Gönderen Konu: yağ eksiltme  (Okunma sayısı 3485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yağ eksiltme
« : Ekim 02, 2008, 12:37:42 »
merhaba bende corolla terra 2001 var.arabam1000 km'de bir lt yağ eksiltiyor;bu bir sorun mu?yoksa arabanın özelliği mi?teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

yağ eksiltme
« : Ekim 02, 2008, 12:37:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yağ eksiltme
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2008, 12:44:04 »
bende corolla terra 2001 var yağ eksiltiyor.arabanın özelliği mi?yoksa sorun mu?teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ eksiltme
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2008, 14:27:44 »
  Selam.
 Selçuk bey Sohbet bölümümünde de açmış olduğunuz benzer başlıklı sorununuz içeriğine uygun olarak ve cevaplara daha kolay ulaşabilmeniz açısından Mekanik Sohbet bölümü altında yönetimce birleştirilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2008, 10:53:32 »
bende corolla terra 2001 var yağ eksiltiyor.arabanın özelliği mi?yoksa sorun mu?teşekkürler

Aslında normal olmamakla beraber bu araçlarda normal olduğu artık herkesce benimsenmiştir. Ayrıca 1000 km'de 1 lt çok da fazla değil. Bana sorarsanız 15W-40 motor yağı kullanın ve her 5000 km'de bir motor yağ ve filtresini değiştirirseniz hiç bi sorun olmaz. Tabi bu arada gene 1000 km'lik periyotlarda motor yağ seviyesini ölçüp gerekirse de tamamlamayı ihmal etmeyiniz.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2008, 16:27:56 »
2001 corolla da yağ eksiltme sorunu var ama kullanıcı el kitapçığına bakarsanız 1000 km de 1 litre yağ eksiltmesi normal olarak karşılanıyor faka bu araçlarda sorun var sanırım sizin araçta zz serisi motor var ve bu motorlarda kötü yakıtlardan dolayı piston sekmanlarında kurumlaşma oluyor ve sekmanın hareketini engelliyor bu da sekmanın silindiri aşındırmasına sebep oluyor fakat daha sonra motorlarda iyileştirme yapılmış ve bu sorun ortadan kalktı zaten servislere de teknik bülten gönderildi ve yağ miktarları 300 gram kadar artırıldı bu aracın yağı 10w40 yarı sentetiktir sen devamlı kontrol et korkma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2008, 18:35:48 »
Bu modellerin kronik sorunu malesef.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2008, 15:44:50 »
selamlar..ayni araç bende de var..yaklaşık aracı alalım 6 ay oldu..bende sonradan duydum bu şekilde(her 5 tane 2001 corollada 1 tanesinde)yağ eksilteme sıkıntısı  oldugunu..ama 5000 km oldu hala yağ eksiltme filan yok(çok şükür) .. sık sık hala kontrol ediyorum..benim tavsiyem bor power yağ katkı maddesi kullan..kullanan arkadaşlar yağ eksiltmeyi büyük oranda azalttıgını hatta tamamen giderdigini söylüyorlar..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yarisss
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2008, 17:10:27 »
merhabalar
bence bu sorun araç rodaj döneminde iken üzülmüş gibi geliyor.Genellikle araçlarada aynı sorun bence aracınızın motor kompresyonuna baktırın ki bişey çıkmayacaktır.Kullandığınız devirlerede çok dikkat edin derim ergün arkadaşımın dediğinede katılıyorum bakım aralığınıda kısaltırsanız sizin için iyi olur.Kafana takma sorun olmaz.
