Anket

Sizce Hangisi

Manuel Vites
52 (32.7%)
Otomatik Vites
107 (67.3%)

Toplam Oy Verenler: 157

Gönderen Konu: Otomatik mi Manuel mi ? (ANKET-YORUM)  (Okunma sayısı 67846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik mi Manuel mi ? (ANKET-YORUM)
« Yanıtla #140 : Ekim 16, 2014, 01:02:46 »
işte bende onu diyorum , araba zevk alınacak bir alet ise arabalar gt86 ya dönüşecek. ama trafikte gidecekseniz illaki küçük , pratik , az yakan birşey talep edeceksiniz.

gençlik hevesi veya tutku ile ilgili. çoğu kişi için manuel bir seçenek değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ekim 16, 2014, 01:02:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Ekim 16, 2014, 01:21:10 »
türkiye'deki insan bilinci ve ehliyet sistemi devam ettikçe manuel araç bulamayız. oysa avrupa'daki araçların çoğu manuel. öyle yollar var ki vites değiştirmeden saatler boyunca gidiyorsunuz. peki neden maneul tercih ediliyor ? keriz mi o insanlar ? türk insanında okan bey'in de bahsettiği gibi ego sorunu var. elbette otomatiğe ihtiyaç duyduğu için geçiş yapan vardır, o ayrı ama almışken en full olsun, ne olursa olsun, her şey olsun, kendi gitsin ben çevirmeyeyim direksiyonu, kendi park etsin.. bunun sonu yok. ortada yeter ki sizi diğerlerinden ayırabilecek ürünler olsun.

zevk için gt86 olmasına gerek yok. şanzımanı manuel sunsunlar b-c-d sınıfı araçlarda yeter. zevk alacak kişi alır. ileride belki de dediğiniz gibi manuel bulamayacağız. zaten elektrikli ya da yakıt hücreli araçta ben de manuel istemem. kimse de üretmez sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Ekim 16, 2014, 01:34:48 »
Benim Passat'da hareket halinde el frenine dokununca yavaş yavaş frenlere asılmaya başlıyor sonra durduruyor aracı. Kitapçığında da 4'er km hız arttıra arttıra frene basıyormuş bundan hiç bişe anlamadım ben...

