Gönderen Konu: yazlık lastik olarak nokian h88 mi bridgestone turanza er300 mü alsam?  (Okunma sayısı 5246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
selam  arkadaşlar;
artık kış bitmek üzere olduğundan hafta sonu yazlık lastik taktırmaya gideceğim akşam sıkı bir pazarlıkla bridgeston er300 e 160TL ye indirdik. Nokian sorduk tanesine 190TL fiyat verdiler. Sizce performans olarak hangisini almalıyım. Bir de eski yazlık lastiklerim er300 müş. ama 4 yıllık lastik arkalar biraz iyiye benziyor önlere 2 tane yeni er300 mü alsam yoksa 4 ünü de yeni mi taktırsam forumda bu konuda bayağı bir tecrübeli arkadaş var tecrübelerinize dayanarak yorumlarınızı bekliyorum cumartesiye kadar...
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
SDMK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
ben olsam ikisinide almazdım.
brigeston kullandım ( potenza ......vs) çok sert. nokian bilmiyorum.
ben kendi aracıma adac testlerine göre goodyear efgrip performans serisi takmayı düşünüyorum
bence biraz daha araştırın forumu aratırsanız daha fazla bilgi alabilirsiniz
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
selam  arkadaşlar;
artık kış bitmek üzere olduğundan hafta sonu yazlık lastik taktırmaya gideceğim akşam sıkı bir pazarlıkla bridgeston er300 e 160TL ye indirdik. Nokian sorduk tanesine 190TL fiyat verdiler. Sizce performans olarak hangisini almalıyım. Bir de eski yazlık lastiklerim er300 müş. ama 4 yıllık lastik arkalar biraz iyiye benziyor önlere 2 tane yeni er300 mü alsam yoksa 4 ünü de yeni mi taktırsam forumda bu konuda bayağı bir tecrübeli arkadaş var tecrübelerinize dayanarak yorumlarınızı bekliyorum cumartesiye kadar...
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

4'ünü birden değiştirmenizi tavsiye ederim. Lastiklerin yıpranma payları eşit olmalı. Bridgestone biraz sert lastiktir, çabuk patlamaz ama konforu zayıftır. Nokian olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
4Lastiğin birden değiştirilmesi önerilir. Bridgestonenin T001 serisini kullanıyorum er300den daha yeni bir lastik ve memnunum
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
İki lastiği takmam kesinlikle GOODYEAR EFİCTENGRİP PERFORMANS alırım ıslak kuru yuvarlanma direnci fren mesafesi gibi testlerden birinci çıkmış youtube de birçok video su var başka marklarla karşılaştırılıyor kesinlikle bu lastiği alacağım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
Bridgestone T001 (2013 Nisan üretimi) kullandım ilk bir kaç ay konforluydu ama 5000 km'den sonra sertleşti ve şu an hiç memnun değilim. Keşke Michelin alsaydım diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Bridgestone T001 (2013 Nisan üretimi) kullandım ilk bir kaç ay konforluydu ama 5000 km'den sonra sertleşti ve şu an hiç memnun değilim. Keşke Michelin alsaydım diye düşünüyorum

Mıchelin normalde yumuşak hamurlu ve konforludur ancak darbelere pek dayanıklı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
bridgestone her zaman iyidir. sertliğe gelince eğer bir lastik performans içinse sert olmak zorundadır, hız sınıfı v ise daha serttir, bulabilirseniz h sınıfı daha yumuşaktır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Bridgestone emniyet lastiği,konfor vermez ama yola yapışır. Continental contipremiumcontact 5 önerilen bir lastik konforu ve yol tutuşu olarak.michelin rahatmış fakat sağlam değilmiş.çok çabuk patlıyormuş. İkisinden birini seçecekseniz Nokian dwrim.er300 arabanın üstünde geldi,arabanın içinde bir gürültü var asfaltta,sormayın.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
Yıllardır araç kullalanıyorum tabi daha tecrübeli abilerim var ama .Goodyear ve Mıchelın yaz olsun kış olsun hiçbir lastiği kullanıcısını üzmez .Ben petlas , bristone , kumho , kormoran , debica , hankok gibi lastikleri yıllar içinde kullandım .Emin olun hiçbirinden verim alamadım ilk taktığınız 5-6 ay fena değil gibi ondan sonra beş para etmez ama googyear ve mıchelın lastiği defalarca kullandım hiç bir zaman pişman etmedi .O sebepten kişisel fikrim ben bundan sonra kesinlikle başka marka lastik almam .Size de bahsettiğim lastiği araştırıp  youtube den video ve testlarini izleyip diğer lastiklerle karşılaştırıp öyle kara vermenizi tavsiye ederim .Şu nu deyim lastik araçta hayattır yakıtından frenine konforuna ön takımına kadar herşeyi etkiler .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Yıllardır araç kullalanıyorum tabi daha tecrübeli abilerim var ama .Goodyear ve Mıchelın yaz olsun kış olsun hiçbir lastiği kullanıcısını üzmez .Ben petlas , bristone , kumho , kormoran , debica , hankok gibi lastikleri yıllar içinde kullandım .Emin olun hiçbirinden verim alamadım ilk taktığınız 5-6 ay fena değil gibi ondan sonra beş para etmez ama googyear ve mıchelın lastiği defalarca kullandım hiç bir zaman pişman etmedi .O sebepten kişisel fikrim ben bundan sonra kesinlikle başka marka lastik almam .Size de bahsettiğim lastiği araştırıp  youtube den video ve testlarini izleyip diğer lastiklerle karşılaştırıp öyle kara vermenizi tavsiye ederim .Şu nu deyim lastik araçta hayattır yakıtından frenine konforuna ön takımına kadar herşeyi etkiler .