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2008, 22:39:05 »
bu sorun hepsinde var bence yada formdaki 2001lerin hepisine bulaşmış :) bi konu açmıştım motordan ses gelio die...bi kaç ustaya götürdük farklı şeyler sölediler benimde bi tahminim vardı oda tutmadı meğer 1gr yağ kalmamış arabada.....137küşur binde değişmiş yağ ve şuan 140binde tam:) siz hesaplayın..benzinden çok yağ harcıo meret yau :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2008, 14:49:41 »
aynı araç bende de var 2001 vvt-i 1,6 terra, eksiltme bende de var ama sadece uzun yolda, zamanında epey bir araştırmıştım. Sorunun aşırı ısınmadan kaynaklandığında karar kıldım. Zaten castrol'un sitesine bakarsanız sadece bu model için motor yağını Castrol EDGE  0w-30  kullanın diyor ama sadece bu model için diğer modellerde bir çok arabada 10w-40 kafi görülüyor. Şu an aracımda 10-40 var ve zamanı geldiğimde tam sentetik 0-30 koymayı düşünüyyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2008, 15:31:29 »
 Erdem bey bence 0-30 yağ koymayı düşünmeyin. Takip ettiyseniz 10w-40 yağ 0-30'a göre daha kalın. Yani daha ince bi yağ kullanırsanız daha fazla yağ sarfiyatına neden olur. Kaş yapayım derken göz çıkar. Bana sorarsanız 15w-50 kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2008, 16:55:21 »
Kafam karıştı şimdi, castrol sitesinde ; aracımın modelini girdiğimde bana 0-30 öneriyor :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2008, 19:45:19 »
 İyi de bu aracın üretici fabrikası da 10w-40 diyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2008, 14:31:45 »
her motor yağ yakar bunu engelleyemezsınız.Fakat bin kmde 1 lıtre bence fazla gercı motorun durumu bakımı ve yuksek devırlı kullanıp kullanmamızla ılgılı olabılır.bıldıgım kadarıyla 10/40 numara motor yagı kullanılıyor.gaza bastıgınızda sert gaz verdıgınızde eksozdan fazla sıyah duman atıyormu acaba?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yarisss
« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2008, 14:49:28 »
dostum ona bence her motor yağ yakıyor denmez bende 1,3 yaris var 10 km de 1 gram bile yakmıyor.Bence zamana bağlı kullanılanımla alakalı olabilir.Yani söylediğin gibi devirli devirsiz olayı ile alakalıdır.Zaten duman atma başladı ise direkt olarak motordan şüphelenebiliriz.Neyse kolay gelsin
saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 13, 2008, 15:00:00 »
benimkide
eksiltmiyo
bencede her motor için geçerli değil
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 13, 2008, 16:15:20 »
sızde yakmıyo denenız yanlıs bence fark edılmeyecek kadarda olsa yakıyodur cunkı pıston hareketınde emmede gerı pıstonun yukarı hareketınde ıcıne yag almaması mumkun degıl %01 bıle olsa yakıyodur yağ
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 13, 2008, 16:21:15 »
sızde yakmıyo denenız yanlıs bence fark edılmeyecek kadarda olsa yakıyodur cunkı pıston hareketınde emmede gerı pıstonun yukarı hareketınde ıcıne yag almaması mumkun degıl %01 bıle olsa yakıyodur yağ
farkedilmeyecek kadar tabiki eksiltiydur
ama yağ yakmadan kastımız litreler
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #18 : Ekim 13, 2008, 16:22:01 »
Yağ eksilmesi motorun teknolojisiyle ilgilidir. Yeni teknolojilerle üretilen modern motorlarda yüksek performans sağlamak amacıyla metaller (silindirler, pistonlar) birbirine daha yakın tasarlanmıştır. Motorlarda ki bu özellik yağın yıpranmasına, dolayısıyla da eksilmesine yol açar. Araç üreticileri, araçların belirli km. aralıkları için yağ eksiltme paylarını araç kitapçıklarında belirtmişlerdir. Sentetik yağlar mineral yağlara oranla daha az eksiltme yapmaktadırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yarisss
« Yanıtla #19 : Ekim 13, 2008, 16:28:51 »
dostum orasını bilemem ama koyulan yağ seviyesi ile 10 km sonra değişim anında ölçüm yapılan yağın litresi aynı elbette eksiltlmeler olacaktır buna itirazım yok sonuş olarak sürekli aşırı derecede sıcağın içerisinde buharlaşacaktır.vs