Gönderen Konu: araçtan gelen lık lık sesi  (Okunma sayısı 4845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '05
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
araçtan gelen lık lık sesi
« : Şubat 11, 2014, 20:15:29 »
daha önce forumda araştırdım. araştırdım ama pek bir şey bulamadığım için sizlere sormak istedim. araç 1. viteste kalkarken lık lık diye bir ses geliyor. bazen ikinci viteste de duyulabiliyor. gaza basıp ayağı çektiğin zaman daha artıyor. ama vitesi boşa aldığım zaman ses kesiliyor. birden fazla ustaya götürdüm. hepsi farklı farklı şeyler söylediler kimisi aks kafası dedi. kimisi motor kulağı ya da şanzıman kulağıdır dedi. ama bir çözüm bulunamadı. en son bir usta şanzımanın fazla esnediğini ve diferansiyelde bulunan ıstavroz dişlisi diye bir parçanın yaptığını söyledi. böyle kullanmanın bir sıkıntısı olmayacağını sadece keyfe keder yaptırırsam yaptıracağımı söyledi. herkes farklı bir şey söylediği için bir şey de yaptıramıyorum. bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa ve maliyeti ne kadar olabilirbenimle paylaşırsa çok sevinirim. teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

araçtan gelen lık lık sesi
« : Şubat 11, 2014, 20:15:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: araçtan gelen lık lık sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2014, 20:25:56 »
ABS Sensöründen olabilir mi?İlk çalıştığında lastik bi tur dönene kadar ses yapıyormuş diye duymuştum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2014, 20:33:05 »
ilk çalıştıktan sonra bir turdan fazla sürüyor. kırmızı ışıkta dursam kalkarken de oluyor. zaten şanzımanın olduğu taraftan geliyor ses fark edebiliyorum. ama bunu da göz ardı etmeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2014, 00:42:41 »
aynı ses bende de var ama tek lık sesi geliyo. aracım otomatik deneme yanılma yolu ile frenden geldiğini tespit ettim. frene basmadan kalkış yaptığımda ses yok ama frene koklerde kalkarsam ses geliyor. benden once fren kalıper pimleri işlem görmus galıba ondan geliyor. kafaya takacak birsey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2014, 09:25:17 »
daha önce forumda araştırdım. araştırdım ama pek bir şey bulamadığım için sizlere sormak istedim. araç 1. viteste kalkarken lık lık diye bir ses geliyor. bazen ikinci viteste de duyulabiliyor. gaza basıp ayağı çektiğin zaman daha artıyor. ama vitesi boşa aldığım zaman ses kesiliyor. birden fazla ustaya götürdüm. hepsi farklı farklı şeyler söylediler kimisi aks kafası dedi. kimisi motor kulağı ya da şanzıman kulağıdır dedi. ama bir çözüm bulunamadı. en son bir usta şanzımanın fazla esnediğini ve diferansiyelde bulunan ıstavroz dişlisi diye bir parçanın yaptığını söyledi. böyle kullanmanın bir sıkıntısı olmayacağını sadece keyfe keder yaptırırsam yaptıracağımı söyledi. herkes farklı bir şey söylediği için bir şey de yaptıramıyorum. bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa ve maliyeti ne kadar olabilirbenimle paylaşırsa çok sevinirim. teşekkür ederim.

Bu tip nereden geldiği kolay kestirilemeyen sesler için servis veya bir usta eşliğinde sürüş yapılması gerekiyor. Deneme yanılmayla araca gereksiz müdahale yapılması hem zaman hemde maddi açıdan kayıpları bereberinde getiriyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2014, 22:04:53 »
iki usta gördü. birisi ya aks kafası ya da diferansiyelden dedi. bir tanesi ise diferansiyelden dedi. kesin olarak bir şey söylenmediği için müdahale ettirmiyorum. cevaplarınız için teşekkür ederim ama bir türlü net bir cevap bulunamadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2014, 22:07:12 »
dönen bi parçada balans oluşmuş olabilir.

Tam adını hatırlayamıyorum şu an ama mesela;motordan çıkıp gücü tekere ileten şaft vs... darbe felan aldıysa eğer...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2014, 23:39:45 »
çözüm için çok araştırdım. bir ay önce çözdük. belki birisi yaşarsa aklında bulunsun diye yazayım. diferansiyel içerisindeki dişlilerde boşluk oluşmuş. bu dişlilerde işlem yapıldı. açılmışken baskı balatada değişti. şimdi sürüş keyifli oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2014, 23:52:33 »
çözümü paylaştığınız için teşekkürler.