsun kış olsun hiçbir lastiği kullanıcısını üzmez .Ben petlas , bristone , kumho , kormoran , debica , hankok gibi lastikleri yıllar içinde kullandım .Emin olun hiçbirinden verim alamadım ilk taktığınız 5-6 ay fena değil gibi ondan sonra beş para etmez ama googyear ve mıchelın lastiği defalarca kullandım hiç bir zaman pişman etmedi .O sebepten kişisel fikrim ben bundan sonra kesinlikle başka marka lastik almam .Size de bahsettiğim lastiği araştırıp youtube den video ve testlarini izleyip diğer lastiklerle karşılaştırıp öyle kara vermenizi tavsiye ederim .Şu nu deyim lastik araçta hayattır yakıtından frenine konforuna ön takımına kadar herşeyi etkiler .
benim efsanede en son goodyear gt2 kullanmıştım, maalesef frenaj bir rezaletti, kaç kere kaza atlattım. ravda şu anda kullandığım pirelli scorpion ile iki kere çok kritik pozisyon yaşadım lastiklerim harika frenajla vazifesini hakkıyla yaptı.
Aman Atilla Abi dikkat et, sen lazımsın bize.
Atilla amca ae101 kasa varken b330 evo bristone kullanıyordum çok memnundum niye dersen hayli dişli ve yol tutan bir lastikti hani yaz kış kullansan yeri gene ae101 alayım gene takarım sert lastik ayrı mesele ama tırnaklı .O lastiği tercih etmemin en büyük sebebi ae101 kasaların frenlerinde zayıflık olup kızaklamasıydı gerçekten de o lastikleri taktıktan sonra fren konusunda çok rahatlamıştım. Artı kavraması falan da çok iyiydi şimdi e12 kasa sahibiyim malum frenle ilgili bir sıkıntım yok birde yazlık kışlık diye bir uygulama var.Yazın yol sesi yapmayacak konforlu yol tutuşu iyi ıslak zemin performansı iyi fren testleri başarılı bir lastik almak istiyorum benim için goodyear bence doğru tercih.Şu var goodyear ın her lastiği iyi olacak diye bir kavram yok Atilla amcanı bahsettiği GT2 kodlu lastik en tutulmayan lastiği çok kişiden duymuştum zaten iyi olmadığını .Ama VECTOR 5 - ULTRAGRİP 8 -EFFECTREGRİP - gibi modeller çok başarılı
benim bmw2002 de b330 evo var ,10 yılı geçti hala ilk aldığım gibi muhteşem ve uzun ömürlü.