Dediğiniz doğru. Lastik güvenlik için en önemli ekipman balki de. 3-5 kuruşun hesabı kesinlikle yapılmamalı. Yol ve mevsim şartlarına göre en iyisi seçilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
benim efsanede en son goodyear gt2 kullanmıştım, maalesef frenaj bir rezaletti, kaç kere kaza atlattım. ravda şu anda kullandığım pirelli scorpion ile iki kere çok kritik pozisyon yaşadım lastiklerim harika frenajla vazifesini hakkıyla yaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
benim efsanede en son goodyear gt2 kullanmıştım, maalesef frenaj bir rezaletti, kaç kere kaza atlattım. ravda şu anda kullandığım pirelli scorpion ile iki kere çok kritik pozisyon yaşadım lastiklerim harika frenajla vazifesini hakkıyla yaptı.

Aman Atilla Abi dikkat et, sen lazımsın bize. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ekonomi ve Konfor isteniyorsa, Goodyear EfficientGrip Performance,
Performans, Konfor ve Ekonomi isteniyorsa, Continental PremiumContact 5.
Karlı veya yağmuru bol bölgelerde yaşanıyorsa, yönlü 4 mevsimlik lastikleri almalısınız. 

Detaylarını araştırıp düşündüğünüz marka/model ile karşılaştırınız.

Kaliteli 4 lastiğe toplam 200TL fazla vermenin anlamı yıllar içinde anlaşılabilir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
Aman Atilla Abi dikkat et, sen lazımsın bize. :)
sağol kardeşim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2014, 10:33:13
ae101 lerin orijinal lastiği bridgestone sf321 dir, iki kere lastik dişleri 2mm ye düşene kadar kullandım, en ufak bir balans sorunu yanaklarda çatlama veya balon yapmadı. performans lastiği olduğundan karda çok patinaj yapardı. çok sağlam bir lastikti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
Atilla amca ae101 kasa  varken b330 evo bristone kullanıyordum çok memnundum niye dersen hayli dişli ve yol tutan bir lastikti hani yaz kış kullansan yeri gene ae101 alayım gene takarım sert lastik ayrı mesele ama tırnaklı .O lastiği tercih etmemin en büyük sebebi ae101 kasaların frenlerinde zayıflık olup kızaklamasıydı gerçekten de o lastikleri taktıktan sonra fren konusunda çok rahatlamıştım. Artı kavraması falan da çok iyiydi şimdi e12 kasa sahibiyim malum frenle ilgili bir sıkıntım yok birde yazlık kışlık diye bir uygulama var.Yazın yol sesi yapmayacak konforlu yol tutuşu iyi ıslak zemin performansı iyi fren testleri başarılı bir lastik almak istiyorum benim için goodyear bence doğru tercih.

Şu var goodyear ın her lastiği iyi olacak diye bir kavram yok Atilla amcanı bahsettiği GT2  kodlu lastik en tutulmayan lastiği çok kişiden duymuştum zaten iyi olmadığını .Ama VECTOR 5 - ULTRAGRİP 8 -EFFECTREGRİP -  gibi modeller çok başarılı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
Atilla amca ae101 kasa  varken b330 evo bristone kullanıyordum çok memnundum niye dersen hayli dişli ve yol tutan bir lastikti hani yaz kış kullansan yeri gene ae101 alayım gene takarım sert lastik ayrı mesele ama tırnaklı .O lastiği tercih etmemin en büyük sebebi ae101 kasaların frenlerinde zayıflık olup kızaklamasıydı gerçekten de o lastikleri taktıktan sonra fren konusunda çok rahatlamıştım. Artı kavraması falan da çok iyiydi şimdi e12 kasa sahibiyim malum frenle ilgili bir sıkıntım yok birde yazlık kışlık diye bir uygulama var.Yazın yol sesi yapmayacak konforlu yol tutuşu iyi ıslak zemin performansı iyi fren testleri başarılı bir lastik almak istiyorum benim için goodyear bence doğru tercih.

Şu var goodyear ın her lastiği iyi olacak diye bir kavram yok Atilla amcanı bahsettiği GT2  kodlu lastik en tutulmayan lastiği çok kişiden duymuştum zaten iyi olmadığını .Ama VECTOR 5 - ULTRAGRİP 8 -EFFECTREGRİP -  gibi modeller çok başarılı
benim bmw2002 de b330 evo var ,10 yılı geçti hala ilk aldığım gibi muhteşem ve uzun ömürlü. tabii olsa olsa 10 bin km yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
benim bmw2002 de b330 evo var ,10 yılı geçti hala ilk aldığım gibi muhteşem ve uzun ömürlü.

Taksicilerde evo kullanıyor Atilla Abi, uzun ömürlü diye dediğin kadar var o lastik hakikatten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
havalar ısındı yazlıklara geçsem sıkıntı olur mu yasal süre 1 nisan da bitiyor ama kışlıklarımada yazık oluyor bu hava da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Nokiani bilen bilir ;) bence lastik nokian ve digerleri