Yaşar abi senin aracın 520 bg'liği vardı ben de 3+3 'tü vites. (eski kasa)  Senin araçta durumlar nasıl ?
Profildeki 540 6X4 Volvo manuel 3+3 vites 2010 yılında diğer 430 Volvo tırlar ile birlikte alındı ama şimdi axor 3340 Aksaray bmc'si kullanıyorum harfiyattayım  :rofl: bi kaç yerden aradılar yok dedim şimdilik buda geçen yıl önceki  şirkette kullandığım araçtı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Ekim 16, 2014, 01:47:21 »
3-4 yıl oncesine kadar araba ararken otomatik oldugunu görünce hemen ilanı kapatırdım. Muhabbet dönerdi, otomatikle işim olmaz derdim. Arabayı ben kullanmalıyım, vitesle oynamalıyım falan derdim. Niye? Çünkü otomatik kullanma fırsatım olmamıştı. Bilmiyordum, çevremde yoktu. 1 yıl kadardır sık sık otomatik kullanma şansına sahip oldum. Bundan sonra manuel alcağımı hiç sanmıyorum. Ama tam otomatik, dsg ya da cvt olacak. Mmt, easytronic tarzı sistemleri sevmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Ekim 16, 2014, 01:48:55 »
Beğenmediğiniz Axor'lar piyasayı darma duman etti. :) Son yıllarda değer kaybetmeyen nadir şeylerden. Satarken Aksaray BMC'si dediğinize pişman eder umarım.  :tamam: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Ekim 16, 2014, 02:05:20 »
Beğenmediğiniz Axor'lar piyasayı darma duman etti. :) Son yıllarda değer kaybetmeyen nadir şeylerden. Satarken Aksaray BMC'si dediğinize pişman eder umarım.  :tamam: :D
Yerli üretim olduğu için yedek parça sıkıntısı yok  şirket aracı benim değil Volvo ve Man'a göre yakıtta az ama harfiyata gelmiyor  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Ekim 16, 2014, 09:03:23 »
benzinli 2008 mmt faciasından sonra şimdi kullandığım cvt benzinli qashqainin vitesi süper:)
gerçi c4 grand picassodaki yarı otomatikte yüksek tork sayesinde insanı üzmüyordu..
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Ekim 16, 2014, 19:23:19 »
Yerli üretim olduğu için yedek parça sıkıntısı yok  şirket aracı benim değil Volvo ve Man'a göre yakıtta az ama harfiyata gelmiyor  :)
Doğru harfiyata gelmez Mercedes. Sokacaksın Bmc'yi toz duman toprak dinlemez :) En son girdiğim şirkette 1840 kullanıyordum yarı harfiyat çalışıyordum damperli otomatik 12 ileri :) Tam keyif arabası ama maalesef Volvo kalitesinin zerresi yok yerli üretim olduğundan...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Ekim 16, 2014, 19:26:39 »
Doğru harfiyata gelmez Mercedes. Sokacaksın Bmc'yi toz duman toprak dinlemez :) En son girdiğim şirkette 1840 kullanıyordum yarı harfiyat çalışıyordum damperli otomatik 12 ileri :) Tam keyif arabası ama maalesef Volvo kalitesinin zerresi yok yerli üretim olduğundan...
Axor'larda Retarder'da opsiyonel değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Ekim 16, 2014, 19:31:07 »
Axor'larda Retarder'da opsiyonel değil mi?
Evet opsiyonel. Benim araçta yoktu mesela...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Ekim 16, 2014, 19:35:42 »
Doğrudur Avrupa üretimler farklı axor bitti actros üretiyor galiba Aksaray ama dışardan gelenlerle fark var 540 Volvo ile beraber 3354 actros alınmıştı 2010 yılında dehşet bi araçtı Bmc fatih ne aks keserdi sulama kanal yapımında arkadaşlar kullanıyordu isyan ediyorlardı ben Man Mercedes Volvo kullandım 2008'de kullandığım Volvo 440 kırkayaktı sanki asfaltta çalışıyordu farlara kadar çamurun içinde giderdik bir kez arıza vermedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Ekim 16, 2014, 20:10:44 »
Doğrudur Avrupa üretimler farklı axor bitti actros üretiyor galiba Aksaray ama dışardan gelenlerle fark var 540 Volvo ile beraber 3354 actros alınmıştı 2010 yılında dehşet bi araçtı Bmc fatih ne aks keserdi sulama kanal yapımında arkadaşlar kullanıyordu isyan ediyorlardı ben Man Mercedes Volvo kullandım 2008'de kullandığım Volvo 440 kırkayaktı sanki asfaltta çalışıyordu farlara kadar çamurun içinde giderdik bir kez arıza vermedi

Helal olsun valla. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Ekim 16, 2014, 20:43:00 »
volvo ve scania çok iyi. euro truck'tan biliyorum. tabi benim kullandıklarım v8 olduğundan öyle geliyor olabilir. bu arada eev euro 5-6 araçlar inanılmaz az yakıyor.

bu tarz araçlarda saçma olacak ama bir sorum var. volvo fh serisi, scania r serisi, man tgx serisi, daf xf serisi, mercedes actros arasında yol tutuş ve fren performansı açısından sıralama yapabilir misiniz ? ben oyundan elde ettiğim izlenimlere göre cevabınızdan sonra sıralamamı paylaşırım. karşılaştırmış oluruz. oyun diye hafife almayın, son derece gerçekçidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Ekim 16, 2014, 23:19:39 »
volvo ve scania çok iyi. euro truck'tan biliyorum. tabi benim kullandıklarım v8 olduğundan öyle geliyor olabilir. bu arada eev euro 5-6 araçlar inanılmaz az yakıyor.

bu tarz araçlarda saçma olacak ama bir sorum var. volvo fh serisi, scania r serisi, man tgx serisi, daf xf serisi, mercedes actros arasında yol tutuş ve fren performansı açısından sıralama yapabilir misiniz ? ben oyundan elde ettiğim izlenimlere göre cevabınızdan sonra sıralamamı paylaşırım. karşılaştırmış oluruz. oyun diye hafife almayın, son derece gerçekçidir.
Aynen dediğin gibi. Gerçekte de scania ve volvo başı çekmektedir.

