0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
suat bey ben 1 sene önce 1997 gli aracamın 4 amortisörünü değiştirdim kyb exel g aldım taktırdım aracın üzerinde fabrikanın taktığı amortisörler idi arka amortisörün birinden yağ damlattığı için değiştirmişken 4 ünü birden değiştireyim dedim değiştirmeden önce benim arabadan arkadak hiç ses gelmezdi kyb taktırdıktan sonra arkalardan kasislerden geçerken lık diye bir ses gelmeye başladı bu ses başka yerden geliyor diye takozlar değişti tüm kontroller yapıldı herkez amotisörleden geliyor dednildi aldığım yerden tekrar 2 adet arka amortisör alıp değiştirdim tekrar ama o ses hala geliyor yağlı amortisörler yumuşak ve konforlu oluyor ama bu kyb ler sert ama yol tutuşu arttı bu arkadan gelen sesede alıştım ama ben kyb lerden memnunum
Merhaba arkadaşlar, üstatlar evet aracımın üzerinde bulunan 15 günlük kyb gazlı amortisörleri söktürüp Tokico yağlı amortisörleri taktırdım .. İnanılmaz ölçüde konforlu bir sürüş geldi arabaya ancak sorunlar bitmek bilmiyor gazlı amortisör varken aracın altından ses gelmezken yağlıları takınca aşırı değil ama bozuk yollarda lokurtu mu desem lıkırtı mı desem o tarza tok bir ses geliyor.. Amortisörü aldığım firmayı aradım izah ettim bana geri dönüş yaptılar. Adam tokico türkiye distribütörü ile görüştüğünü yağlı amortisörlerin daha konforlu olduğundan gazlı da gelmeyen sesin kesinlikle salıncak fişeklerinden geldiğini söylemiş . Ama bir alt takımcı bunu levye ile sallayarak anlayamazmış bizim ae 101 lerin durumu bu şekilde imiş . Alt takımcı ise bu fişekler taş gibi diyor ( levye ile baktı ) Şimdi sizin büyük yardımlarınıza ihtiyacım var. Ne yapmalıyım . Arabayı düşünmekten usandım artık .
Atilla bey kyb ler bana çok sert geldi .. arabada sanki amortisör yokmuş gibi ben sürekli köye gidip geliyorum o yüzden yağlı amortisör tercih ettim peki benim bahsettiğim sorunla ilgili bir fikriniz var mı ?
Atilla bey okudum ama benim sorunum arkalarla alakalı değilki önlerle alakalı siz hakan beyin arkadan gelen sesine karşlık yorum yazmışsınız okudum ben.
Estağfurullah .. Bizim burada topu topu 2 tane rot balanscı var ikisine de baktırdım birşey yokmuş servise götürecek çoktan ama masraftan korkuyorum açıkcası. yada arabayı lifte kaldırtıp kendim sallayacağım her tarafını ilginiz için teşekkür ederim atilla bey.
Sorunum çözüldü alt salıncak fişek değişimi yapıldı ve ses gitti. Ancak Kendi bölgemdeki ustalar bulamamıştı ..