Volvo yol tutuş konusunda diğer araçlardan bence kesinlikle üstün. Donanım olarakta Volvo yine en başı çekmektedir. Ben de 98 model volvo fh16 vardı 520 bg. Hız sabitleyici elektrikli sunroof gibi bir çok özelliği vardı. Fren yönünden fazla ayrıştıramadım ama sanki Scania Volvo'dan iyi gibi frenlemede. Frenlemesi en kötü olan araç ise Mercedes çok yumuşak ve güven hissi az ama yüklendiğin zaman allah var tutuyor.

Daf ve Man'ı hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Ekim 16, 2014, 23:24:06 »
Aynen dediğin gibi. Gerçekte de scania ve volvo başı çekmektedir.

Volvo yol tutuş konusunda diğer araçlardan bence kesinlikle üstün. Donanım olarakta Volvo yine en başı çekmektedir. Ben de 98 model volvo fh16 vardı 520 bg. Hız sabitleyici elektrikli sunroof gibi bir çok özelliği vardı. Fren yönünden fazla ayrıştıramadım ama sanki Scania Volvo'dan iyi gibi frenlemede. Frenlemesi en kötü olan araç ise Mercedes çok yumuşak ve güven hissi az ama yüklendiğin zaman allah var tutuyor.

Daf ve Man'ı hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum...
Mercedes için söyledikleriniz Ets2'de kısmen geçerli.

Duruken Allah Allah diyorum ama bir şekilde durmuş oluyor. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Ekim 16, 2014, 23:28:48 »
teşekkürler demek ki birebir tutuyor. tabii volvo fh serisinin bir önceki versiyonunda iyi dediğiniz frenler şu anda oyundaki yeni fh serisinde inanılmaz etkili. hani utanmasam retarder'a gerek yok diyeceğim.

scania'daki 6 kademeli retarder da ayrı bir efsane.

oyunda önceden (3-4 yıl önce) en iyi yol tutuş ilginçtir renault çekicideydi. şimdiki versiyonda da iyi ama başı volvo çekiyor bence. scania ve daf'ın da çok iyi. doğrudan kötü diyebileceğim mercedes actros ve iveco stralis var. iveco'da da stralis'in hi way serisi güzel.

konunun içine ettik belki ama motor olarak da renault ve mercedes oldukça zayıf. actros serisine özel bir durum sanırım. scania'da bir v8 var ki 730 hp, dillere destan. volvo'da da fh 16 700 hp var. 25 tonluk yükte bana mısın demiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Ekim 16, 2014, 23:51:46 »
teşekkürler demek ki birebir tutuyor. tabii volvo fh serisinin bir önceki versiyonunda iyi dediğiniz frenler şu anda oyundaki yeni fh serisinde inanılmaz etkili. hani utanmasam retarder'a gerek yok diyeceğim.

scania'daki 6 kademeli retarder da ayrı bir efsane.

oyunda önceden (3-4 yıl önce) en iyi yol tutuş ilginçtir renault çekicideydi. şimdiki versiyonda da iyi ama başı volvo çekiyor bence. scania ve daf'ın da çok iyi. doğrudan kötü diyebileceğim mercedes actros ve iveco stralis var. iveco'da da stralis'in hi way serisi güzel.

konunun içine ettik belki ama motor olarak da renault ve mercedes oldukça zayıf. actros serisine özel bir durum sanırım. scania'da bir v8 var ki 730 hp, dillere destan. volvo'da da fh 16 700 hp var. 25 tonluk yükte bana mısın demiyorlar.
Anlattığına göre oyunu baya gerçekçi yapmışlar senin dediklerin de neredeyse gerçek hayatta birebir tutuyor. REnault'un şimdi ki güncel motoru çok iyi yanılmıyorsam o 440'lık versiyon ama yol tutuşunu tam net bilmiyorum.

Bir gün 6 tır yozgat a kömür götürüyoruz herkeste 1840 Merso var bende fh16. Yozgata gidene kadar dans ettim bunlarla hepimiz de 28 ton yük vardı. Araç bana mısın demiyordu Merso'lar ufacık yokuşta pıss bayılıyordu gerçekten çok keyifli bir yolculuktu sürekli onları alt etmenin zevkiyle yolculuk sanki kısacık sürdü. (Ama sonunda Allah cezamı verdi Yozgat girişin de lastiğim patladı ) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Ekim 16, 2014, 23:58:15 »
mercedes ile oyunun yıldızı bir türlü barışmıyor. lisans anlaşması yıllardır yapılamadı. mercedes yerine majestic yazsa da araç birebir aynı. tabii artık yeni mp4 çıktığı için oyundaki eski mp3'ü kimse takmıyor. mp4 oyuna eklenir mi bilemem.

oyunun yapımcıları çekicilerin ses kayıtlarından tutun da motor performanslarına kadar hepsiyle her bir tır için günlerce uğraşıyorlar. mesela yakındaki güncelleme ile daf euro 6 xf gelecek. yaklaşık 3-4 aydır araç üstünde çalışıyorlar. iç dizaynı falan aynı hepsinin bire bir.

bu arada düzelteyim, volvo'da en güçlü motor 750 hp. oyunda ilginçtir yine, volvo çekiciler scania, man ve daf'tan bariz şekilde uygun. gerçekte de böyle mi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Ekim 17, 2014, 00:07:49 »
mercedes ile oyunun yıldızı bir türlü barışmıyor. lisans anlaşması yıllardır yapılamadı. mercedes yerine majestic yazsa da araç birebir aynı. tabii artık yeni mp4 çıktığı için oyundaki eski mp3'ü kimse takmıyor. mp4 oyuna eklenir mi bilemem.

oyunun yapımcıları çekicilerin ses kayıtlarından tutun da motor performanslarına kadar hepsiyle her bir tır için günlerce uğraşıyorlar. mesela yakındaki güncelleme ile daf euro 6 xf gelecek. yaklaşık 3-4 aydır araç üstünde çalışıyorlar. iç dizaynı falan aynı hepsinin bire bir.

bu arada düzelteyim, volvo'da en güçlü motor 750 hp. oyunda ilginçtir yine, volvo çekiciler scania, man ve daf'tan bariz şekilde uygun. gerçekte de böyle mi bilmiyorum.
Hepsine kolay gelsin o zaman baya uğraşıyorlar demek...

Volvo'nun sıfır fiyatını net bilmiyorum ama akranlarından ucuz olacağını hiç zannetmiyorum. En çok donanım ve ekipmana sahip olan tırlardandır kendisi.

Ancak 2. elde bariz fiyatı düşüyor akranlarından daha düşüğe gidiyor bunun sebebi ise tamamen haddinden fazla olan parça fiyatları. Ekipten bir arkadaşın daha önceleri vites halatı kopmuş fh12 serisi ve inanmazsın o halatı 1,600 liraya değiştirmişler. Sırf bu yüzden 2. elleri aşırı düşük...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Ekim 17, 2014, 03:31:53 »
Eğer marka TOYOTA ise, kesinlikle otomatik.
Bu kadar zevkli bir otomatik şanzıman bilmiyorum. Patronun 2.0 dizel otomatik HYUNDAI IX35'in tepesinden inmezdim, kendi arabamla karşılaştırıyorum TOYOTA sürüş keyfi olarak daha çok zevk veriyor.
Düne kadar ben de otomatik düşmanıydım ama dilinden anlamak gerekiyormuş.

Otomatik vitesli araçlara laf yapan arkadaşlarımı da teker teker arabadan atıyorum.

Yok otomatik vitesin arızaları pahalı olurmuş, yok o vites topuzuna elleyecekmiş, yok otomatik kadın işiymiş. Kafayı yedirirler... Renkli ekran TV varken neden renksiz ekran TV izleyeyim ?

AXOR'un üretimine devam ediliyor. Aynı zamanda MP3 ACTROS üretiliyor, nedense MP4'lere bir türlü geçemediler.
Koca TR'de sadece 2 adet MP4 ACTROS var, onlar da siparişle şahıs adına getirilmiş araçlar.

MERCEDES ne yapmaya çalışıyor çözemiyorum.
1.6 VVT-i